26 maart 2018 We glijden de berg af

Na de laatste blog lijkt alls redelijk te gaan. Iedereen die mij niet ziet denkt dat . Het gaat dus echt langzamerhand de berg af hier.
inmiddels is woensdag het bed van de thuiszorg bezorgd, staat nu in de woonkamer. Ik moet eerlijk zeggen het kost me steeds meer moeite er vanaf te komen. Ben kapot. Het eten gaat weer een stuk slechter en erop uit gaan is vrijdag waarschijnlijk voor het laatst gebeurd. Het was onze trouwdag en die hebben we gevierd met een (ik zeer kleine)lunch in Eemlust. Daarna wederom kapot.
Sinds het weekend voel ik dat ik het niet meer tegenkan houden, bedoel het stervensproces. Ton en ik kunnen niet anders dan toegeven dat het nu wel gaande is.
De trap kan ik amper nog opkomen, vanavond slaap ik nog boven, daarna zien we wel weer verder. Misschien slapen we daarna samen beneden.
Hebben een zeer onhandig huis met veel trappen; beneden moet ik eerst een trap af om naar de wc te gaan, bijvoorbeeld. Heel leuk mooi huis maar niet voor mensen die ziek zijn.
Inmiddels ook morfine pleisters en slaapmiddelen, kortom zwaar patiënt.
Het praten kost me ook veel energie, dus i.p.v mensen ontmoeten, zeg ik er steeds meer af. 😏
Kortom, weet niet hoe lang of kort het gaat duren, maar mijn lijf wil niet meer, dus ga me overgeven.

Als ik niet meer kan bloggen, gaat Ton het voor me doen. Maar ... Ik ben er nog!!,

Dikke knuffel
Betty


27 reacties

Beste Betty, 

Heel veel sterkte wens ik je toe, hoop dat je  je op een rustige manier kunt overgeven. 
Laatst bewerkt: 26/03/2018 - 18:49
Beste Betty,

Heel veel sterkte, voor jou en je dierbaren....
Ik zal een kaarsje voor je branden en stuur je een virtuele knuffel X

Lieve groeten,
Marianne 
Laatst bewerkt: 26/03/2018 - 20:20
Mbv oxicodon en een andere slaappil de nacht redelijk doorgekomen. Na veel moeite beneden en het ontbijt is er ook weer gezellig uitgekomen. Morgen wordt de pleister verhoogd. Lekker sloom nu op mijn “bed”
Laatst bewerkt: 27/03/2018 - 09:31
Ik weet niet zo goed te schrijven. Ik heb je lange tijd gevolgd en gelezen. Nu komt het onvermijdelijke....

Veel sterkte gewenst voor jou en je naasten 💞


Laatst bewerkt: 27/03/2018 - 14:03
Heel veel sterkte, Betty, ook voor je man en dierbaren om je heen. 
Ik heb veel van je geleerd, oa hoe verder te leven met deze nare ziekte....
Lfs Chrysantha
Laatst bewerkt: 27/03/2018 - 20:45
Hi Betty,
Ik volg het via Okkie maar nu wil ik toch zelf even iets schrijven. Je bent zo’n geweldig mens, zoveel met je gelachen in het zwembad dat mijn hart breekt dat je nu zo moet afzien! Hopelijk heb je niet teveel pijn. En is Ton bij je om nog wat grapjes te maken met je ... frank en ik denken aan je en geven je alle moed dat mogelijk is. Hopelijk is er wat rust in je hoofd? Sterkte en tot hoors! Xxx Leonie
Laatst bewerkt: 28/03/2018 - 12:16
Lieve Betty,
Ook ik heb je de laatste tijd gevolgd.
Het doet me zo’n pijn dit nu te lezen.
Maar wat ben jij een KANJER!
Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe Betty
Ik stuur jou een hele warme knuffel van mij,
Liefs Petra😘
Laatst bewerkt: 28/03/2018 - 13:53
Lieve Betty, Wat verdrietig, wij wensen je heel veel sterkte en kracht ook voor Ton, jullie (klein)kinderen en dierbaren om je heen.
Hopelijk heb je niet te veel pijn. Veel liefs en knuffels van Marcel en mij, wij denken aan jullie XX
Je bent een Kanjer Betty!! 
Laatst bewerkt: 28/03/2018 - 17:50
Hallo Betty
heb je op de olijfdag ontmoet en wat ben je sterk en een inspiratie. Geef je vanaf hier een warme omhelzing! 
Liefs. Sandra. 
Laatst bewerkt: 28/03/2018 - 19:41
Lieve Betty,
Deze is mogelijk voor jou en Ton makkelijker dan de App.
Heel veel sterkte met jouw proces ook voor ton de kinderen en al je andere geliefden.
Ik blog je weer. Kus.
Laatst bewerkt: 29/03/2018 - 12:06
Dag lieve dierbare vriendin. Het kaarsje in mijn hart voor jou zal nooit doven. Je kracht (humor kietelt aan ernst), je oprechtheid, je openheid, je vechtlust, je moed, je vertrouwen, je liefde, je humor, je doorzettingsvermogen, je vele kwaliteiten......ik koester ze. Je bent verlost van de pijn en ik hoop dat wat je een ieder hebt meegegeven een ware aanvulling zal zijn voor hun leven. Voor mijn leven in ieder geval wel. Wat ben je dapper geweest en ik ben erg trots op je geweest. Al die tijd, voor altijd! R.I.P. lieve Betty. Ik zal je missen, heel erg missen. XXX Véda
Laatst bewerkt: 05/04/2018 - 18:43
Ik lees net het via Stichting Olijf dat je dit leven hebt verlaten... Rust zacht... Heel veel sterkte voor alle nabestaanden....
Laatst bewerkt: 05/04/2018 - 19:10