Veranderingen door hormoonpillen

Marjo, mijn vrouw, vond dat ik zo vergeetachtig werd, warrig, ongeconcentreerd. Zelf merkte ik dat natuurlijk ook, naast nog een aantal veranderingen waarover zo meer. Het lotgenotencontact, eens in de drie maanden, is natuurlijk het uitgelezen platform om dergelijke ervaringen in de groep naar voren te brengen om te kijken of het nu aan mij ligt of ....
De reacties waren niet van de lucht: veel mensen hadden dezelfde ervaring, vergeetachtigheid e.d. maar ook lusteloosheid, vermoeidheid, je voor nemen om iets te doen en er dan niet aan toe komen, opvliegers en het tegenovergestelde ervan.
Zelf heb ik een prachtige BMW motor waar ik helemaal gek van was, het doet me niets meer, hij staat dus nu te koop. Ik speel nog steeds in een band, 60 en 70 er jaren muziek. Vroeger stond ik een dag voor de oefenavond al te springen, nu moet ik me er naar toe slepen.
Deels is het natuurlijk de leeftijd (je wordt ouder papa, geef het maar toe) maar het feit dat door de hormoonpillen je testosteron verdwijnt, speelt ook een belangrijke rol. Ik ben wel blij dat ik ze slik want ik zit toch al een tijdje op een PSA van 0,02 dus die bijwerkingen nemen we op de koop toe.
Ik kon thuis dus vertellen dat ik niet de enige was.

Gelukkig vind ik fietsen nog steeds heerlijk; op mijn e-bike heb ik inmiddels vanaf maart dit jaar 3000 km afgelegd en op mijn tweedehands racefiets die ik in september 2015 heb aangeschaft zo'n 2000 km. Dat doet me goed.

Wat me ook goed doet zijn de verhalen op zo'n lotgenoten bijeenkomst. Geen opwekkende verhalen maar van de positieve, krachtige houding van de vertellers kan je wat opsteken.

2 reacties

Gelukkig blijft je PSA laag en snap ik dat je die bijwerkingen op de koop toe neemt. Fijn, dat je plezier hebt in het fietsen en ach.....die motor.......daar heb je plezier mee beleefd. Die vergeetachtigheid lijkt me het lastigste want daar heb je dagelijks mee te maken. Gelukkig ben je niet de enige en kun je daar met lotgenoten over praten.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14