Take Pride in how far you have come and have faith in how far you can go

Het zonnetje schijnt en ik geniet er intens van in onze tuin. Ik ben net terug van de kapper, laat ik zeggen een heerlijk ontspannen verjaardagscadeau aan mezelf. Morgen ben ik jarig, dan word ik 42 en ik kijk er erg naar uit. Ik kan me mijn 41 e verjaardag nog goed herinneren. Ik voelde mij enorm dankbaar dat ik die mocht vieren en zo ervaar ik dat nu ook weer. Ik mag weer een jaartje ouder worden. Iets wat velen toch als vanzelfsprekend beschouwen en er zijn zelfs mensen die er een hekel aan hebben, maar voor mij geeft het me toch een extra feestelijk gevoel. Natuurlijk zorgt zoā€™n dag er soms ook wel voor dat ik mij weer even extra bewust ben van mijn sterfelijkheid, maar bij het lang zal ze leven, denk ik alleen maar: nou, daar gaan we voor, proost! En niet alleen in mijn hoofd zullen dat soort gedachtes en misschien ook een hoop andere voorbij komen. De mensen die mij lief zijn, zullen die vast ook hebben als ze mij zien. 

Komende zomer is het alweer twee jaar geleden dat mij werd verteld dat ik uitzaaiingen had. Ik had toen ook niet meteen gedacht dat ik er nu nog zou zijn, dus wie weet wat de toekomst allemaal nog voor mij in petto heeft. Nog heel veel verjaardagen hoop ik.

Afgelopen week kreeg ik al verschillende lieve reacties op mijn interview in de LINDA. Ik was extra geraakt door mijn Bas die op Facebook iedereen vertelde hoe trots hij op mij is. Woorden die voor mij heel belangrijk zijn. 

Sommigen om mij heen hadden al eerder dan ik de nieuwste editie van de LINDA in handen. Van de inhoud van het interview was ik al op de hoogte, die hadden we immers samen vastgesteld, maar het was nog even afwachten welke foto er precies bij het artikel geplaatst zou gaan worden. Natuurlijk was ik zelf ook erg benieuwd naar de andere twee dames die hadden meegewerkt aan de reportage. Woensdag lag daar dan ook bij ons  het tijdschrift in de bus. Snel sloeg ik het blad open op zoek naar ā€œmijnā€ pagina. Met de woorden: ā€œIk ga doodā€, werd de reportage aangekondigd. Ik vraag me dan altijd af hoe anderen zoiets lezen: ā€œHmmmm, niet gezellig, laat ik het overslaanā€ of is het juist de nieuwsgierigheid die wordt aangewakkerd? Zoā€™n titel wordt natuurlijk niet voor niks gekozen. En aan de andere kant denkt mijn nuchtere kant op dat moment: ā€œ tja, het is nou eenmaal ook zoā€ en daarnaast: ā€œ gaan we dat niet allemaal?ā€, alleen is het nou eenmaal zo dat ik weet dat het niet over hele lange tijd zal zijn en is het een thema wat ten opzichte van anderen wat vaker centraal staat in mijn leven. Toch is het ook zo dat ik hoop dat als mensen het interview lezen, ze zien dat er ook nog steeds een heleboel dingen in mijn leven fijn, uitdagend en vrolijk zijn. Ik denk wel eens dat mensen vergeten dat ik nog steeds blij kan worden van de muziek van bijvoorbeeld Rowwen HĆØze, ik in en in kan genieten als ik opsta met een zonnetje dat door de gordijnen schijnt, ik regelmatig in een deuk lig om de gekke fratsen van Finn, ook nog plannen maak voor de komende maanden, zorg dat mijn huis lekker is opgeruimd en me ā€˜s morgens afvraag wat we ā€˜s avonds zullen gaan eten. Er zijn gewoon ook een heleboel dingen die echt niet altijd anders zijn geworden doordat ik de stempel palliatief heb gekregen. 

Ik krijg weleens van mensen die ik ken terug dat ze het confronterend vinden om mijn blogs te lezen en dat dat wel eens een rede is om ze maar niet meer te lezen. Ik heb me de afgelopen dagen afgevraagd wat ik daarvan vind. Ik denk dat het wel een hoop zegt over hoe veel mensen naar het onderwerp dood gaan kijken. Als iets naars, zwarts, verdrietigs en iets waar je nog lang niet over na wilt denken, gewoon simpelweg omdat je het nog niet wilt. Natuurlijk zijn dat de dingen die vaak bij de dood komen kijken, maar ik denk dat het zoveel meer kan zijn dan dat. Ik kan wel zeggen dat ik soms de mooiste gesprekken heb met anderen over de dood zonder dat de stemming dan meteen depressief of verdrietig is. Vind ik het dan niet erg en verdrietig om vroeg dood te gaan zal je misschien bijna denken? Ik denk dat als je het artikel in de LINDA leest, je hier zelf het antwoord wel op zal kunnen geven. Ik heb geprobeerd om ermee te laten zien dat ik veel heb om dankbaar voor te zijn en dat je ondanks deze diagnose nog intens gelukkig kan zijn. Altijd? Nee, dat niet, maar dat hebben mensen zonder die diagnose ook. Gelukkig kan ik wel zeggen dat de geluksmeter in mijn leven het merendeel nog steeds de goede kant uitslaat.

