Een nieuw jaar, nieuwe ervaringen.

Het jaar 2020 is zeer hectisch afgesloten met veel pijn, verdriet en zorgen. Voor mij persoonlijk is er alleen maar goed nieuws geweest. Geen enkele poliep bij mijn darmonderzoek, dus nog steeds clean. Nog steeds corona kunnen buiten sluiten in mijn eigen gezin. Een zus van mij lag er 10 dagen mee in ziekenhuis en 2 weken in een herstelhuis. Het gaat nu weer redelijk gelukkig maar de conditie is nog lang niet terug. Inmiddels wel weer een achterneefje van 13 jaar verloren door een noodlottig ongeval in november en de vader van de jongen die kampt met kwaadaardige darmkanker, enkeldarm naar nu blijkt, en in afwachting is van uitslag of er uitzaaiingen zijn en bestralingen krijgt. Zo heftig allemaal dat ik het nauwelijks kan vatten en niet altijd zin heb om hier mijn verhaal te doen. De avondklok brengt mij niet veel onrust. Wij gaan s'  avonds toch  al zelden de deur uit en er komt ook weinig bezoek. Maar nog maar met een persoon eenmaal per dag op bezoek of bezoek ontvangen is heftig hoor. Ons kaartmiddagje morgen valt nu in het water, erg jammer. Het beloofde etentje met vrienden a.s. zaterdag zal ik af moeten zeggen. Mag maar een persoon komen. Brrr. Zo ongezellig en het voelt alsof we steeds meer in onze eigen luchtbubbel komen te zitten. Rummikub helpt ons door de lange zondagen en een frisse wandeling kan gelukkig overdag ook voor ons. Zolang we zelf gezond blijven kunnen ik en mijn partner het wel handelen. Erger vind ik het voor mensen die ziek te bed liggen of die nu behandelingen missen of uitgesteld worden voor welke ziekte dan ook. Het wordt er niet veel beter op in Nederland deze tijd en hoe de rest van het jaar zal verlopen is nog afwachten. Het droommiddel, de nieuwe vaccins, moeten nog maar bewijzen wat ze waard zijn en of iedereen ze kan en mag hebben is ook maar de vraag.

Ik wens iedereen voor 2021 toch veel liefde en rust en voor alles veel gezondheid en sterkte bij ziekteprocessen.

Tot een volgende keer.

Anne

 

3 reacties

Beste Anne, ik ga je volgen. 
Je weet dat je me geraakt hebt; ik ben blij dat ik je bij Tom heb 'ontmoet'. 

We zijn veel 'gelijken'. Maar waar ik (soms?) nog worstel, heb ik steun gevonden in jouw woorden. Dank daarvoor. Dankbaar voor.

Liefs xxx Hebe

En ik wens jou en de jouwen een mooi, liefdevol en gezond 2021; en dat we vooral weer gezellige en leuke dingen mogen en kunnen gaan doen

Laatst bewerkt: 23/01/2021 - 21:40

Lieve  Anne, mooi mens en lotgenote van het  eerste uur hier, wat fijn om weer eens van je te 'horen!' Wat heb je weer heftige toestanden mee moeten maken, mijn hart gaat naar je uit. Goddank is het bij jou nog allemaal goed en dat geeft de burger weer moed. Ook voor jou alle goeds voor 2021 en tot de volgende keer!

Warme groet en dikke knuffel!

 

Laatst bewerkt: 24/01/2021 - 14:58

Dank je Rita.ik hoop dat met jou ook alles nog goed is. Ga er wel van uit hoor. We blijven in contact.

Laatst bewerkt: 27/01/2021 - 11:46