21juni de 1e bestralings afspraak.

Nou, zie er wel beetje tegen op. 6wkn elke werkdag bestraling van mijn long tumor. En nog 1 chemokuur a 3dgn die de 28ste weer begint.

Voor de bestraling ben ik niet bang maar wel voor de bijwerkingen. Tot nu toe zijn mijn herstel bloed waardes allemaal goed en mijn eetlust trouwens ook nog. Gewicht ook nog goed. Pas 1x alles eruit gegooid. Haren blijven ook nog zitten. S'avonds wat eerder vermoeid dus lig ik er wat eerder horizontaal.  Dus ik ga het meemaken en zie wel hoe het loopt. 

Ff vraagje;dat bestralings masker mag je na afloop van alles toch wel meenemen??      

2 reacties

Ja, aan kanker heb je een dagtaak. Maar fijn dat bestraling een optie is. Belangrijk is om alert te blijven: heb je bijwerkingen die zich niets van je ondersteunende medicatie aantrekken, vraag dan of je iets anders kunt krijgen. Ik kreeg iets tegen misselijkheid dat in het algemeen prima werkt, alleen niet bij mij. Ik kreeg iets anders en hup, probleem opgelost. Voor dat soort dingen kun je zeker bij je verpleegkundige terecht.

Ik heb twee keer een bestralingsmasker gehad en ze worden in principe na afloop vernietigd, maar als ik wilde kon ik hem meenemen, dus dat zal bij jou ook wel kunnen. 

Succes!! Marian

Laatst bewerkt: 19/06/2021 - 07:15