Al verder bladerend door de Linda kom ik ook langs andere artikelen. Mijn ogen stoppen bij  de reportage met de titel Villa Achterwerk. Dames die 10.000 euro hebben uitgegeven aan het liften van hun billen. Ik moet een beetje lachen en merk meteen dat ik hier wel iets van vind, maar ja meteen een oordeel vellen is natuurlijk wel het makkelijkste om te doen. Vervolgens  vraag ik me wel meteen af hoe deze dames naar ā€œmijnā€ reportage zullen kijken als ze het blad doorbladeren. Tja, ieder zo zijn mening, sores en geluk zal ik maar denken. Mijn geluk zit toch echt in andere dingen en die zijn meestal toch echt niet te koop. 

Bas is mij al dagen zenuwachtig aan het maken voor mijn verjaardagscadeau. Het liefste had hij het afgelopen week al gegeven, zo leuk vindt hij het zelf. Ik heb inmiddels al zeker 20 keer gehoord: ā€œmag ik jou je cadeautje geven?ā€.  Dat maakt mijn nieuwsgierigheid natuurlijk wel steeds weer groter, maar omdat ik van verrassingen houd, zeg ik hem steeds dat ik nog niet jarig ben en dus wil wachten tot zaterdag. Wel heb ik vanmiddag al een prachtig boeket van hem gekregen en omdat ik enorm van bloemen houd, was dat een schot in de roos. 

Ik hoop dat mijn arts komende dinsdag ook een cadeautje in het verschiet heeft, namelijk de boodschap dat mijn nieren in de afgelopen weken voldoende zijn hersteld en ik mijn volgende kuur weer kan krijgen. šŸ€šŸ€šŸ€šŸ€Mijn verjaardag zal vast een goede boost energie gaan geven, dus samen met goed nieuws uit het ziekenhuis zou dat betekenen dat ik even wat langer van dat fijne gevoel zou kunnen gaan genieten. Een goede flow vast mogen houden, daar kijk ik naar uit. 

Ik heb in de afgelopen weken duidelijk minder last gehad van de enorme hoofdpijn die daarvoor echt bijne iedere dag op kwam zetten. Wie weet is dat een goed voorteken dat mijn lichaam goed gereageerd heeft op de drie weken extra rust. Wel bleken Bas en ik beiden de coronadans niet te zijn ontsprongen, maar gelukkig bleef het bij ons beiden bij milde klachten en was de quarantaineperiode eigenlijk vrij snel weer voorbij. Het scheelde dat we het tegelijk hadden en dus niet uit elkaars buurt hoefden te blijven. Vanmorgen ben ik nog een kort rondje gaan hardlopen en zo te merken heeft het allemaal geen invloed gehad op mijn conditie. Misschien is mijn lichaam soms toch nog sterker dan ik weleens denk. šŸ˜‰

Ik wens jullie voor nu nog een hele fijne vrijdagavond, een heerlijk zonnig weekend en zeg vast: Proost op jouw en mijn gezondheid šŸ„‚!

Liefs van Bianca

 

26 reacties

Zei mevrouw Zweef niet: ā€œwat doe je nu met mijn LINDA?ā€. šŸ˜Neem aan dat jij die niet maandelijks leestšŸ™‚.

Laatst bewerkt: 18/03/2022 - 20:41

Neeee....dat is niet mijn maandelijkse lectuur. Ik houd het bij de clubbladen van de EEEC en de IDDS club. De enige echte eendeclub waarvan je lid MAG zijn als je een statutaire 2cv hebt van voor 1970 en La Bombe. De Citroƫn DS sloeg in als een bom op de Parijse autosalon van 1955. Vandaar de naam van het clubblad.

Ik heb mevrouw Zweef even gewezen op jouw artikel. Je staat er overigens mooi op, op die foto.

Laatst bewerkt: 18/03/2022 - 20:47

Lieve Bianca,

Een hele fijne dag morgen šŸ„³ en šŸ„‚ proost op jouw en mijn gezondheid šŸ˜‰.

