Tevreden?

Ja, ondanks de steeds stijgende PSA heb ik het idee dat ik nog jaren mee kan, ik kan er natuurlijk verschrikkelijk naast zitten. Wat staat er te gebeuren: zeer waarschijnlijk de volgende keer beginnen met Bicalutamide plus de scan. Wel zeer benieuwd wat die laat zien. Dan gaat op zeker moment de PSA natuurlijk weer stijgen en krijgen we de buikprik (Zoladex). Volgende stap is buikprik plus Enzalutamide en daarna is er de chemo nog maar dan zijn we toch wel even verder. Dan hoop ik maar dat al die medicatie niet al te veel lastige bijwerkingen geeft (wellicht ijdele hoop). De toekomst zal het leren. Voorlopig heb ik, naast de gevolgen van de prostatectomie, geen pijn.

Dit moest ik toch nog even kwijt.

 

Tom

 

10 reacties

Fijn te horen Tom. Vanmiddag de uroloog gesproken en die was ondanks de lichte stijging van de PSA (van 1,9 naar 2,5) best tevreden. Ook al omdat de testosteron-waarde vrijwel op nul stond. M.a.w. de Eligard doet z'n werk nog prima. De pijntjes nemen zo links en rechts wel toe (slijmbeursontsteking in de linker schouder, afgescheurde pees in de rechter schouder), maar als je bedenkt waar ik vandaan kom, mag ik niet klagen en over 3 maanden, bij de volgende controle, zien we wel weer verder.
Ik hoop dat jij en onze lotgenoten toch een paar fijne feestdagen zullen hebben en ik wens eenieder veel optimisme en voor zover mogelijk een mooi 2022 toe.

RenƩ

Laatst bewerkt: 23/12/2021 - 16:42

Bedankt Rene,

Hopelijk komen er niet meer pijntjes bij.

Fijne feestdagen,

Tom

Laatst bewerkt: 24/12/2021 - 09:26

Hallo Tom,

Een bemoedigend bericht. De stijging rijst blijkbaar nog niet uit de pan. En jouw reactie daarop getuigd van enig optimisme, je houdt de moed erin! Volhouden zo Tom.
Ik ga eind januari laten meten en meteen scannen hoe het er van binnen uitziet. Dan wordt het weer spannend, maar de komende weken genieten van de dag.

Toi toi Gerard

Laatst bewerkt: 27/12/2021 - 15:22

Hallo Gerard,

Ik ben blij dat ik me goed voel en hou dat zo graag.

Duimen dat ze niet teveel gekkigheid vinden.

Sterkte Gerard,

Tom

Laatst bewerkt: 27/12/2021 - 20:49

Hoi Gerard,

Dan wens ik jou veel sterkte en geluk.

Ook jij, houd de moed erin.

Tom

Laatst bewerkt: 25/01/2022 - 19:21

Fijn Tom! Het gaat zo ie gaat, zolang jij je nog prima voelt, dat is toch het belangrijkste. 

Spannend om straks te horen wat de scan laat zien he? Maar wat ik zo van je heb gelezen is bij jou het glas altijd halfvol, dat is de beste instelling.

Fijn oud en nieuw straks!

Groetjes Hermien

Laatst bewerkt: 28/12/2021 - 19:42

Ja, maar ik vind het nu toch wel weer spannender worden. Maar je hebt helemaal gelijk, ook al vinden ze straks overal rotzooi, zolang ik me goed voel is het ok.

Groet,

Tom

Laatst bewerkt: 29/12/2021 - 20:46

Hallo, ik ben zo bang voor wat gaat komen. Na verwijdering van prostaat in oktober gleason 9 is de psa nu reeds als razend aan verdubbelen. Speciale scan zou micro cellen moeten aanduiden. Maar en dan?   Wat, hoe en hoe lang staat ons te wachten? Vind veel troost in jullie positieve opmerkingen want het nieuws vandaag sloeg ons beiden tilt. Groetjes. 

Laatst bewerkt: 05/02/2022 - 00:39