Acht en tachtig

Tachtig schuurschijven en acht uur schuren. En nu voel ik minimaal achtentachtig spieren waarvan ik het bestaan niet af wist.

De serre staat, nog wat afwerking moet er gebeuren. De tegels voor de vloer en wand zijn besteld, de tegelzetter heeft er alle zin in. Nu bezig met het terras. Ik heb voor douglas hout gekozen, wat een stuk voordeliger is dan hardhout. Onbehandeld gaat het 15 jaar mee, dan is mevrouw Zweef bijna 80. Desalniettemin heb ik het hout toch voorzien van een olie, uv bestendig, dus de kleur zou zo oranje moeten blijven. Volgens de verpakking zou één laag voldoende zijn. Helaas, dat blijkt niet zo te zijn. Ongeveer een kwart van het terras verkleurde na de eerste forse regenbui in donkergrijs, tegen zwart aan.

De overige delen heb ik twee keer in de olie gezet en dat lijkt goed te gaan. Maar die donkergrijze planken, tja, daar moest ik echt aan geloven vandaag.

De eerste laag olie zit er al weer op, maar ik vrees dat ik de tweede laag morgen aan mevrouw Zweef moet delegeren.

Ga ik lekker lummelen.

8 reacties

Wordt gewoon prachtig .
Fijn te horen dat je dan toch nog een hoop spieren hebt die de hormoonbehandelingen overleefd hebben. 

Laatst bewerkt: 19/08/2023 - 23:55

Wat wordt het mooi Zweef, hoe voel Je je  vandaag, bijna 88 door de spierpijn na het harde werk?

Laatst bewerkt: 20/08/2023 - 08:12

Nou, best wel weer een geduldwerkje hoor! Heb jij er tien schuurschijven per uur doorgejast?? amai, stevig doorgedaan dan, geen wonder dat je spieren protersteren! Maar het is zo mooi en alle moeite waard, daar gaan jullie beiden nog zo veel van kunnen genieten...

Laatst bewerkt: 20/08/2023 - 08:34

Je hoeft niet naar de sportschool te gaan!
Bewonderenswaardig hoe je het tempo hoog houdt!

Laatst bewerkt: 20/08/2023 - 09:33
20 augustus 2023 om 16.41

Ziet er al echt veelbelovend uit! Je hebt een goede smaak Zweef, klussen is wel goed aan jou besteed zo te zien. Even een dagje niks en dan misschien weer een stukje, niet alles kan in 1 keer hè. Kan ik makkelijk zeggen tegen een ander😉, maar vind dat zelf vaak o zo moeilijk😁.

groetjes Bianca

Laatst bewerkt: 20/08/2023 - 16:41

Zweef je bent gewoon een Top Klusser ,ja spierpijn hoort hier wel bij maar komt wel weer goed ,word trouwens echt heel mooi goed gedaan 👌

Laatst bewerkt: 20/08/2023 - 21:54

Ziet er goed uit Zweef en douglas hout is een goede keuze waar je zeker veel plezier van zult hebben. Nu alweer ruim 15 jaar geleden zelf een terras van douglas  vlonderplanken gemaakt in Hongarije en eerst ook 2x in de olie gezet. Achteraf heb ik daar wel wat spijt van gehad er treden naar verloop van tijd toch kleurverschillen op.  Douglas verkleurt van zichzelf naar mooi grijs en ik heb er nooit meer iets aan gedaan.  Toen wij 2 jaar geleden verhuisden zag het er nog steeds goed uit het is een dankbare houtsoort.

Laatst bewerkt: 22/08/2023 - 13:48