Laat het los

1
Er gebeurt gelukkig niet veel op kankergebied dus is er ook weinig aanleiding voor mijn blog. Bij de vorige controle was de PSA stabiel  op 0,3 en dat wil ik graag zo houden. Daarbij probeer ik wat afstand te nemen van kanker.nl omdat dat me wat meer rust geeft. Mijn laatste liedje “laat het los” heeft daar alles mee te maken. Tekst en link na het volgende verhaal.
2
Verleden jaar mei kreeg ik te horen dat ik in mijn rechteroog een ooginfarct (veneuze takocclusie) had gehad waarvoor de oplossing een ooginjectie was die om de 6 weken zou worden toegediend. De voorlaatste was in april. Er was een andere arts. Ze vroeg niet naar mijn geboortedatum, welk oog het was en vergat nog een paar standaardvragen. De behandeling begint altijd met verdovingsdruppels en jodium en dan moet dat even inwerken. Ik was dan gewend dat men daar de tijd voor nam. Niet die keer. Volgens mij veel te snel werd er tot de injectie overgegaan en dat was niet leuk. De verdoving werkte nog niet goed en dus was het gemeen, heel gemeen pijnlijk. Ik denk dat ik wat lelijks heb gezegd.

De volgende dag heb ik het gemeld bij de behandelend arts die het zou melden. 

Gisteren had ik weer de vertrouwde arts en, het blijft vervelend, maar die prikte zoals het hoorde. Hierna prikt hij nog 1x en dan krijgt hij een andere werkkring. Helaas!
3
In mei ben ik 70 geworden ondanks de verwachting van de arts dat ik dat niet zou halen en waarschijnlijk dankzij operatie, bestralingen, hormoonkuur en nog meer bestralingen maar hier ben ik, alive and kicking. Afgezien van de incontinentie die sinds mei vorig jaar goed te verdragen is door gebruik van het condoomkatheter (blijft wel lastig) en de impotentie (ook lastig) heb ik geen fysieke last van de kanker. Het zit meer in mijn hoofd dan in mijn buik vandaar het liedje: Laat het los. 

Dat is nog niet zo makkelijk maar de dagelijkse wandeling met Keetje van gemiddeld een uur en het ritje op de pas aangeschafte snorscooter naar de Rottemeren of naar de Balij helpen goed. 

Laat het los 2x
Laat je zorgen nu maar los
Want als je het niet los laat
Ben je zelf steeds de klos

Zeven jaar onrust is zonde van je tijd
|Als je straks terug kijkt heb je zoveel spijt
Want leven doe je nu je leeft toch maar 1 x
Dus leef het leven van de dag wat wil je nu nog meer?

Het  zit soms tegen maar wie heeft dat nu niet
Er is geen huisje zonder kruisje je denkt dat het leven jou ontziet
Je zegeningen moet je tellen al heeft de ziekte je geschaad
Leef het leven in al je cellen want straks is het te laat

https://www.niet-altijd-vrolijk.com/mijn-liedjes-3

 

8 reacties

Net terug van vakantie op Terschelling, waar ik ook aanzienlijk minder op deze site heb gekeken dan gebruikelijk, stuit ik hier direct op jouw nieuwe lied. Dat is nog eens prettig thuiskomen.

Laat het los, een geweldig goed advies. Ik heb hierin nog het nodige te leren. Inderdaad, zo zonde van de toch al beperkte tijd om steeds maar met kanker bezig te zijn. Even ertussenuit deed bij mij wonderen.

Wat akelig, van je oog. Lijkt me echt heel eng!

Het allerbeste en hartelijke groet,

Hanneke

Laatst bewerkt: 13/06/2020 - 15:32

Dag Tipo,

Je hebt het weer mooi verwoord. Maar het valt soms niet mee. Dagelijks wordt je toch met de nodige beperkingen geconfronteerd. Maar als je dat legt tegen de oorspronkelijke prognose, hebben we niks te klagen. Jammer dat  je oog je nu ook nog parten speelt. Ik hoop dat je ook hier weer goed doorheen komt. 

Succes en hou vol!

René

Laatst bewerkt: 13/06/2020 - 16:22

Nee hoor, ik klaag niet.

Ja, dat oog is vervelend maar tot nu toe werken de injecties want mijn zicht blijft op peil.

Groet,
Tom
 

Laatst bewerkt: 14/06/2020 - 15:04

Krachtig en knap swingend dit 'laat het los' nummerke van jou.
Dat prikkelt echt....., om het allemaal los te laten!

En die l.l van een arts (zelf dat ene puntje invullen), die jouw oog even dacht te behandelen op zo een ondeskundige manier, je zou haar een blauw oog wensen, maar dan eentje door een forse dreun op het oog, zonder verdoving natuurlijk.

Jammer dat jouw vaste ogendokter gaat vertrekken. Hoop dat je een goeie opvolger krijgt en niet die dame met dat blauwe oog. Die zou ik ook maar loslaten en ver van me vandaan houden.
En zeker geen oogje laten vallen op haar ;-)

Hartelijke groetjes van Tom

Laatst bewerkt: 14/06/2020 - 08:30

Dank je Tom, het was leuk om te maken. Er zaten nog meer coupletten aan te komen maar ik heb het maar bij 2 gelaten, meer impact. 
Dat hoop ik niet meer mee te maken, zo’n verkeerde injectie. Als er een andere arts komt lul ik hem/haar de oren van het hoofd na het druppelen. 
 

Tom

Laatst bewerkt: 14/06/2020 - 08:44

Hopelijk heb je lekker kunnen wandelen en genieten. Wat minder geconfronteerd worden Met kanker kan je goed doen. 
Ja, dat was even schrikken met dat oog Maar de laatste keer ging het gelukkig goed. 
 

Tom

Laatst bewerkt: 14/06/2020 - 08:40

Hoi Tom,

Opnieuw weer een bijzonder stukje en een mooi treffend liedje.
Ik hoop dat deze positieve ontwikkeling zich nog lang mag voortzetten.

Ik wil je persoonlijk het volgende meedelen:
Met m.i.v. vorige week, ben ik geen moderator meer zoals gepland. Tom heeft het moderator-schap geheel overgenomen van me en dat verloopt prima.
Ik wil je bedanken voor de fijne samenwerking en persoonlijke belangstelling en wens je het allerbeste toe voor de toekomst.

Met een hartelijke groet,
Johan Voerman.

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 09:36

Bedankt Johan, ik hoop met je mee.
Fijn dat Tom het zo goed oppakt. Jij ook bedankt voor de begeleiding en veel succes met je overige bezigheden.

Vriendelijke groet,

Tom

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 15:29