IK dacht dat ik een rustige periode inging!

Ik was na mijn ziekenhuisopname aan het herstellen en dacht dat ik vol met energie de komende tijd in kon. Helaas zijn en blijven er beren op de weg. Steeds als ik denk er zal wel enige rust zijn die ons wordt gegund de komende tijd, blijkt dat de frequentie waarin problemen zich voordoen hoger kan en dat daardoor de kans op herstel van weerbaarheid beperkter wordt.

Na een week had ik de pijnstilling afgebouwd en dacht ik vol goede moed aan mijn toekomst. afgelopen weekeinde had ik zoveel pijn aan mijn rug met uitstralingen naar mijn been dat ik maandag toch maar even naar de huisarts ben gegaan. "Kunt u naar ons komen?" vraagt de receptioniste. Al had ik moeten kruipen, dan zou ik dat hebben gedaan. Ik ben nog niet zo hulpeloos dat ik die kilometer niet meer kan overbruggen!

Uitgeput met tranen in mijn ogen kom ik eigenwijs de wachtkamer in en wordt ik even later opgeroepen. Na onderzoek kan worden vastgesteld, geen hernia; vermoedelijk geen uitzaaiingen, geen ischias, gewoon een "huis-tuin-en-keuken-pijntje". Dus opgewekt naar huis. Thuis realiseer ik met dat het wel vreemd is dat ik voor zo'n "huis-tuin-en-keuken-pijntje" de langwerkende en zonodig de kortwerkende oxycodon weer mag opstarten. Dat is voor een eenvoudig pijntje wel een paardenmiddel.

Inmiddels weet ik dat ik aan de langwerkende dosering niet genoeg heb en ik vlak voor de nieuwe dosering ook kortwerkende oxycodon moet pakken. Daaroverheen ben ik na 2 jaar chemotherapie eindelijk dagelijks gaan overgeven. Maar of dit van de chemo is of van de de totale hoeveelheid medicijnen weet ik niet.

Ik accepteer het maar zoals het is. Gisteren kreeg ik de tumormaker te zien die een week geleden geprikt was. Hieruit blijkt dat de marker opnieuw is gestegen en niet zo'n klein beetje ook. Sinds een jaar stijgt de marker exponentieel. Daarvoor was de marker zodanig laag dat gezonde mensen de waarde (lager dan vijf) ook zouden kunnen prikken. Inmiddels is de waarde fors gestegen tot bijna veertig. Deze laatste keer van drieëntwintig tot achtendertig. Daarvoor was de waarde vijftien. Het getal op zich is laag, maar de stijging is exponentieel sinds ik aan de Lonsurf ben begonnen. De CT scan laat nagenoeg geen groei zien, met de nadruk op nagenoeg!

Goed ondanks al het bovenstaande heb ik toch het gevoel dat ook 2021 wellicht haalbaar moet zijn. Realistisch? Geen idee. Maar het geeft mij het gevoel dat ik dus de energie heb om dit doel te halen... Wordt het een goed jaar, komend jaar. Ik neem aan dat ik mag verwachten dat ik samen met mijn gezin weer de nodige escalaties ga meemaken. Maar dat doen we dan wel samen en met de energie om zo nu en dan te genieten van een kleine vakantie of een ander kort uitje.

Dus vol goede energie en moed ga ik / gaan we verder.

9 reacties

Hoi Paul, wat verschrikkelijk allemaal. Wordt je been misschien dikker?

Laatst bewerkt: 12/12/2019 - 17:36

Trombose is het niet. Dat heb ik al achter de rug. Volgende week gewoon weer opnieuw naar de arts.

Laatst bewerkt: 12/12/2019 - 19:58

Gelukkig, Paul. Ik was daar bang voor. Het zijn van die onbekende pijnen en pijntjes waar ik bang voor ben geworden. 

Sterkte, Tom  XX 

Laatst bewerkt: 12/12/2019 - 21:42

Wat een toestand allemaal. Maar als je zoveel pijn hebt zou je dan niet liever even overleggen met afdeling oncologie waar men 24 uur per dag voor je klaar staat?

Wat vervelend dat ook jou tumormarkers net als die van mij en nog een paar lotgenoten nu stijgt.  

Hopelijk krijg je snel duidelijkheid.  En 2020 we gaan er gewoon weer volop tegen aan. Die gaan we meemaken💪💪💪🍀🍀🍀

Liefs Alise❤

Laatst bewerkt: 12/12/2019 - 17:50

Bah, wat naar om te lezen Paul. Zo frustrerend als je denkt er weer voor te mogen gaan je lijf je in de steek laat. Acceptatie is misschien wel het moeilijkste, dat het niet meer vanzelfsprekend is. Zoals je schrijft je weet niet wat er komen gaat maar geniet van de mooie momenten die je gegeven worden voor jou en je gezin. Samen opstaan en weer doorgaan, stap voor stap... Heel veel sterkte Paul voor jou en je gezin

Liefs Nonnie 💕

Laatst bewerkt: 12/12/2019 - 17:51

Hi Paul, 

Wat weer een narigheid! Je wilt zo graag rust, vooruit, maar wordt iedere keer geplaagd door tegenslagen. Frustrerend, maar jij blijft er voor gaan, gaat niet bij de pakken neerzitten. Dat is het beste wat je kan doen, maar ga er maar aan staan, makkelijk is het niet. Met jouw instelling is het je hopelijk gegeven om volgend jaar nog volop te bloggen. Ik wens je alvast fijne feestdagen en een goed 2020 toe! 
 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 13/12/2019 - 07:44

Dag Paul,

Wat hebben jullie in een ellendige flow gezeten...! Mooi om te lezen dat je ondanks alle pech toch al je moed en energie bij elkaar geschraapt hebt en je focus op 2021 richt. Ik wens je vrouw en jou veel weerbaarheid toe en voor de komende tijd fijne vakanties en tripjes!

Hartelijke groet,

Carolina  

Laatst bewerkt: 13/12/2019 - 12:16

Paul, ik hebt ÉCHT bewondering voor je, Een HELE dikke pluim voor jóuw,  en Hopelijk kun je nog VELE tripjes maken met je gezinnetje,  veel sterkte gewenst 🍀🍀🍀🍀🍀

Riekie 

Laatst bewerkt: 13/12/2019 - 13:33