Tijd

Tijd...

Bientje64 had het ook over tijd afgelopen week in haar meest recente blog. En ik heb al een poos over het fenomeen tijd nagedacht. Hieronder zal ik proberen het te verduidelijken.
"Ik sta niet meer stil bij de tijd, totdat ie verstreken is", staat er in Bientje's blog.
Het vreemde is dat ik de snelheid waarmee de tijd verstrijkt, op twee verschillende manieren ervaar. De dagelijkse/wekelijkse tijd
gaat redelijk snel, niet zo snel als in de hektiek van het voortgezet onderwijs, maar het is zeker niet zo dat ik zit te wachten tot ik 's avonds eindelijk weer naar bed kan. Lezen, hondje uitlaten, fietsen, sporten, opruimen, knutselen, een dutje, nee de dag gaat zonder verveling voorbij. En als je je niet verveelt, verstrijkt de tijd over het algemeen snel en hoef je ook niet bij de tijd stil te staan tot ie verstreken is.
Maar er is ook nog de tijd tot de volgende controle bij de uroloog en het lijkt deze keer wel of het nooit 20 januari wordt terwijl er toch iedere keer maar 3 maanden tussen de controles zit.
Is mijn PSA weer gezakt?
Kan ik het houden bij 1 pil Cyproteron of moet de dosis weer omhoog?
Ga ik over op een zwaarder middel met meer bijwerkingen?
Deze tijd verstrijkt langzaam naar mijn idee en ik heb het gevoel dat ik daarom ook meer stil sta bij "deze tijd" en dat ik daarom ook vaker aan de bovenstaande vragen denk.

Gelukkig heb ik de dagen goed gevuld.

Maar het duurt wel allejezus lang tot die volgende controle.

Maak de feestdagen zo gezellig mogelijk en geniet ervan!

2 reacties

Hallo Tipo,
Een interessant onderwerp om te lezen. Ik wens je nog heel veel mooie tijd toe met je gezin en blijf zo positief. Mooie feestdagen toegewenst en hopelijk een goede uitslag op 20 jan 2016.
Groet, Marenov.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Gek toch dat de dagelijkse gebeurtenissen tussen je vingers door wegglippen. Zo'n afspraak in het verschiet lijkt zo ver weg en dan gaat de tijd ineens weer langzaam. Tijd is relatief concludeerde Einstein al. Blijf genieten van de alledaagse dingen, plan wat speciale activiteiten in de komende weken. Steeds als je dan weer een bepaald doel bereikt kom je dichterbij de afspraak van 20 januari.
Jammer, dat je het vertrouwen in je lichaar kwijt raakt. Als je je goed voelt dan moet het toch goed zijn met je lichaam? Toch wil je bevestiging van de arts en ben je bang voor verdere teruggang. Ik hoop dat je je gedachten steeds kan blijven verzetten. Geniet van de kerstdagen en het samenzijn en straks een kleinkind! Sterkte en lieve groeten!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14