PSA 09-12-2020

3 December was het bloed prikken, 4 december uitslag, van 0.4 naar 0.64, gisteren telefonisch gesprek met uroloog. Met een zo geringe stijging is er gelukkig nog geen noodzaak tot andere middelen dan de Cyproteron die ik nu slik. Is er, en dat is onvermijdelijk, over 3 maanden weer een stijging, heb ik voorgesteld om dan de dosis die ik nu slik te verhogen. De uroloog had het al over Bicalutamide maar dat geeft meer bijwerkingen dus ik zal proberen dat zo lang mogelijk tegen te houden. Nu heb ik nauwelijks last van het spul dat ik slik, met Bicalutamide zal dat anders worden. Ik heb 8 jaar lang iedere uitslag met veel stress tegemoet gezien, went dat ook?

Al met al kan ik met een gerust hart de decembermaand door en het nieuwe jaar tegemoet zien. De Psa klimt niet teveel en ja, alles went. Volgend jaar zien we wel weer.

Ik wens jullie allemaal een zo plezierig mogelijke kerst en een mooie jaarwisseling, ondanks de kanker en de corona.

Tom

 

8 reacties

Wat rot is dat toch, elke keer die stijgingen. Je weet dat het komt, maar was het maar anders. Goed dat je nog door kan met deze behandeling.  Inderdaad maar zo lang mogelijk oprekken, zo lang de boel nog binnen de perken blijft.

Ik wens jou en je vrouw fijne dagen,

Hanneke

Laatst bewerkt: 11/12/2020 - 09:28

Dank je Hanneke,

Ik zit daar aan vast en het gaat nooit meer anders worden behalve dan als er zwaarder geschut ingezet gaat worden. Dus zolang dat niet zo is maken we er het beste van.

Tom

Laatst bewerkt: 11/12/2020 - 14:59

Hallo Tipo,

Het blijft altijd maar spannend, en stijging geeft onrust.

Ook wij ervaren dat, ook voor jouw fijne feestdagen, Fijn dat je dit met ons deelt!

 

Laatst bewerkt: 11/12/2020 - 16:23

Beste Tom, 

Het is iedere keer weer spannend, bloed prikken en dan.die uitslag afwachten. En als je zo laag zit als 0.4 wil je eigenlijk naar 0.3 of lager.

Ikzelf zat in eenzelfde situatie alleen ging ik van 0.1 naar 0.2 ook niet verontrustend natuurlijk maar mijn hoop en uitdaging was 0.0 maar helaas. Ik hoop dat de volgende meting bij jou weer richting 0.4 of lager mag gaan.

Hou Vol.

Ook jij sterkte voor de coronadagen en fijne kerstdagen. 

Robert.

Laatst bewerkt: 12/12/2020 - 02:23

Bedankt Robas,

Het blijft iedere keer weer vervelend maar ja je moet het ermee doen.

Ik hoop heel hard met je mee.

Tom

Laatst bewerkt: 12/12/2020 - 15:09

Dag Tom,

Gezien je "langjarige ervaring" ben ik ervan overtuigd dat je ook dit weer kunt handelen. Ook ik had een lichte verhoging van 0,8 naar 1,2. 't Blijft toch altijd weer spannend of de PSA nu wel of niet toeneemt. Maar gelukkig blijft 't voorlopig binnen de perken. De Eligard doet nog steeds behoorlijk z'n werk. Ik heb er in ieder geval weer een half jaar bij.  Ik ben 2020 behoorlijk doorgekomen en ga er vanuit dat ook 2021 voor mij weer een, weliswaar niet gemakkelijk, maar in ieder geval, ondanks de corona, 'n redelijk genoegzaam jaar zal worden. Ik wens jou en al onze "collega-kankerlijers" en familie fijne feestdagen en ondanks alles, een mooi en stabiel jaar toe.

René

Laatst bewerkt: 14/12/2020 - 12:26

Dag Rene, 

Ja, het geeft me zelfs wat rust dat ik nu weet dat er inderdaad ettertjes bezig zijn in mijn lijf. Dat klinkt raar maar ik heb er natuurlijk al 8 jaar tegen aan zitten hikken, veel onrust, stress, kortom je weet het wel. En nu zijn er dan uitzaaiingen en dat accepteer ik, dat geeft rust.

Voor jou en je familie natuurlijk ook het allerbeste.

Tom

Laatst bewerkt: 21/12/2020 - 15:27