Hoofd vol chaos

Mijn hoofd is vol, mijn gedachten nemen mij soms mee naar waar ik niet aan wil denken.  Wandelen moet je, zei de praktijkondersteuner waar ik gesprekken mee heb. Maak bijzaken  niet groter dan dat ze zijn, daar ben ik eigenlijk wel goed in eerlijk gezegd . Me druk maken om hoe andere reageren en wat ze wel of niet  doen... vermoeiend is het dat wel, aard van het beestje. Ik moet wat meer proberen me minder druk te maken en andere laten en accepteren zoals ze zijn. Het klinkt zo "makkelijk" maar ik vind het zo lastig. Ook naar mijn man moet ik loslaten hoe hij zijn herstel wil doen, niet doorduwen wat Ik vind wat hij moet doen. Hij moet het herstellen van alles zelf doen, accepteer dat dat ook oké is. Mijn verantwoordelijkheid gevoel is groot, afspraak is afspraak en ik weet heel goed wat goed voor hem is. Dat ik afgelopen week bij de dierenarts voor de jaarlijkse inenting kom en blijkt dat ik een dag te vroeg ben kan ik wel door de grond zakken en in huilen uitbarsten. Het gaat dus echt niet heel top met me, ik vergeet veel.... mijn hoofd zit vol. Vooral 's avonds nemen mijn gedachten mij mee en spookt er van alles door mijn hoofd. Wandelen alleen een flink stuk en genieten van alles om me heen. Ook samen met mijn man wandelen we een klein blokje om, daar kan ik echt van genieten, samen hand in hand door de sneeuw en het heerlijke zonnetje van vandaag, wat wil een mens nog meer tijdens een wandeling. 

Liefs Nonnie ❤️

1 reactie

Na, dat hoofd van jou is bezig met verwerken en een plek 'vinden' voor het herinrichten van jullie nieuwe leven. Zoek vooral geen stukjes van wat 'was'. Want dat 'was'. Punt.

Anderen weten het vaak veel beter dan jij. Ook goed. Let it be.

En ook.. je hebt ongetwijfeld het allerbeste voor met jouw man! Ik lees je en denk even terug aan mijzelf... O hoe fijn dat manlief nog ging werken ten tijde van mijn behandeling en de vele maanden dat mijn bed in de huiskamer stond. Ik zou gék van hem geworden zijn! En hij compleet gefrustreerd van mij... 
Want ja! Natuurlijk heb ik dingen gedaan / geoefend die helemaal (nog) niet goed voor mij waren! Blèhh! In tranen van pijn was ik tijdens mijn 'oefeningen' aan het ziekenhuisbed met van alles waaraan ik me vast kon houden en op kon trekken. Maar die tranen gingen over in tranen van puur geluk als me (uiteindelijk) iets gelukt was. 
Ja, mijn man had beter geweten wat goed voor me was. Maar dit was beter voor mij. Dit was goed voor mij. Nu grijns ik een beetje....

Succes en sterkte allebei en samen!

Lieve groetjes Hebe

 

Laatst bewerkt: 10/02/2021 - 19:58