De 6e kuur duurt een etmaal.

Ik lig op de afdeling oncologie aan het infuus.

De uitslagen die gisteren besproken zijn met de oncoloog hebben ertoe geleid dat het infuus 24 uur moet instromen ipv de 6 uur die het de laatste 3 infusen heeft geduurd.
mijn leverfunctie is achteruitgegaan.

met een beetje geluk is dit voorlopig mijn laatste infuus. Ik hoop dat ik na deze kuur een invulling kan geven aan een kleine vakantie in Frankrijk, Duitsland of de Benelux. Dit zal afhankelijk zijn van de uitslagen na de 6e kuur.

tijdens de 5e kuur is mijn conditie nogal achteruit gegaan. Als dit mijn eerste kuur was geweest, was het tevens mijn laatste kuur geweest. Tijdens de kuur heb ik te maken gehad met zware benauwdheid waardoor ik regelmatig naar adem heb moeten happen. De longarts heeft vocht op de longen vastgesteld waardoor mijn longmedicatie is verzwaard, en een verergerde hyperreactiviteit van de luchtkanalen.

de kwetsbaarheid wordt weer een beetje groter. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik geen pijn heb die kan worden herleid tot de kanker of de uitzaaiingen direct. Mijn been doet soms pijn., trombose maar daar stopt het wel. De benauwdheid is geen pijn maar wel hinderlijk.

op de afdeling lig ik met 2 andere patiƫnten die palliatief worden behandeld. De gesprekken zijn serieus van aard en worden afgewisseld door lach salvo's. Mooi om de lach en de traan zo samen met lotgenoten te kunnen beleven.

Ik hoop dat ik na deze kuur onze vakantie kan plannen. Even er tussen uit met mijn vrouw.

tot een volgend blog.


7 reacties

Wat ontzettend  vervelend al die "bijzaken"   Ik wens je toe om een mooie vakantie te hebben. Groet, Pauline 
Laatst bewerkt: 09/03/2018 - 08:02
Dank voor jullie reactie.
ik ben inmiddels weer thuis. Het einde van de kuur bracht toch weer de nodige tintelingen met zich mee, maar vooralsnog geen nieuwe escalaties.

mvg Paul 
Laatst bewerkt: 09/03/2018 - 10:51
Het is inderdaad te hopen dat dit voorlopig ff de laatst is, het lichaam de noodzakelijk rust geven. Met de lente in het vooruitzicht hoop ik dat je kunt gaan genieten van de korte vakantie, en waar dat dan is maakt denk ik niet zo heel veel uit, geniet er vooral van!

mvg Jack


Laatst bewerkt: 10/03/2018 - 15:59
Dat was even taaaaai, Paul. Ik hoop heel erg dat jullie er nu even tussen uit kunnen ! Het beste voorlopig. 
Laatst bewerkt: 12/03/2018 - 12:23
Hoi Paul, knap hoe je hier mee om gaat. Wens je heel veel sterkte. Zelf ben ik pas lid geworden van deze site, na een endeldarmoperatie op 6 maart jl. Graag wil ik je blijven volgen
Laatst bewerkt: 21/03/2018 - 20:41