Uitslag scans...... Spannend!

Wil en ik met duim omhoog ivm goede uitslag.

Terugblik 15 oktober 2020.  Heel goed bericht!!
Op de PET-scan en MRI zijn de tumor en klieren niet meer zichtbaar🥳💕😃.
En wat betekent dit nu concreet? Radiologisch is er complete respons op de chemo en zijn de tumor in mijn borst en de besmette klieren in mijn oksel niet meer te zien! Ik heb onderaan mn bericht foto's van mijn MRI's van Juni 2020 en Oktober 2020 geplaatst. Bizar hè, om het verschil zo te zien😃. De oncoloog gaf met een grote glimlach aan (onder haar mondkapje😷), dat ik uitzonderlijk goed op de chemo's reageer. Altijd fijn om te horen en dit zijn leuke berichten om  overnaar het thuisfront te bellen😊.

Planning wijzigt niet. Ik moet nog 4 chemo's en die maak ik af. De borstamputatie gaat ook gewoon door. De chirurg heeft aan het begin van het traject meteen vertelt dat borstamputatie 100% is, ongeacht het resultaat van de chemo's. De reden hiervoor is, dat de tumor echt verdwenen of vergruist kan zijn. Bij dat laatste blijft mn hele borst 'besmet' gebied wat radiologisch niet te zien is. Alleen de Pathaloog-Anatoom (PA) kan uitsluitsel geven of alle 'foute' cellen echt weg zijn en dat kan hij/zij alleen door het gehele borstweefsel te onderzoeken. De chirurg neemt het zekere voor het onzekere om half werk en uitzaaing te voorkomen. Voor ons heel logisch en meer dan prima🙃

Operatie. Ik had vandaag ook een afspraak met de chirurg over de operatie, alleen is zij met spoed weggeroepen. Dus alleen een gesprek met mijn oncologisch verpleegkundig specialist gehad. De operatie wordt voor eind november ingepland. Naast mn borst wordt in ieder geval de poortwachtersklier en de lymfeklier waar het jodiumzaadje (marker) in zit, verwijderd. Ik weet niet mee of ik dit eerder geschreven heb, maar voor alle chemo's heeft de radioloog 2 radioactieve markers (jodiumzaadjes) in mij geplaatst. Eén in de kern van mijn tumor en één in een besmette okselklier. Het doel hiervan was dat als de chemo haar werk doet en de tumor in mijn borst en kankercellen in mijn oksel niet meer zichtbaar zijn, de chirurg en de PA wel weten waar de tumor gezeten heeft en welke okselklier besmet was. Zodat de PA weet waar hij vooral moet onderzoeken. Op de PET-scan waren beide jodiumzaadjes duidelijk te zien (zie foto).

Voor de operatie krig ik nog een heleboel afspraken oa. met chirurg, plastisch chirurg, aneastesist, verpleegkundig specialist, medisch fotograaf, etc. Dat wordt ingepland, maar voor vanavond: champagne🥂😃🎊. 
Have a nice day, die van ons kan in ieder geval niet meer stuk😃

Liefs Es💕 

Oh ja, wat ik nog vergat te zeggen is dat de oncologische operaties prio hebben in het Reinier de Graaf Gasthuis. Tijdens de (1e) lock down zijn alle oncologische operaties doorgegaan. Ze gaan er vanuit dat als ze het toen konden managen, dat nu zeker moet lukken. Dus ik verwacht niet dat mijn operatie door corona wordt uitgesteld.😷