Balans

De balans is hersteld of misschien is het een nieuwe balans, dat weet ik niet zo goed. In ieder geval voel ik me weer redelijk in balans, rustig en ontspannen. Vorige week nog voelde ik me alsof ik zwaar overspannen was. Totaal overprikkeld. Ik voelde me opgejaagd en kon moeilijk tot rust komen. Na een grondige zelfanalyse kwam ik tot de conclusie dat een combinatie van te hard van stapel lopen en de start van de hormoonkuur hieraan ten grondslag lagen. Ik had teveel hooi op mijn vork genomen, doordat ik weer van alles ‘moest’ van mezelf, terwijl ik juist zo’n behoefte had aan rust en ontspanning na alle fysieke ontberingen van het afgelopen jaar. Toen het tot me doordrong dat ik ernaar verlangde om vertroeteld te worden en even helemaal niets te hoeven én mezelf toestemming gaf om dit volledig te ervaren, voelde ik me direct al een stuk beter.

Nu ik wist wat er aan de hand was kon ik maatregelen treffen. Ik cancelde de meeste afspraken en kreeg leuke reacties op mijn ‘appje’ dat ik teveel hooi op mijn vork had genomen. De leukste vond ik zelf: ‘heel verstandig Dorothé, weg met al dat hooi’. Ik regelde dolfijnenhealingen, bestelde twee boeken over geluk, schreef me in voor een cursus intuïtief schilderen en maakte een afspraak met een haptonoom om weer in contact te komen met mijn lichaam. Verder meldde ik me aan voor de online cursus ‘Op adem komen na borstkanker’.

Ik moest wel lachen om mezelf: ‘druk bezig met het regelen van ontspanning’. Maar het heeft wel gewerkt, ik voel me weer een stuk beter en in contact met mezelf, ondanks de hormoonkuur.


2 reacties

ik kwam mezelf ook tegen ,vanaf october gesprek sessies gehad via ziekenhuis ,pffff wat een opluchting,wilde ook alles tegelijk ,dus ben gaan lezen fietsen fotograferen,etc gaan doen ,heeft bij mij goed geholpen 1 je hebt afleiding 2 je hebt rust .........heeft bij mij wel lang geduurd ,maar voel me nu goed     gr marjo 
Laatst bewerkt: 05/03/2018 - 13:10
Ik moest tijdens het lezen van je stukje wel lachen, net als jij 'druk met ontspanning regelen'. Herkenbaar! Mij doet het goed als het soms écht even om mij mag draaien. Geniet van al je me-time! 
Laatst bewerkt: 06/03/2018 - 08:45