Opnieuw afwachten.

Mijn Kerst was best oké, nouja eerste kerstdag dan. Gezellig bij mijn moeder geweest met wat mensen, heerlijk gegeten en gelachen... 2e Kerstdag was minder, die dag stond sinds de scheiding van mijn ouders in het teken van mijn vader. Hem in de watten leggen, spelletjes doen, samen gezellig eten... Het was moeilijk maar ook die dag is weer om...

Oud en nieuw bij mijn moeder gevierd, ook sinds het eerst na de scheiding van hen.. Het was vreemd, het duurde lang eer ik mijn draai gevonden had, echt naar mijn zin? Nee niet echt. Toen ik in de keuken stond om te helpen met eten klaar te maken vroeg de buurvrouw of ik wel lekker in mijn vel zat, ik brak en stortte me huilend in haar armen, wat was dat héérlijk op dat moment. Gewoon iemand die even vraagt hoe het met je gaat, of hoe je je voelt.. Dat is zo zeldzaam tegenwoordig. Na die huilbui ging het wel iets ''gemakkelijker''

De dagen erna merkte ik dat het energie gevreten had kerst en nieuwjaar, moe moe moe en nog eens moe de afgelopen dagen. Niet kunnen bij tanken, slecht gehumeurd erdoor, weinig kunnen hebben, jullie zullen het vast wel kennen/herkennen.


9 januari hebben ze overleg gehad, 10 januari om rond 2 uur werd ik gebeld door mijn arts. Ze hebben besloten een andere behandeling toe te passen. Ik ga 2 spuiten krijgen, naam werd niet genoemd. Die 2 spuiten moeten op maandag en dinsdag worden gezet, in die zelfde week moet ik op vrijdag in het ziekenhuis bloed laten prikken. Na 3 weken is daar de uitslag van binnen en moet ik terug op spreekuur bij mijn arts.. Als de uitslagen uitwijzen dat er inderdaad nog sprake is van kwade cellen, gaan ze opnieuw in overleg over hoe nu verder *zucht*

Wanneer ik de spuiten precies krijg, weet ik nog niet. Er is een fax verzonden naar de thuiszorg die de spuiten bij mij thuis komt zetten. Aangezien ik het zelf niet mag doen en het goed moet gebeuren heeft ze dus gekozen om het thuis zorg te laten doen. Maar ook omdat de spuiten erg duur zijn (1000 euro) wil ze dat het gewoon goed gebeurt.. Papieren om bloed te prikken krijg ik met de post thuis.

De spuiten gaan een stof in mijn bloed achter laten die de kwade cellen in mijn bloed naar voren moeten toveren om zo te zien waar, hoeveel etc er nu nog kwade cellen zitten. Hopelijk bellen ze snel voor een afspraak want ik zit er niet op te wachten om weer weken lang te gaan wachten, 3 weken op de bloed uitslagen is al lang zat..

De bijwerking van de spuiten zou mee vallen zei ze, misschien hoofdpijn, misselijkheid, moe. Ach zei ik, dat ben ik na 10 maand ondertussen wel gewend. Ze moest lachen, ik deed maar mee voor de lieve vrede.


Opnieuw afwachten dus...


Vandaag, 12 januari moet mijn schoonvader ook op controle. Hij klaagt weer erg over pijn in zijn rug... Hij is bang dat de ziekte weer actief is geworden. Er ligt nog één chemo kuur voor hem klaar als ''verlenging'' en daarna is het kort gezegd klaar, helemaal uit behandelt. Door de vorige 2 chemo kuren is zijn ziekte tot stilstand gebracht.. Hoe lang dat zo zou zijn, kan niemand hem/ons vertellen. Zijn rug heeft zich een maand of 4/5 rustig gehouden, nu is de pijn terug.. We hopen dat het niets met de ziekte te maken heeft en het gewoon ''rugpijn'' is, zeker weten doe je het niet tot hij de uitslag heeft van zijn behandelend arts..

2 reacties

Jeetje, wat een spanning toch weer! Heel veel sterkte meis, ik ga voor je duimen en hopen dat de uitslagen mee zullen vallen! Liefs, Rita.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Nou Jessica, ik heb al je blogs gelezen en je hebt een bijzonder zwaar jaar achter de rug.Gelukkig heb je een lieve partner die je overal in steunt en dat is ook heel belangrijk!. Ik hoop dat het je gaat lukken dit monster te overwinnen en nieuwe plannen kunt gaan maken voor de toekomst. Heel veel sterkte!!  Corina
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28