De menselijke geest en meer

Bij het voorlaatste bezoek aan de uroloog in februari, kreeg ik een goed bericht: PSA wederom stabiel op 0,02. Ik hield er geen goed gevoel aan over, ik was tamelijk somber, veel zwarte gedachten, ongerust; dat gevoel heb ik wekenlang gehad en ik heb mijn best gedaan maar ik kon er geen oorzaak voor vinden. Bij het laatste bezoek in juni kreeg ik weer een goed bericht: PSA stabiel op 0,02. Terugkomen over 6 maanden in december. Er viel onmiddellijk iets van me af. Zelfde bericht, totaal andere gemoedstoestand??Er is een rust over me gekomen, zwaarmoedige gedachten kan ik makkelijker op afstand houden. De voorspelling die ik 2 jaar geleden kreeg dat ik nog 5 jaar had heeft eindelijk aan kracht ingeboet: ik heb inmiddels veel berichten gelezen over eigenwijze mannen die zich niet aan gemiddelden hielden. Ik hoop ook zo eigenwijs te zijn.Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik realistisch moet blijven maar op 1 komt de rust en op 2 het realisme. In december zien we verder.
Wat betreft de incontinentie. Helaas is de euforie die ik had tijdens de eerste 2 weken Vesicare wat getemperd. Ik had echt het idee dat als de verbetering die ik toen voelde zou doorzetten, ik binnen een maand droog zou zijn. Dat gebeurde dus niet. Beschreef ik de verbetering toen als 70%, nu zie ik het als 50%, dus nog aanzienlijk. Ik kan er jammer genoeg niet op bouwen omdat het steeds weer anders is. Soms loop ik 45 minuten en is er maar weinig verlies, dan loop ik precies dezelfde route en kan ik bij thuiskomst alweer van verband wisselen. De verbetering zit hem in het feit dat ik voorheen tot wel 17x per dag naar de wc moest en dat getal is nu gehalveerd. ‘s Nachts hoef ik nog maar 2 à 3x naar het toilet, daarvoor was dat 5 à 6x. Plus dat mijn wandelingen voorheen hoogstens 30 minuten duurde waarin ik dan ook nog 2x moest plassen. Nu loop ik redelijk op mijn gemak 40 à 45 min met slechts 1 plaspauze en als het dan nog mooi weer is ook, voel ik me de koning te rijk.Tot vorige week slikte ik 1 Vesicare 5 mg per dag. Na een controlebezoek aan het Emc vorige week is dat nu 1 pilletje 10 Mg per 2 dagen. Kijken of dat nog winst oplevert.
Jack, onze kleinzoon, groeit als kool. Hij lust ook alles, ongelooflijk wat er allemaal in gaat. Qua praten houdt hij het voorlopig nog bij "aap, mama, papa, opa". Ah, oma nog niet, maar dat komt ongetwijfeld. Wat je wel ziet is dat hij veel oppikt want hij begrijpt van alles, bv "gooi maar in de prullenbak", of "geef dat maar aan oma", als hij ergens mee loopt waar hij niet aan mag komen.

Oh ja, Keetje speelt met een zoetwaterkreeft.

1 reactie

Doe jij maar lekker eigenwijs en geniet maar volop van die kleine Jack en alle andere fijne aspecten van het leven!
Laatst bewerkt: 20/08/2017 - 17:52