Klap na

Gisteren was er even rust, er zou waarschijnlijk behandeld kunnen worden en we hebben rustig kunnen praten. Die rust duurde maar even. De VU heeft de mogelijk om je dossier te bekijken en aangezien er ‘s ochtends bloed was geprikt was ik wel benieuwd naar de uitslag. Ik ben gewend daar altijd op te moeten wachten maar nu kon ik het direct zien. Vanaf mei 2018 steeg de PSA met 0,03 per 3 maanden tot augustus dit jaar. Toen was de stijging plotseling 0,09. Gisteren was de PSA in 7 weken al 0,08 gestegen. Voorlopig niet meer te stoppen tot er bestraald gaat worden, ben ik bang. 

10 reacties

Dit is een rotbericht om te horen cq te lezen. Zeker als je PSA zo regelmatig blíjft stijgen, dan maak je je toch zorgen. Ik hoop voor jou dat ze het kunnen keren en dat je weer in een beetje rustiger vaarwater terecht komt. Sterkte en groeten, Robert.

Laatst bewerkt: 19/09/2019 - 10:28

Tjonge, dat hakt er weer in.

IK ken de normen van de PSA niet, maar zo'n stijging die exponentieel lijkt te stijgen de laatste tijd kan per definitie weinig goeds betekenen. Ik hoop dat behandelingen (bestraling?) je helpen en er een (tijdelijke) stopt komt op de stijging.

Sterkte,

paul

Laatst bewerkt: 19/09/2019 - 10:30

Nou, dat valt weer niet mee. Heel naar voor je.

Maar nu eerst naar Frankrijk hoor, laat het spook in zijn sop gaarkoken. Als je terugkomt krijgt-ie hopelijk een flinke knal door bestralingen. Ik hoop van harte dat die behandeling door kan gaan. Dat zal hem leren.

Laatst bewerkt: 19/09/2019 - 15:31

Beste tipo ben hier nieuw maar weet inmiddels dat je bij bestraling ,moet rekenen dat je psa  tijdelijk echt omhoog gaat , dat zie ik nu bij mijn man ook , van 134 psa naar 1 nu met bestralen 13 , weet niet of je dat ook wist , onze oncoloog vertelde dat dat heel goed kan en normaal is lieve gr henny

Laatst bewerkt: 09/10/2019 - 18:50

Beste PoppyE,

Bedankt voor je reactie. Ik heb al een hele geschiedenis: prostaat verwijderd, daarna bestraling, daarna hormoonkuur en steeds weer gaat de PSA weer stijgen, ook al zijn het kleine beetjes. Bij iedereen verloopt dat anders en hopelijk krijg ik op 14 oktober goed nieuws.

Groet,

Tipo

Laatst bewerkt: 09/10/2019 - 20:10