Vakantie en opeens "kind van"

Zojuist kreeg ik de uitslag van de oncoloog over mijn CT scan. Hierbij speelde het dilemma wat te doen, toch nog even op vakantie of direct aan de chemo. De groei van de tumoren is marginaal. De tumoren zijn in een tijdbestek van zes weken ( drieenveertig dagen) wel gegroeid maar de grote tumoren, groter dan vier centimeter, slechts vijf procent en de kleine tumoren kleiner dan twee centimeter, bijna dertig procent. Geen van de tumoren heeft een maximale groei laten zien van bijna vijftig procent, wat haalbaar is deze periode. Dus wat gaan we doen.

In overleg met de oncoloog ga ik met mijn vrouw op vakantie in juli en start ik begin augustus met de nieuwe chemo-cyclus. Besluit genomen, nu nog een keuze maken waarnaar toe! 

Op de dag van mijn CT scan kreeg ik plots te horen dat mijn vader ook kanker heeft. Dus daarmee ben ik naast zelf patiënt ook kind van een patiënt. Mijn vader moet nog verdere uitslagen krijgen en er is nog niet veel duidelijk. maar gezien de leeftijd zal de veerkracht niet meer optimaal zijn.

Toch brengt dit van alles aan het rollen, mijn zonen vragen nu "lopen wij ook risico?" Het zijn verschillende kankersoorten maar toch wel in lijn van de familie.

Maar nu, hoe vreemd dat ook mag klinken, eerst vakantie en daarna chemo en kijken hoe het verder gaat met mijn vader.

14 reacties

Fijn dat je deze keuze kan maken. Nu een leuke bestemming zoeken en genieten voor zover dat kan met de spannende tijd voor je vader.

 

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 14:02

Veel plezier op je vakantie Paul. Probeer zoveel mogelijk te genietn ondanks het vervelende bericht betreffende je vader.

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 14:05

Blij voor je dat je gaat voor de vakantie eerst. Minder leuk is natuurlijk dat je plotseling "kind van" geworden bent. Kan je als (bijna) 78 jarige vertellen, dat de mogelijkheden voor behandeling beperkter worden. Ik ga daar ook niet meer voor, Heeft m.i. weinig zin. Ik ben tevreden met mijn palliatieve status en kan nog een boel doen.

Sterkte voor jouw en je vader en maak wat moois van je vakantie... H

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 14:29

Hoe is het mogelijk, nou ook je vader ziek. Nog een zorg erbij!  Maar je hebt volkomen gelijk dat je met vakantie gaat. Heb het goed, en vooral ook weer veel sterkte, voor jou en je vader.

Hanneke 

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 15:55

Fijn dat de knoop is doorgehakt en jullie kunnen gaan hoop dat je je zorgen ook werkelijk even kunt parkeren doe maar even de bekende struisvogel na en ga er samen met je vrouw mooie dagen van maken .

Wij gaan in juli ook lekker richting italie heerlijk tel de dagen .

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 17:50

Paul, wat een verschrikkelijke spagaat. Voor je vader,  voor je familie. Misschien ook voor je kinderen. Aan de andere kant kunnen jij en je lief op vakantie. Dat is tenminste fijn. Blij voor jullie. Maar wat een toestand allemaal tegelijk zeg. Maakt eigenlijk sprakeloos. Dacht dat we alles hebben gelezen, maar jouw nieuws slaat er toch wel behoorlijk in. Is gewoon té veel bij elkaar. XX 

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 23:10

Dank je Tom,

Merk dat ik het bericht rationeel verwerk, maar emotioneel ligt prioriteit bij mijn gezin. 

Of dat normaal is, weet ik niet. Maar het werkt voor mij.

Mvg Paul

Laatst bewerkt: 29/05/2019 - 23:13

Klinkt heel bekend, Paul. Praten in de 3e vorm. Alsof je het over anderen hebt. Doen we allemaal. 

Laatst bewerkt: 30/05/2019 - 09:00

Mooi Paul eerst lekker op vakantie. Veel plezier met de voorpret alvast en uiteraard een fijne vakantie toegewenst.

In je antwoord aan Tom lees ik dat de emo emmer vol is, dat van je vader kan er even niet bij en dat is dan maar even zo.

Terechte vraag van je zonen. Ikzelf heb een erfelijkheidsonderzoek laten doen, daaruit is gebleken dat het gelukkig niet erfelijk is.

Wel hebben al mijn broers en zussen voor de zekerheid ook onderzoek laten doen, gelukkig allemaal met negatief resultaat.

Mijn beide zoons zijn voor de zekerheid aangemerkt voor een onderzoek op hun 3ste. Het jaar waarin naar alle waarschijnlijkheid de kanker bij mij ontstaan is. Maar dat is pas over een kleine 20 jaar dus dan kan de (kanker) wereld er weer heel anders uit zien.

Groet, Herwin

Laatst bewerkt: 30/05/2019 - 08:00

Ik weet niet of ik mijn zonen zou adviseren om een erfelijkheidsonderzoek te laten doen. De negatieve uitslag, het is niet erfelijk, is fijn maar geen garantie. De positieve uitslag, het is erfelijk, voelt mogelijk als een tijdbom die nooit afgaat. 

Ik weet het dus echt niet of ik het zelf zou willen weten.

Groet Paul 

Laatst bewerkt: 31/05/2019 - 10:10

Goed nieuws, slecht nieuws, nieuwe vraagstukken, het gaat maar door. Dan kun je inderdaad het beste eerst maar eens gaan genieten op vakantie. Ik ben benieuwd waar je heen gaat en gun je heel veel genieten.

Miranda X

Laatst bewerkt: 30/05/2019 - 10:44

Dag Paul,

Wat maak je toch ontzettend veel mee. Ik hoop ondanks alles dat je een fijne vakantie tegemoet gaat. 

Ik heb zomaar het idee dat dit een goeie vakantie gaat worden want uit jou blogs merk ik altijd dat jij ontzettend veel (veer)kracht hebt.

Groet,

John van Nuland

Laatst bewerkt: 30/05/2019 - 11:04