Aflopende zaak

We zijn een lang Pinksterweekend onderweg met Ma. Vroeger met Pinksteren en de motorclub naar de Eifel. En we wilden dit jaar weer, met de motor. De brommer van mevrouw Zweef liep niet lekker, sloeg af bij terugschakelen. Niet veilig in de heuvels en bij haarspeldbochten. Ook de stalpoot van Zweef gaf meer problemen dan hij wilde toegeven, maar de brommer van mevrouw Zweef was een dankbaar excuus om dan met MA te gaan. Nu konden de krukken ook mee en dat wierp wel vragen op. Sommigen wisten van mijn makke, voor anderen kwam het onverwachts.

Hoe ver het nu stond met behandelingen was één van de vragen. "Wachten tot chemo moet". "Dus een aflopende zaak."

Die opmerking hakte er wel even in. Alle leden zijn op een enkeling na met pensioen, sommige knarren al dik in de tachtig en rijden nog bijna elke dag. Niet voor mij weggelegd, hoewel ik mij vroeger had voorgenomen om te blijven rijden, tot ik er af zou vallen. 

Vermoeidheid heeft haar tol geeist en nu ik weer sterker word, spelen de uitzaaiingen op en gooien roet in het eten.

Desalniettemin hebben we genoten van het rijden met MA. Elke dag een feestje. Ze heeft het goed volgehouden, misschien durf ik nu wel verder over de grens, als motorrijden er niet meer in zit. Mooie tochten gereden, plaatselijk onderbroken door waterstanden die ook voor vissen met hydropneumatische vering te diep waren.

Een aflopende zaak. Als het aan mij ligt, dan nog even niet!

13 reacties

Wat een lieve hoopvolle blog.
Stel er komt nog een DS op je pad, heet die dan Pa?

Laatst bewerkt: 20/05/2024 - 21:45

Laten we die aflopende zaak maar op de regen houden. Nog vele mooie zonnige trips met ma.

Laatst bewerkt: 20/05/2024 - 22:55

Nou, als ik al dat water zie, zou je toch beter met de eend gaan niet? Die kan zwemmen.
 

Laatst bewerkt: 20/05/2024 - 23:28

Snoeken ook. En die lusten eendjes met veer en snavel. Dan is het zeker een aflopende zaak.

Laatst bewerkt: 21/05/2024 - 06:52

Een aflopende zaak zijn we allemaal... Zo te lezen leef je behoorlijk in het heden, en als je dat maar lang genoeg volhoudt maak je vele mensen blij😉. Niet in de laatste plaats Bakker Swart uit Wervershoof!

Laatst bewerkt: 21/05/2024 - 09:34

Grappig dat je nog rook uit d'r kont ziet komen op de foto hihi. Maar wat leuk dat die trip gelukt is en dat je, na het wegslikken van de teleurstelling om de motor, er nog van genoten hebt. De opmerking van je makker vind ik wat cru... zeker gezien zijn leeftijd. Er zijn veel zaken aflopend, maar Zweef hoort daar voorlopig nog echt niet bij!

Laatst bewerkt: 21/05/2024 - 09:59

Een aflopende zaak hell no zeker niet ,ik voorzie mooie tochten voor jou en mevr zweef en veel mooie ervaringen ,samen op pad met Ma 

Liefs hes 🌻🍀🫂

Laatst bewerkt: 21/05/2024 - 19:17

Werkelijk heel ontroerd ,mn hart huilt ervan .

Dikke troostknuffel Hes 🤗

Laatst bewerkt: 22/05/2024 - 18:01