98. 'Ontwortelen' mijn boek

Een nieuwe blog op de nieuwe website...even wennen dus en hopen dat het goed gaat🤞Na mijn trieste bericht van de vorige keer heb ik dan nu iets leuks te melden, althans dat vind ik zelf. Zoals jullie in mijn blog 96 hebben kunnen lezen zat ik dus met een stapel volgeschreven vellen papier in mijn handen als gevolg van het maandenlange herkauwen. Ik was in eerste instantie niet van plan om daar iets mee te doen. De klus was geklaard en de rust in mijn hoofd was eindelijk teruggekeerd. Dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om die stapel zomaar in een la weg te moffelen, heeft alles te maken met het feit dat ik daarmee ook jullie waardevolle bijdrage in de afgelopen jaren, zou wegmoffelen. Door de vele zaadjes en stekjes die jullie zo royaal met me hebben gedeeld hebben jullie bewust of onbewust meegebouwd aan de persoon die ik geworden ben tijdens en na de kankerperiode. Ik wilde jullie invloed zichtbaar maken in een boek.

Om erachter te komen of dit verhaal 'publiciteitswaardig' was stuurde ik de manuscripten (inclusief taalfouten) naar drie verschillende uitgevers en tot mijn grote verbazing wilden ze alle drie met mij in zee. Na alle opgestuurde contracten beoordeeld te hebben, voelde een aantal van die gestelde voorwaarden als de bekende strop om mijn keel en ik bedankte hen dus vriendelijk voor de eer. Ik zocht en vond uiteindelijk een uitgever, Brave New Books, die nauwelijks voorwaarden stelde en ik besloot mijn boek in wording daar te gaan uitgeven.

Een dierbare, zeer taalkundige vriendin heeft geheel belangeloos elf uren van haar kostbare tijd besteedt om alle taalfouten op te sporen en ik minstens zoveel uren om alles te verbeteren. En nu is het boek klaar en ligt het als paperback en e-book onder de titel; Ontwortelen, de kracht van gezamenlijk tuinieren in de tuin van kanker.nl, wortel te schieten in de etalage van bol.com.

Omdat ik dit boek van meet af aan als ons boek heb beschouwd vond ik het dus niet meer dan logisch dat de opbrengst daarvan geheel ten goede komt aan onze website; De stichting kanker.nl dus.

Ik heb mijn verhaal rond een aantal hier gepubliceerde blogs geborduurd dus die vindt je geheel of gedeeltelijk in mijn boek terug en worden als het goed is ook in een iets lichtere tint afgedrukt. Ik wil nogmaals benadrukken dat dit boek er zonder jullie zaadjes en stekjes nooit zou zijn gekomen en ik dank jullie nogmaals vanuit heel mijn hart voor jullie liefdevolle en gulle gaven!

Ik wens jullie heel veel leesplezier en vergeet vooral niet dat een groot aantal van jullie de hoofdpersonen zijn in ons boek!

http://www.kanker.nl/rita1958/blog

 

8 reacties

Dag lieve Rita, leuk dat je ons bedankt maar het is iets wat jij gemaakt hebt! Een boek, wat prachtig dat al je ervaringen nu beschikbaar zijn voor andere lotgenoten. Geniet van het succes, Ingrid

Laatst bewerkt: 23/09/2018 - 11:21

Hi Rita, 

 

Ik lig wat achter in blogs. Wat ik nog wilde zeggen is dat boeken voor mij heel waardevol waren ook al ging het vaak over een heel ander soort kanker. Door te lezen hoe anderen met dingen ''dealen' reset je je eigen manier van reageren. Momenteel ben ik met snderr processen bezig, maar ik denk dat ik later je boek zeker ga lezen.  Knap dat je publicatie van jouw proces aangaat en natuurlijk ook dat je het sowieso onderzocht heb bij jezelf natuurlijk.

 

Warme groet en veel lezers gewenst

Laatst bewerkt: 18/10/2018 - 20:03