Memory Lane (3)

Verborgen schatten!

Nou, niet echt. Tijdens het graven van de funderingssleuf kwam ik op archeologische vondsten. Maar weinig bijzonders, het was een oud gewelf van een watertank. Vroeger, toen hier nog alles water was en nauwelijks wegen (alleen een pad onder aan de dijk), hadden de huizen een watertank. Regenwater werd hierin opgevangen en bij droogte werd de tank gevuld met water wat per bootje werd afgeleverd. Zo'n tank had ik ook onder mijn huis. Wat mij wel verbaasde was de plaats van die tank, want bij mijn weten heeft hier nooit een huisje boven gestaan. Buurman had zijn eigen tank. Gauw het gat dichtgegooid, dat zoeken ze over 100 jaar maar weer uit. Naast de sleuf een extra dieper gat gegraven en daar een dompelpomp in gehangen om het grondwater weg te pompen. 

Na het graven van de sleuf heb ik wandpanelen over de lengte doorgezaagd en als verloren bekisting gebruikt. Die wandpanelen waren over van een interne verbouwing bij mijn werkgever. En zeg nooit tegen Zweef dat iets de container in kan, hij leek wel alles te kunnen gebruiken. Met afstandshouders werden de panelen uit elkaar gehouden, zodat de wapening er in kon. En ook de wapening zelf gebogen en tot korven gevlochten. Het was in mijn arme tijd, als er geld bespaard kon worden; arbeid kostte mij niets.

2 reacties

Wauw Zweef, wat een megaklus is dat geweest. Maar het is uiteindelijk wel een paradijsje geworden hoor! 

Laatst bewerkt: 17/11/2023 - 11:51

OH wat een giga klus moet dat geweest zijn ,en ik moet toch echt even zeggen ,jij kan bent echt van alle markten thuis ,en als ik dan weet hoe mooi alles is geworen kan ik daar alleen maar diep hoog respect voor hebben 

liefs hes xxx

Laatst bewerkt: 18/11/2023 - 10:37