De PAC (poortkatheter) is succesvol geplaatst!🙏

YES: de portacath is succesvol geplaatst!

Vandaag is het zover: de poortkatheter zal worden geïmplanteerd. Belangrijk, want zo kunnen kwetsbare perifere bloedvaten gespaard blijven voor schade als gevolg van de agressieve chemostoffen. 
Samen met mijn rots in de branding Ernst rijd ik naar Arnhem. Ik voel me super relaxed. Ik voel me dankbaar dat deze zorg mogelijk is. Mijn hart breekt als ik de berichtgeving uit Oekraïne hoor of zie. Zoveel mensen in nood. Niet te doen…😥. 

Net als bij de borstsparende operatie staat ook nu weer een fijn team professionals voor mij en zoveel andere patiënten klaar! Diep respect heb ik voor hen. Er is ondanks de werkdruk voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Dwars door de mondkapjes heen mag ik vele vriendelijke blikken ontvangen🙏. 


Om 10 uur mag ik me melden. Ik heb de routine van een operatie al aardig in mijn systeem. De controlevragen voor de veiligheid; het vernevelen ivm mijn asthma. Super zorgvuldig. Ja, zelfs is er ruimte voor de nare reden waarom de portacath geplaatst gaat worden. Aanstaande vrijdag start de eerste chemokuur. Een periode van maanden die ik niet kan invoelen want gelukkig geen ervaring zelf hiermee. Lief vraagt de broeder of ik het spannend vind. Mijn kompas: Prepare for the worst, hope for the best🍀. 
Rond 11 uur mag ik naar de ok! Ja ik voel dat ik er helemaal klaar voor ben! Kom maar op met die chemo, uitroeien die kankercellen! “Strijdlustig ben je hé”, benoemt de broeder. Nou absoluut! 👊🏼

De ingreep zelf verloopt zonder complicaties. Net als na de borstsparende operatie duurt het ook nu weer een tijdje om echt goed wakker te worden. Het vruchten waterijsje kan ik niet lang vasthouden en smelt haast op mijn hesje😅.
Als ik tegen 15 uur weer op de afdeling ben, komt de chirurg nog even langs. Hij legt uit dat de poortkatheter goed zit. Superfijn! Wat knap toch als je deze vaardigheden beheerst!

Ik geniet van vanille vla, koffie, boterhammen; ja trek heb ik wel en gelukkig ben ik helemaal niet misselijk. Ik ben in zulke lieve handen bij verpleegkundige Sharon!  Tegen 17:15 mag ik naar huis, jippie!!!

Home sweet home. Er is heerlijk voor mij gekookt, zo zo 🥰 lief.

Intens dankbaar voor zoveel liefde op mijn pad. Take care lieve mensen. 
 

Berit

3 reacties

Wat fijn dat het allemaal goed gegaan is en dat je je zo dankbaar kan voelen. Dat helpt enorm komende periode. Ik voel aan alles dat het helemaal goed gaat komen, alleen heeft het tijd nodig. Veel tijd,dus als ik je een tip mag geven?

Gun jezelf ook deze tijd🙂.

Liefs Esther💕

Laatst bewerkt: 08/03/2022 - 08:39

Dank je wel lieve Esther, je slaat de spijker op zijn kop. Verzorgd worden, rustig aan doen… dat is niet waar ik goed in ben😅😬. Ik moet mezelf echt mindfull beheersen! Ik zal aan jouw woorden denken! Sterker nog, ik ga ze op een mooie kaart schrijven en die tekst hang ik op een centrale plek. Dank je wel🙏❤️👊🏼!
 

Laatst bewerkt: 08/03/2022 - 09:35

Fijn om te lezen dat je in een war, bad kwam dat is heel belangrijk 

knuffel hes xxx

Laatst bewerkt: 14/03/2022 - 12:34