En dan is het echt 22 januari. BINGO.

Eindelijk is het zover. Al zoveel weken zet ik al mijn vrije tijd in om de bingo-avond een groot succes te laten worden. Zo bizar hoeveel prijzen ik gedoneerd krijg. Het is al zoveel dat ik zelfs een 3e activiteit kan gaan bedenken om nog meer geld op te halen voor de Alpe d'HuZes. 

Om 18.00u was de zaal nog helemaal leeg. Samen met de beheerster van het gemeenschapshuis, mijn man en mijn buurjongen was de zaal zo gevuld met tafels en stoelen. En kon ik aan de slag om alle prijzen op het podium te zetten. Wat is dit al kikken. Super dat zoveel mensen naar mijn bingo-avond gaan komen. 162 Personen hebben zich opgegeven. Enkele hebben toch verstek moeten laten gaan. Ik weet het niet precies. Maar ongeveer 155 personen waren er allemaal voor mij. Of eigenlijk voor zichzelf! Want 1 op de 3 personen wordt geconfronteerd met kanker. Dus iedereen kent wel iemand die met deze rotziekte wordt geconfronteerd. Of heeft er zelf al mee te maken gehad. Gelukkig is er al heel veel onderzoek gedaan en is er al heel veel aan behandelingen mogelijk. Maar nog  steeds krijgen mensen te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Vooral voor hen probeer ik zoveel mogelijk geld op te halen voor nog meer onderzoek. En hoop ik op die manier mijn steentje bij te dragen dat men ooit kan gaan zeggen: "Vroeger ging je dood aan kanker, maar nu niet meer."

Wat stuntelig. Maar dat was toch wel vooral de boodschap in mijn openingswoordje. En daarnaast zo dankbaar dat de behandeling bij mij (tot nu toe) wel heel goed is aangeslagen. 15 Jaar geleden zou ik te horen hebben gekregen dat ik ongeneeslijk ziek was. Omdat ik 1 bewezen uitzaaiing op afstand had op moment van diagnose. Maar door de vele onderzoeken zijn de inzichten daarin veranderd en word ik in opzet curatief (=genezend) behandeld. Nog meer redenen om zoveel mogelijk geld op te halen voor mijn actiepagina.

Om 20.00u was de zaal helemaal vol. Wouw. Wat een betrokkenheid. Zoveel mensen in de zaal waar ik een extra warm gevoel van krijg, omdat zij mij zo gesteund hebben tijdens mijn ziek zijn. En zoveel mensen uit ons dorp die mij ook graag komen steunen omdat dit zo'n enorm goed doel is.

Nu ik deze blog aan het schrijven ben, ben ik nog helemaal aan het shaken. Geweldig hoe deze avond is verlopen. Zo fijn om uit verschillende hoeken te horen dat ik de avond zo goed georganiseerd heb. Fantastisch om te zien dat iedereen het gezellig vindt. En dat men er zo van staat te kijken hoeveel verschillende mooie prijzen ik gedoneerd heb gekregen. Ik kan dat zelf ook nog steeds haast niet geloven. Hoe gemakkelijk mij dit afgaat. Ik werd daar steeds meer hyper-de-piep van. Zoals toen met de dexamethason tijdens de chemo. Maar dan is dit toch wel veel prettiger.

Verschillende keren hebben we met de hele zaal in een deuk gelegen als iemand dacht bingo te hebben, maar dat het niet klopte. Een valse bingo betekende namelijk een extra donatie. 

We speelden 10 rondes. En voor elke ronde had ik 3 prijzen. Dus in totaal 30 prijzen. Daarnaast hield ik ook nog een loterij na ronde 9. Hoeveel prijzen ik toen verloot heb, weet ik eigenlijk niet precies. Maar het waren er zeker 35. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis. Super hoe ik door diverse personen bedankt werd. Heel bijzonder. Wat een enorm rijk gevoel heeft mij dit gegeven en geeft mij dit nu nog. Tijd om te gaan slapen. Inmiddels is het al over 2 uur. Gelukkig ben ik morgen vrij.

Maar jullie zullen misschien ook wel heel benieuwd zijn wat deze bingo-avond opgebracht heeft voor mijn actiepagina van Alpe d'HuZes. Ik ben er ontzettend trots op en kan het haast nog niet geloven. Maar het is: € 2793.52. 

DANK JE WEL. LIEVE MENSEN.

 

17 reacties

Wat fantastisch, Dasje! Dat is  waar je het voor doet!
Mijn aanstaande 'Vier het leven, ik word 63'-feest gaat deelnemersgroep kanker.nl sponsoren (en het Ronald MacDonald Huis dat ik momenteel bijna elke dag zie vanaf de parkeerplaats als ik weer eens naar het ziekenhuis mag).
Dus er komt nog wat bij in de potjes van jou, Frie en Jurgen. Hoef je niks voor te doen behalve wat ik je gisteren via Frie gevraagd heb :D
Succes met de volgende actie en ... blijven fietsen, eurootje per keer.

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 06:21

Wat geweldig Dasje. Wat een Topper. Je hebt ook veel tijd er aanbesteed en stinkend je best gedaan om er een geweldige avond neer te kunnen zetten. Het is je gelukt,  geweldig.

Ik hoop inderdaad een stukje dichterbij. Zodat wij of onze kinderen althans kunnen zeggen "Vroeger ging je dood aan deze ziekte". 

Wat een mooi bedrag heb je binnen gehaald. 

Liefs Alice ❤🥳

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 10:22

Super Dasje. Je wordt beloond voor al het werk wat je hebt verzet om deze bingo te organiseren. Je bent een echte Topper 👍😘

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 08:03

Beste Dasje,

Geweldig dat je dit initiatief genomen hebt. Daadkracht met een super resultaat!
 

groetjes,

Paul

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 08:44

Super!

hartelijke groet,                                                                                                                                                          Lena

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 10:53

Laat ze maar los dat kleine toppertje van ons! Ze is gewoon groots!!!!! O nee, GROOTS!!!

Je mag best een tijdje naast je schoenen lopen hoor! Dikke knuffels ook van Ruud! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Laatst bewerkt: 23/01/2020 - 16:46

Hi Dasje,

Super goed gedaan en georganiseerd, met een fantastisch resultaat! Kan me voorstellen dat het je vleugels geeft. Ga zo door! 👍💪😘

Laatst bewerkt: 24/01/2020 - 07:17

Je bent een topper! Zo goed hoe jij dit voor elkaar hebt gekregen. Denk ook wel aan jezelf. Dikke knuffel😘

Laatst bewerkt: 24/01/2020 - 17:37

Het was knetter gezellig en wat een fantastisch bedrag heb je binnengehaald voor ons team! Respect!! En heel veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 26/01/2020 - 02:06