Over mij

Mijn naam is Johanna,55 jaar,  ben getrouwd en we hebben 2 zonen die het huis uit zijn. Sinds 2016 ben ik verschillende keren gediagnosticeerd met kanker en vraag me af of er meer mensen zijn die dit herkennen. 

Begin 2016 is een melanoom verwijderd en eind 2016 ben ik geopereerd aan darmkanker. In 2018 is opnieuw een melanoom verwijderd en in 2020 bleek na een ct scan (controle na darmkanker) dat ik een vergrote thymus  had (ook kwaadaardig) en  een uitzaaiing in de linkerlong van de darmkanker. In maart van dit jaar heb ik een borstamputatie ondergaan (na bevolkingsonderzoek). Dit bleek gelukkig een voorstadium van kanker te zijn zodat verdere behandeling niet nodig is.

Tot nu toe is operatief ingrijpen nog steeds voldoende geweest en heb ik geen chemo`s of bestralingen nodig gehad. Ook ben ik steeds goed hersteld en lichamelijk ook niet ingeleverd wat conditie betreft. Het mentale herstel wordt elke ronde wat lastiger. Ik pak mijn leven weer op, maar het voelt heel dubbel. Aan de ene kant ben ik heel dankbaar dat ik er tot nu toe nog steeds zo doorheen rol en goed herstel, Aan de andere kant voel ik een tikkende tijdbom en vraag me af wat het volgende zal zijn, maar schijnbaar kan ik dat goed 'parkeren' en  word daar gelukkig niet angstig of depressief van.