Toch weer een verjaardag...

... En van de week ben ik toch weer jarig... Dat zag er niet naar uit vorig jaar. Ik had nog maar een paar maanden zei de oncoloog...

Er gaan in het eerste jaar een fors aantal mensen dood waarvan de diagnose primaire tumor onbekend is. Net als mijn buurvrouw en een goede vriend. Zo bizar dat ik er nog steeds ben!

De operatie, december vorig jaar, bezorgd me dagelijks lichamelijke ongemakken. En daarnaast ben ik mijn strakke lijf kwijt, maar ook mijn flexibele geest, mijn optimistische kijk op het leven is weg, mijn zin in dingen is ver te zoeken, kortom: ik ben er nog, maar ben ÍK er nog?  Deze afstandelijke, haast sacherijnige vrouw die zich helaas snel irriteert aan dingen die ze vroeger - de tijd vóór de kanker - goed kon hebben. De voorheen dansende levensgenieter is nu een bankzitter. Liever geen mensen om me heen is nu het devies. Ben ÍK dat? Ik ben niet gek op haar! Ik mag haar niet eens... 

We gaan 2 nachten in een hotel met mijn verjaardag. Inclusief diner en wellness... Ik hoop echt dat we er van kunnen genieten. Het is een hotel op de Veluwe. Natuur was écht mijn ding, vandaar dat we de Veluwe hebben gekozen. Een mooie tijd voor paddenstoelen, óók een liefde van eens, van vóór de kanker, van toen alles nog was zoals het was...  van lang leve het leven... 

... Van de week ben ik toch weer jarig... ik lééf nog, maar wat is léven?

3 reacties

Mooi beschreven en zo herkenbaar. De glans is van het leven. Je wordt nooit meer wie je was (heb ik ook benoemd in mijn KWF campagne). 7 dagen boksen, is gisteren 1 dag geweest die ik bekoop met pijn en een naar gevoel. Maar ik houd er zo van. Jouw gevoel snap ik, je bent er nog, maar hoe? Zijn we ondankbaar? Ik zeg altijd ...ik overleef, ik leef niet meer.... Dit lezen van jou...….snik......maar weet …..wij begrijpen jou......

Dikke knuffel

Laatst bewerkt: 28/11/2019 - 09:23

Ik begrijp jou heel goed . 
Hou je vast aan de mensen dichtst bij jou waarvan je weet dat ze van jou houden  dat is het meest waardevolle dat je nu kan hebben in jouw leven . Xxx

Laatst bewerkt: 18/01/2020 - 00:03