Laat niet als dank..

Ruim de troep achter je kont op, riep mijn moeder mij geregeld toe. Maar dat riep ze al lange tijd niet meer. En trouwens, zolang mijn troep bij mij ligt en niet bij haar, zal het haar een worst zijn.

Maar ik heb inderdaad een hoop troep. Hoewel ik dat altijd als spullen heb geclassificeerd. Maar ik moet er wel wat mee. Ik kan mevrouw Zweef niet met een berg rotzooi achterlaten waar zij geen benul van heeft of zij er wat mee moet. Niet dat ik er op korte termijn tussenuit wil piepen..

In veertig jaar klussen heb ik veel verzameld. En eens kom je op een punt waarbij je jezelf afvraagt, "Ga ik dat ooit nog doen?" En steeds vaker is het antwoord "Nee." 

Ik ga geen tegels meer zetten. De tegelsnijder, de tegelzaag, de voegkruisjes en het niveleersysteem kunnen op de weggeeftafel. Ik ga ook geen water of gas meer aanleggen. Dag pijpenbuigtang en pijpensnijder en 5 kilo koppelingen in alle soorten en maten. Ook zie ik mij geen afvoeren meer aanleggen, dus er is geen reden om die doos met bochtjes, verloopstukken en aangebroken lijmpotjes te bewaren. Ook het meeste van het elektra kan weg, afgezien van wat opbouwstopcontacten en pvc buis. 

Daarnaast heb ik ook groter spul verzameld, waarvan ik dacht dat ik er ooit wat mee zou. Inmiddels weet ik dat dat niet meer gaat gebeuren. Ik heb het veels te druk met de fiets, motor, Ma, de besteleend, de tuin en vooral met veel uitrusten.

De eend staat nu buiten onder een zeiltje, al het hout in opslag staat binnen, deels boven en deels nog beneden. Ma staat niet meer shocking klem. Morgen beginnen met sorteren en opruimen boven, zodat er ruimte ontstaat, in de garage en in mijn hoofd.

Het zou mooi zijn als ik de troep meteen in de aanhanger kon gooien, maar helaas, die is vol. Met zeiknat brandhout. Vrees dat ik voorlopig de troep nog wel even heen en weer zal blijven schuiven...

15 reacties

Die komt daar niet voor. Als je een huis moet ontruimen, zoals bij mijn moeder en schoonmoeder moest, dan mag je blij zijn als de kringloop er wat van wil meenemen. De rest moet je zelf afvoeren.

Jij bent nog aan het klussen. Kan ik jou ergens blij mee maken? 🤭

Laatst bewerkt: 13/11/2023 - 19:57

Goh, ik zit met het zelfde probleem als jij. De afval van een half mensenleven verbouwen en klussen.
Tegenwoordig neem ik, elke keer als we hier in de buurt een kringwinkeltje doen, een paar dozen mee.
Hopelijk geraakt alles op tijd weg.

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 07:40

wat voor de één troep is, is voor een ander waardevol. 
volgens mij haal je nog veel herinneringen boven met wat je tegenkomt Zweef. Af en toe mijmeren of valt dat mee?

Goh... opruimen... moet ik ook nog, maar zolang de deur dicht zit waar onze verhuisspullen liggen hoef ik niets te doen (ik zie jou niet, jij ziet mij niet 🤣😂). Komt vanzelf... als ik een opruimwoede heb dan kan ik als een wervelwind door die ruimte en kan eea weg of bewaren. 

Liefs elma

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 08:39

Hi Elma, met die herinneringen heb je meer dan gelijk. Moesten die er niet zijn, dan was die oude boel al jaren geleden weggedaan.
Maar goh, die achter ons komen geven het toch ook maar mee met het grof vuil, en intussen dan maar kankeren op die hele hoop rommel die pa en ma Willy hebben achtergelaten. Niks dan last mee, zeggen ze . 

