Tatoeage

Na 6 jaar......

Het is alweer 6 jaar geleden dat mijn borst werd verwijderd. Na de operatie wilde ik geen implantaat maar maakte ik de keuze voor half plat. Ik draag wel een uitwendige prothese omdat ik dat mooier vind. Wel wilde ik ik na 5 jaar een tatoeage boven mijn litteken en dat is nu na 6 jaar gelukt. Wel een poos nagedacht over een mooie symbolische afbeelding. De vlinder en nog iets erbij. Dat werd het teken infinity. De beweging die ik graag maak bij de yogaoefeningen.

Het symbool van de vlinder vind ik prachtig. Voordat het zijn vleugels kreeg, is een vlinder ooit begonnen als rups. Door deze transformatie staat de vlinder niet alleen voor schoonheid, maar ook voor de vergankelijkheid ervan. Het is een voorbeeld van hoe niet alles eeuwig is, en hoe dingen in positieve zin kunnen veranderen. Daarnaast het teken van oneindig, grenzenloos, altijd durend. Geen dood maar een nieuw begin. Deze symbolen kunnen combineren.

Vandaag was de afspraak en de vrouw die mij tatoeëerde was lief en toegankelijk. Ik had nauwelijks pijn, viel 100% mee. Blij dat ik het gedaan heb!

Vorig jaar bij mijn vijfjaarlijkse controle hoorde ik dat ik niet meer jaarlijks terug hoefde te komen. Maarja.....wilde dit jaar nog wel.

3 reacties

Mooi, maar het blijft natuurlijk een oneerlijke ruil. 
Wel heerlijk dat je van die veelvuldige controles af bent. 

Laatst bewerkt: 29/10/2023 - 11:10