Ook nog goed nieuws

Vandaag ben ik  optimistisch gestemd. Hoewel de lockdown maar duurt en duurt en we nauwelijks wat kunnen ondernemen zijn er ook voordelen aan verbonden. Vandaag is mijn broer 50 jaar getrouwd. Versjitterd door corona schrijft hij en feestje komt nog wel. Zou heel leuk zijn geweest mijn familie weer eens bij elkaar te zien en nieuwtjes uit te wisselen. Voordeel voor mij is dat ik nu niet voor de kleerkast hoef te gaan staan om me af te vragen of ik toch niet wat nieuws moet kopen. Heb ik me al bijna een jaar niet meer afgevraagd. Rare gewaarwording maar wel goed voor de beurs. Heel erg slecht voor de beurs van de winkeliers, dat wel en ik heb met mezelf afgesproken dat ik dat zodra het weer kan, goed maak met ze. Alleen niet meer zoals voor de corona. Het heeft me een stuk bewuster en veel minder veeleisend gemaakt. Andere dingen worden belangrijker. Gezonde voeding, gezonder bewegen en minder uitgebreid feesten. Het kon ook allemaal wel wat soberder dacht ik zo. Maar gezellig samen komen is iets waar ik toch wel naar uitkijk. Met mijn zus,  die corona had gaat het gelukkig weer wat beter. Een schoonzus, die in verpleeghuis woont, heeft ook corona maar gelukkig niet te ernstig met haar 82 jaar. 

Het andere, zeker zo belangrijke nieuws is dat mijn neef te horen heeft gekregen dat hij geen uitzaaiingen heeft in zijn botten en dus verder kan met behandeling en hopen op herstel. Zal nog een hele weg worden en in zijn gezin is het allemaal al zwaar genoeg.

En zo blijft het leven vol met gebeurtenissen en afwisselende emotionele buien. Corona of niet, het leven blijft voor mij waard te leven. Blijf zo gezond mogelijk en geniet van het maagdelijk wit van de sneeuw morgen. Wij vanuit de 4e.etage achter de warme kachel.

Lieve groet, Anne.

 

 

2 reacties

Hoi Anne, fijn dat het met deze en gene in jouw omgeving naar omstandigheden goed gaat. 
Dat van die kleding vind ik eigenlijk wel grappig... ik bedacht kort geleden nog wat heb ik eigenlijk veel... 

Ook grappig, hadden we beiden een bijzondere 50 dag de 6e.. mijn nicht (wel ook mijn kind zoals schreef ik in mijn blog) is die dag 50 geworden. Ze is nu alleen en ging naar mijn zus en zwager en later naar haar dochter. Wij dus met kaart, bloemen en cadeautje aan de deur.... Heeft ze toch snel een foto gemaakt met ons; dus héél even onze armen tegen elkaar. We maken er het beste van. Ze is sowieso geen feestbeest, maar ze gaat ons allemaal nog een keertje bezoeken. Zonder sneeuw had ze dat al gedaan. Toch is die sneeuw een groot cadeau voor me, want ik ben er gek op. Dus gisteren en vandaag heerlijk warm aangekleed en op pad. Zeker vandaag 'via de boer' naar het bos was soms even ploeteren, maar heerlijk. 

Ja. Het is zeker de moeite waard het leven te mogen leven. Ondanks en dankzij.

Liefs xxxx Hebe

Laatst bewerkt: 08/02/2021 - 16:56

Hallo Hebe. Dank voor je reaktie. Was gisteren ook toch naar buiten gelopen. Lekker dik aangekleed en heerlijk frisse neus gehaald. We proberen nog even te genieten.

Lieve groet Anne

 

Laatst bewerkt: 09/02/2021 - 11:13