25 juli 2017 heerlijk dat er chemo is

Gisteren is er bij mij de tweede lading carboplatin naar binnen gedruppeld. Hoe blij kun je worden!
Mijn bloedwaarden, vooral de neutro's waren gewoon nog op orde. Joepie. De chemo kon besteld worden. Helaas duurde het erg lang voordat hij klaar was en via wat heen en weer geloop, eindelijk bij mij belandde. Gaf niets, was veel te blij dat er weer chemo aan mijn infuus gehangen werd.

Zowel het verwijderen van het vocht in mijn buik als de toediening van dexamethason hebben er voor gezorgd dat ik nu een stuk ben opgeknapt.
Het eten gaat stukken beter, al twee dagen niet meer gekokhalsd, dus mij hoor je niet klagen.
Na donderdag komt de kleine instorting, dat is de laatste dag van de dexamethason dat zorgt voor vochtafdrijvivng ( heerlijk de druk in mijn hoofd is nu ook minder) tegen allergische reacties en het werkt ook als oppepper.
We doen - vooral ik - rustig aan. Ik heb tenslotte behoorlijk wat gewicht en energie verloren.

Vreemd om deze tijd van het jaar in Nederland door te brengen, dat is heel lang geleden dat we dat gedaan hebben. Na deze chemo blijven toch maar even hier, rustiger dan helemaal naar Italië op en neer te gaan, zelfs het vliegen zal me nog teveel energie kosten. Misschien na kuur drie!
Nu is Eefje er met haar gezin, dat voelt goed. Jammer dat we Fabian nu niet daar meemaken, maar dat hebben we wel al in mei gehad.

Donderdag horen we of Benjamin en broertje of zusje krijgt, spannend. Wij gaan tijdens de 20-weken echo op hem oppassen. Leuk!

Het meest spannende voor de komende week is, wanneer gaat dat haar uitvallen en laat het dan ineens allemaal tegelijk los op mijn hoofd? De bestraling werkt ongeveer twee weken door en het schijnt echt uit te gaan vallen. We gaan het meemaken!

liefs
Betty

4 reacties

Goed te lezen dat het wat beter gaat. Kale hoofden zijn hip, kleurrijke sjaal er omheen en gaan.

Sowieso mikken op nog een keer Italië. Wij zijn er begin september, dat bouwwerk van Frank ziet er niet vervelend uit.

Gr, Neef Kasper
Laatst bewerkt: 26/07/2017 - 01:25
Fijn Betty dat je weer wat ruimte voelt in je hoofd en beter kunt eten. Om bij te komen misschien wel lekker dat het niet al te warm is? De Piëmonte wacht op je!
Laatst bewerkt: 26/07/2017 - 07:24