Overkill

Hoe gaat het met meneer Zweef? Nou zei hij dat laatste niet, want hoeveel mensen mij dan ook kennen onder Zweef, zo heet ik niet 🤭.

"Eigenlijk wel goed, alle waardes prima, wel wat afgevallen, maar ik mag nog wel wat missen."

Psa was wel verhoogd, maar om daarvoor nou meteen te beginnen met chemotherapie, dat vond hij wel wat overkill. Alleen een paar lymfeklieren die dwarsliggen, daar werd hij niet warm of koud van. Eerst nog maar drie maanden aanzien en voorafgaand aan de volgende afspraak nog maar weer een ct scan, hoewel hij wel verwachtte dat de psa dan de 10 wel zou aantikken. Verder wat algemene dingen besproken, hoe prostaatkankercellen zich ontwikkelen, hoe lang je baat hebt bij een behandeling in relatie tot wanneer je instapt in deze mallemolen en meer.

Nog drie maanden een originele Zweef zonder behandelingen. En dat laatste intrigeerde hem wel, een patiënt die afzag van een behandeling.

Het is een bijzonder kind.

11 reacties

Fijn, mooie keuze gemaakt om de chemo nog drie maanden de deur te wijzen.
Beter genieten van de mooie dagen die deze herfst ons brengt, heerlijk vertoeven in de serre.
Die Docetaxel ontneemt veel levensvreugde weet ik uit ervaring, dus zo laat mogelijk inzetten als de kanker dit toelaat.

Laatst bewerkt: 04/10/2023 - 18:16

Houden zo!
Ik heb wel wat met dat bijzondere kind :-) Op naar de 100!

Laatst bewerkt: 04/10/2023 - 20:35

In ieder geval 3 maanden zonder bijwerkingen en met voldoende energie om samen met mvr zweef te genieten van je noeste arbeid en het maken van nieuwe herinnneringen.

Laatst bewerkt: 05/10/2023 - 09:24

Het blijft een puzzel Zweef elke keer weer.  Het stuk dat gelegd is laat laat de goede en de foute beslissingen zien. De rest is nog een stapeltje onregelmatigheden waarvan we hopen dat ze passen. Het eindresultaat is een complete verrassing. Tot aan de puzzeltafel makker!

Laatst bewerkt: 05/10/2023 - 09:28

Top kerel, gewoon lekker de komende 3 maanden genieten van wat het leven je bied en die chemo zo lang mogelijk vooruit schuiven ben het helemaal eens met wat Pat71 al zei. 
 

Laatst bewerkt: 05/10/2023 - 09:35

Geniet en leef je leven beste Zweef en alleen jijzelf weet het beste welke invulling je daar aangeeft en geniet alvast van een paar mooie komende herfstmaanden.

Laatst bewerkt: 05/10/2023 - 10:10

Jou intuitie is juist rn de insteek ook ,het bijzondere kind is een bijzonder moedig mens geworden met een eigen mening ,die heel goed weet wat goed voor hem en mevr zweef is ,en ik kan er alleen maar diep respect voor hebben 

Liefs hes 😘😘

Laatst bewerkt: 06/10/2023 - 18:28

Fijn dat die zooi nog niet je lichaam in hoeft Zweef. Dat je nog maar een gele poos chemoloos mag rondlopen.

Anja💕

Laatst bewerkt: 09/10/2023 - 22:54