Beetje lastig

Verleden week PSMA scan gehad en deze week de uitslag gekregen: 2 kleine plekjes op lymfeklieren in de buik. Had natuurlijk slechter gekund maar toch ... Na overleg in het mdo deelde de uroloog mee dat er actie (Zoladex) volgt bij PSA >10. Echter uit een andere hoek in het mdo, zo vertelde hij, kwam het verhaal dat dat pas bij PSA >100 nodig was. Beetje lastig. Vooralsnog gebeurt er dus niets want mijn PSA is 0,22. Begin oktober volgende afspraak, zien of de PSA weer een sprong heeft gemaakt.

8 reacties

Tom,

Mijn oncoloog gaf mij ditzelfde advies. Niets doen totdat PSA enorm stijgt. Direct behandelen geeft geen levensverlenging. Middelen zolang mogelijk op de plank laten staan is mij geadviseerd. Ik heb ook kleine uitzaaiingen in de lymfe. Bij de second opinion in België kreeg ik hetzelfde te horen. Pas weer behandelen als PSA sterk stijgt. Ik voel mij op dit moment bijzonder goed en hoop dat dat nog lang blijft.

Groet,

Koos

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 00:21

Natuurlijk had de uitslag negatiever uit kunnen vallen, maar toch. Je had gehoopt dat er geen uitzaaiingen zouden zijn maar nu hopen dat het toch allemaal maar mee gaat vallen. Houdt moed. Je PSA is tenminste ook niet gestegen. Nu maar op naar Oktober. 

Succes gewenst Robas

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 02:48

Vervelend voor je, Tipo! Leef met je mee. Maar wat ik mij afvraag: waarom krijg je geen behandeling door een óncoloog i.p.v. uroloog? Je schrijft dat de uroloog je adviseert, het lijkt mij dat een oncoloog bij uitstek de figuur is waar jij bij moet zijn met de kwaal plus uitzaaiingen. Wij hebben er i.i.g. veel baat bij en hier wordt Pamoralin (hormooninjecties, halfjaarlijks) gebruikt i.c.m. Enzalutamide, nu voor de 15e maand al. Of loop je ook bij de oncoloog? Anders zou ik eens overwegen...maar het is maar een vraag hoor. Het beste ermee en ik hoop dat de plekjes klein blijven!

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 08:32

Lijkt mee een vervelend idee, dat de behandeling wordt uitgesteld terwijl er toch iets te zien is in je lymfeklieren. Het verhaal van Koos klinkt wel logisch. Mijn oncoloog noemt dat: de troeven zo langzaam mogelijk uitspelen.

Ondertussen zit je er maar mooi mee, de onrust die dit geeft.

Kun je nog steeds lekker wandelen? En geeft de muziek nog de nodige afleiding?

Sterkte gewenst,

Hanneke

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 10:23

Bij prostaatkanker is het vaak niet direct actie omdat het langzaam groeiend is. Of dat bij bij mij ook zo is, is nu afwachten, begin okt volgende PSA uitslag. Nu eerst op vakantie, gitaartje mee en lekker wandelen. 

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 11:44