Aaphh

Even iets heel anders.
Het eerste woordje van onze kleinzoon Jack is eruit. Nadat Jack op vrijdag - eens in de 2 weken op dinsdag - is gebracht door zijn vader, is zijn eerste gang naar de boekenkast waar hij een aparte plank heeft. In no time heeft hij dan de opgeruimde kamer omgetoverd tot zijn domein. Hij heeft een aantal favoriete boekjes: één waar dierengeluiden geproduceerd worden door een druk op de knop, zo’n zelfde voor een aantal muziekinstrumenten en dan, heel toepasselijk, “Mijn eerste Woorden”. Sla je het boekje open dan staan er op 2 bladzijden vier tekeningen met de tekst: Dit is een emmer etc, en dat rijmt dan ook leuk. Dat wordt door ons altijd mooi gearticuleerd voorgelezen en dat vindt hij erg leuk want hij komt steeds weer met dat boekje. Op één van die bladzijdes staat dan een aap wat hij dus gewoon voor kennisgeving aannam want hij heeft nooit op het woord gereageerd. Wat gaat er in zo’n hoofdje om?Boekje uit, Jack gaat verder met lego door de kamer te verspreiden. Plotseling: “Aaphh”. We kijken elkaar aan, horen we dat nu goed? Zegt hij nou aap? Wij van alles geprobeerd, boekje erbij, aap gezegd, niks meer.Later komt Jack weer met het boekje, maar ook op de betreffende bladzijde komt het woord er niet meer uit. Hebben we het wel goed gehoord? Even later: “Aaphh”. Maar nu weten we het zeker, hij zei “aaphh” zoals Professor Snape “Phhotter” zei. Wij apetrots!!
Hij heeft Nike air max, zwart, afgeprijsd, hartstikke stoer loopt hij door de kamer. Opeens strekt hij 1 been vooruit als John Cleese in the Ministry of Funny Walks. En niet 1 keer maar hij doet dat verscheidene keren achter elkaar. We liggen dubbel!
Het is ontzettend leuk om op Jack op te passen, z’n vorderingen te zien, z’n groei, z’n aanhankelijkheid maar we zijn toch ook zo blij als z’n moeder hem om 16:30 weer komt halen aangezien onze energie dan uitgeput is.
Met mij gaat het best wel goed, laat ik het zo uitdrukken: als ik niet de hele dag last had van die druk op mijn blaas, zou ik dagenlang niet aan kanker denken. Hopelijk leiden de onderzoeken eind mei naar plaatsing van de sphincter prothese en komt er wat meer rust in de bovenkamer daardoor.


3 reacties

Mag ik vragen hoe jong jouw kleinkind is? Wij hebben er ook 1 (woont helaas ver weg, in Ierland/Cork) Deze komt eind mei voor een weekje hier en is anderhalf jaar. Zij kon ineens onlangs "poesjh" zeggen.
Het leidt je goed af, zo'n kleintje, van al je zorgen!
Sterkte met die vervelende druk op de blaas! Hopelijk gauw een oplossing hiervoor!

Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17
Onze Jack is bijna 1 1/2 en gaat als een speer. Inderdaad, leidt mooi af.
veel plezier eind mei. 
Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17