 

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 10:19

Maar er speelt meer voor je kinderen, tenminste bij mij wel. De herinneringen spelen op. Zo heb ik nog de dekschalen van het trouwservies van mijn moeder. Als jochie kwam dat bij speciale gelegenheden op tafel en mijn moeder heeft het niet over haar hart gekregen om dat weg te doen, nadat alle bordjes waren gesneuveld.

Inmiddels is mijn moeder drieënhalf jaar geleden overleden en nu kom ik de doos weer tegen.

Zucht..... Paar fotootjes maken en op marktplaats, denk ik.

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 10:49

D'r is een verschil tussen onze herinneringen en die van de kinderen of andere erfgenamen. Vooral Mvr willy heeft een aantal prullen, niks waard, maar die toch een dierbare herinnering vormen aan haar ouders. En dat zal nooit of te nooit weggedaan worden, zelfs al ligt het daar maar ergens in het stof te lichten.
Maar zoonlief, een heel lieve en brave jongen, waar we een heel goede band mee hebben, telefoneert trouw 2 x per week met z'n moeder, enz , maar die hebben totaal geen interesse in die oude rommel , of in het bewaren van herinneringen. Nu, dat komt misschien nog wel als ze ouder worden.
Met veel geluk en aandringen zullen die boekjes van Mr Willy en zijn memoires, wel ergens bewaard blijven, maar het zou me niet verwonderen dat die ook meegegeven worden met het oud papier.
Nou, dan ben ik er toch niet meer om daarover lastig te maken. 

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 11:00

😂😂 heeeeeeel herkenbaar ook hier staat de boel vol van bijna een halve eeuw klussen en doen, maar ben ook nog wel een beetje bezig met bv de containerombouw die nu net klaar is en komend jaar toch nog wel een groote tuinkamer met schuurtje in de tuin ( laten) bouwen en dan heb ik natuurlijk die “troep” nog nodig 😁👍

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 16:00

Netjes hoor! Betekenen die plannen dat ik mijn troep, uhhhh, spullen bij jou kwijt kan?

Laatst bewerkt: 14/11/2023 - 17:31

Ha,ha,ha denk niet dat dat goed komt, krijg je ruzie met mijn ega die wil er juist vanaf voordat de biel straks een keer in de verkoop gaat 😁👍

Laatst bewerkt: 15/11/2023 - 17:28

Nou dat mag ik toch hopen dat je er niet binnenkort tussen uit piept ,dat zou een regelrechte ramp zijn .maar je bent heel hard aan het opruimen lees ik zo ,doe je wel voorzichtig ,en ja je hebt gelijk een opgeruimd huis en toebehoren is ook een opgeruimd hoofd ,zo komt er ruimte voor jou en Mevr zweef om van elkaar te genieten 

liefs hes xxx

Laatst bewerkt: 15/11/2023 - 10:54

Pfff ja wat te doen hè….hier het zelfde alleen zijn het niet mijn spullen. Het is allemaal heel moeilijk soms dat opruimen. Wel fijn dat je mevrouw Zweef  wil ontlasten….en jezelf ook , het ruimt ook je hoofd op…wel zo fijn….

Laatst bewerkt: 15/11/2023 - 20:07

Succes!

Mooi iets om je niet te vervelen, mocht je daarvoor tijd hebben :-):-)

Laatst bewerkt: 26/11/2023 - 19:15

Wat een grappige reacties  en zweef,  ik moet elke  keer weer lachen om je blogs.

Wij zijn 5 jaar geleden naar een appartement verhuist en toen  veel opgeruimd,weggegeven en verkocht, hadden het altijd al redelijk bijgehouden,omdat we bij onze ouders teveel en te snel hebben moeten opruimen, dat wilden we zelf niet voor onze kinderen.

Het geeft ook rust in je hoofd vonden wij.

Iedereen ook succes en tot je volgende blog zweef.

 

Laatst bewerkt: 27/11/2023 - 13:08