Overleefd

Sinds enige dagen duikt overal op kanker.nl de aanmoediging op om je ervaring te delen. Wat er beter kan in de komende 10 jaar, waar anderen aan moeten werken. Wij kankerlijers hebben al  genoeg aan onszelf. Daartoe worden we uitgenodigd om naar een locatie in den lande te gaan om met elkaar in gesprek te gaan. De locatie waar ik heen ging was Huis aan het Water van IPSO in Katwoude. Ik vond dat eng. Ik mijd de inloophuizen. Deels omdat ik mij van te voren moet aanmelden en ik blijf liever nog even anoniem. En ik hou er niet van om tussen onbekenden mijn mond open te doen, ik ben een "kat uit de boom kijker". Menig kat heeft al levens doen laten vanwege mijn kijken.

Zilvervlerk was er ook, onverwacht, dus helemaal in mijn eentje was ik niet meer. Daarnaast was de ontvangst zo hartelijk, dat ik mij ook niet verloren voelde.

Na de inleiding werden we verdeeld in 3 groepen en was er een kort voorstelrondje. Bleek ik zomaar naast Henriv te zitten en even verderop zat medeprostaatkankerlijer Ate Vegter. Vier bloggers op een rij.

De idee- en ervaringskaarten werden uitgedeeld met het verzoek om ideeën om het leven van nieuwe patiënten te verbeteren op te schrijven. Nou kwam ik met ideeën niet verder dan openklappende plafondpanelen met confetti bij een laatste bestraling, maar de bedoeling waren ideeën waar een ander ook wat aan zouden kunnen hebben. Maar ook ervaringen of problemen van jezelf waar je tegenaan liep en waar jezelf of een ander een oplossing voor wist mochten op de kaart. Gelukkig maar, anders bleef mijn kaart leeg.

Het was een interessante middag, het heeft mijn skepsis om een inloophuis te bezoeken weggenomen. Ik denk dat ik daar tzt nog wel opperdan kom. En ik raad het een ieder zeker aan om zich ook aan te melden om ervaringen en ideeën te delen, zelfs als je denkt weinig zinnigs te kunnen zeggen. Dat zal je nog meevallen! Alle informatie staat op www.kanker.nl/10jaar

Ik heb het overleefd, de reep uiteindelijk niet meer.

8 reacties

Goed te lezen Zweef dat je zo positief bent over de ervaring. Zelf ga ik op 28 maart in Rotterdam. Hoop dat ik ook een paar medebloggers tref daar!

Laatst bewerkt: 09/03/2023 - 20:22

Wat mooi zweef dat jij de stap naar IPSO hebt gezet. Ik heb ook een uitnoding ontvangen van inloophuis Toon Hermans Huis Parkstad. Ik ben daar gelijk na het overlijden van Marion weer ingestapt. Samen met Marion heb ik dit in 2003/2004 ook al eens gedaan.

Ik geef geen gehoor aan de uitnodiging van 22 maart a.s. omdat ik de eigenlijke doelgroepmensen niet in weg wil zitten als nabestaande.

Wel ga ik aanstaande maandag naar een panelgesprek dat door THHP wordt georganiseerd in het kader van een onderzoek naar de beleidsvisie voor de toekomst van hun inloophuis. Ik kom er regelmatig en geef hun een warm hart terug.

Hans

Laatst bewerkt: 10/03/2023 - 09:28

Hey Hans, ook in onze groep zat een man vergelijkbaar met jouw situatie. Zijn vrouw vorig jaar verloren nadat de kanker terugkwam. En ook hij had een zeer zinnige bijdrage. En ook jij bent de doelgroep.

Laatst bewerkt: 10/03/2023 - 10:11

Fijn dat je kon en wilde deelnemen, ondanks de drempels. Al blijf ik hopen dat er een online bevraging komt ook. 

Laatst bewerkt: 10/03/2023 - 10:25

Dat werd wel gezegd, dat je ook online je gedachten kon opgeven als je later nog wat te binnen schoot. Ik zal je het mailadres in een pb geven.

Laatst bewerkt: 10/03/2023 - 10:31

Hoi Zweef, wat ontzettend leuk om te lezen. Fijn dat je de ontvangst zo hartelijk vond, dat doet me goed. En natuurlijk erg fijn dat je de bijeenkomst en het inloophuis zo positief ervaren hebt. Je had me al gewaarschuwd dat de chocoladereep in je blog zou komen, zo leuk om te zien!

Groetjes, Anke

Laatst bewerkt: 15/03/2023 - 15:39