Gesprek met de arbo arts

Donderdag 4 februari 2021

In verband met corona heb ik een telefonische afspraak met de arbo arts en voor de afgesproken tijd belt hij mij al. Eerst wil hij weten waarom ik me heb ziek gemeld eind november. Dat is een lang verhaal, hij luistert geduldig en zet ondertussen wat in zijn computer. Ook vertel ik hem over mijn ervaring met tegen grenzen aanlopen, juist nu alles stil is komen te staan ben ik kritisch gaan kijken naar de taken die ik heb.
Hij vraagt of ik er eventueel al aan toe ben om weer wat werk op te pakken. Ik heb hier al goed over nagedacht en zeg hem dat ik weer 4 uur in de week wil gaan werken. Hij gaat akkoord, mits dit 2 dagen 2 uur is, en beslist niet meer. We komen overeen om hier aanstaande maandag mee van start te gaan. Hij wil dat ik na 2 weken voorzichtig  op ga bouwen met 1 uur per dag in de week.
Dit weer 2 weken aanhouden en dan per week 1 uur erbij
Ik moet mijzelf erg in acht nemen omdat ik naast mijn betaalde uren daar ook vrijwilligerswerk doe. Ook moet ik beloven me aan deze afgesproken uren te houden en na 2 productieve uren ook echt naar huis ga. Dan volgt er nog een probleemanalyse die we samen invullen, er mag vooral niet teveel stress voorbij komen.
Over 6 weken volgt een evaluatiegesprek mits mijn werkgever mij voor die tijd beter heeft gemeld. Ik zeg dat ik er weer zin in heb en dat vindt hij een goed teken.
Het was best een lang gesprek, de arts was aardig, het is me alles meegevallen.
We gaan ervoor!
’s Avonds app ik mijn schoondochter over dit schema.
Misschien kunnen we op deze manier ook het oppassen langzaamaan weer oppakken.
Zij vindt het een goed idee.

Hè lekker weer.

Zit ik alleen nog met een ontstoken oog vanaf zaterdag. Heel dik en hij gaat maar niet over. Ik kan me niet aan de gedachte onttrekken: er bestaat ook zo iets als ooglidkanker.
Gelukkig heb ik maandag een afspraak bij de huisarts.