Naar de Orthopeed

Dinsdag 26 januari 2021

Gistermiddag was mijn afspraak in het ziekenhuis.
Eerst moest ik op de röntgenafdeling zijn voor een foto. Dat gaat lekker vlot allemaal. Er worden drie foto’s gemaakt. Daarna naar de afdeling orthopedie. Ik moet lang wachten daar. Mijn dokter heeft een uitlooptijd van 50 tot 60 minuten. Gelukkig heb ik wat te lezen mee. Van het gevoel waar de huisarts mij voor waarschuwde, dat een bezoek aan het ziekenhuis vervelende gevoelens naar boven zou halen heb ik gelukkig helemaal geen last. Ik laat het allemaal rustig over mij heenkomen.
Ik word geroepen door een jonge vrouwelijke dokter. Ik leg haar uit waar en wanneer ik last heb van mijn heupen en ze typt het allemaal meteen in op de computer. Dan doet ze een onderzoek.
Staande constateert ze meteen dat mijn linker been korter is dan mijn rechter, het scheelt 1 cm. Liggend trekt ze mijn benen alle kanten op en het is duidelijk wanneer ik wel en wanneer ik geen pijn heb. Als ik weer aangekleed ben vertelt ze mij dat er op de foto’s wel wat slijtage te zien is maar dat mag geen naam hebben. Daar kunnen de klachten niet vandaan komen. Ze denkt eigenlijk aan een peesontsteking en overbelasting van de bovenbeenspieren. Ze stelt voor dit met een ontstekingsremmer te bestrijden.
Het klinkt logisch. Eigenlijk slik ik liever geen medicijnen maar ik heb deze klachten al zo lang en ik wil wel er wel graag vanaf.

Ik mag blijven wandelen en sporten en doorgaan met de therapie.

Ze wil dat ik over 6 weken een belafspraak maak om te horen hoe het gaat.
Ja, ik kan me wel vinden in deze oplossing. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is en ik hoop dat het helpt.

Lekker op de fiets weer naar huis en meteen langs de apotheek.
Ik krijg voor 14 dagen 3x daags Diclofenac mee met maagbeschermers.
Vandaag begin ik ermee, we wachten het af.