Ps en het artikel en je foto in de LINDA zijn prachtigšŸŒø

Laatst bewerkt: 18/03/2022 - 21:19

Hi Bianca,

Ik wens je een prettige verjaardag. Tsja, die verjaardagen worden plotseling heel belangrijk. Je geniet er intenser van. Zo gaat het mij tenminste.

Op naar je 42e levensjaar en hef namens mij maar een glaasje, hoor. Dat moet jij doen, want ik kom niet verder dan appelsap.

...... H

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 05:53

Dankjewel Henri voor je lieve berichtje. Wn nu op naar de 43 zullen we maar zeggenšŸ˜.

Wat betreft dat proosten met appelsap, kan ook prima in een mooi glas hoor.šŸ˜‰ Smaakt het vast toch net iets feestelijkeršŸ˜„. Ik drink niet veel alcohol, alleen op speciale gelegenheden en wanneer het prachtig weer is willen Bas en ik in de tuin ook wel eens een glaasje nemen. Is het deze week toch bijna iedere dag prachtig weerā€¦ā€¦..šŸ˜‚ Hihi, grapješŸ˜‰Ik probeer goed voor mijn lijf te zorgen en naar mijn idee hoort daar matig alcoholgebruik bij. Is voor mij gelukkig weinig moeite.

Fijne zonnige woensdag daar! 

Liefs Bianca

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:29

Hartelijk gefeliciteerd lieve Bianca šŸ„³! Fijne dag vandaag, geniet vandaag van jouw dag, de dag dat jij 42 kaarsjes uitblazen mag! 

Herkenbaar wat je schrijft over dat verjaardagen belangrijker worden als je geconfronteerd wordt dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. 
 

Mooi artikel in de Linda, prachtige foto van je! 

Nogmaals fijne dag vandaag, laat je lekker verwennen! 
Ik hoop met je mee dat je nieren voldoende hersteld zijn voor de volgende kuur! Maar nu eerst je verjaardag vieren šŸŽ‰!

liefs ZoĆ« 

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 08:21

Hoi Zoƫ, dankjewel voor je lieve felicitatie! Ik heb een prachtige verjaardag gehad en er super van genoten.

Gisteren heb ik groen licht gekregen voor weer een kuur. We hebben wel na enig overleg besloten om in te steken op een halve dosis. De eiwitwaarde is weliswaar gedaald, maar we willen gaan voor continuĆÆteit. Hopelijk zorgt een halve dosis ervoor dat de waarde nu onder de 2 blijft, we de volgende dosis niet steeds uit hoeven te stellen en ik nog een hele tijd met de bevacuzimab door kan gaan. 
Dat blijft iedere drie weken spannend, maar voor nu is het okĆ© denk ik maar. Ik richt me weer even op de leuke dingen en niet op ziekenhuisbezoekjes en uitslagenšŸ™‚. 
 

Hoe gaat het met jou?

Fijne zonnige woensdag!

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:33

Hoi Bianca, 

wat fijn!! Het is je enorm gegund en wat een supergaaf kado heb je gekregen!! Iets leuks om naar uit te kijken en inderdaad daar op te focussen ipv alle ziekenhuisbezoeken! 
Hoe gaat het nu met je? Beetje bij gekomen van je verjaardag! 
lijkt mij ook wel spannend dat je nu een halve dosering krijgt voor je! We duimen met je mee dat je deze dosering kan blijven gebruiken en het voldoende is! 
 

Met mij gaat het mwah. Huidlymfoom is niet geheel stabiel. Er is ook weer gesproken over bestraling/ chemogel en of injecties. Maar vooralsnog kan het nu geen kwaad zei de arts dus laat ik het even zo. Mijn lichaam geeft aan op alle mogelijke manieren dat het op is. Mijn longen hebben nu prioriteit. Daar heb ik vorige week elke dag voor in het ziekenhuis gezeten. Ik ben aangemeld voor longrevalidatie 9 weken  in davos Zwitserland. Nu wachten op intake.  En vrijdag begin ik met Omalizumab injecties. Elke 4 weken. De eerste 3 keren moeten in het ziekenhuis gebeuren op de dagbehandeling ivm eventuele reacties. En als dat goed gaat en ik heb er baat bij dan mag ik ze thuis gaan zetten 2 injecties. Dus afwachten. 
Fijne dag! 
liefs ZoĆ« 

Laatst bewerkt: 30/03/2022 - 07:32

Hoi Bianca,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!  Wat een ontzettend mooi stukje heb je geschreven! 

En wat fijn dat je nog zo kunt genieten van alles. Ik heb daar zo ontzettend veel bewondering voor!  Jij had geen buttlift als cadeau gevraagd? šŸ˜‰

Ik lees eigenlijk nooit de Linda. Maar ga 'm morgen zeker kopen, voor in de trein. 

Ik wens jou een hele mooie verjaardag, hopelijk mogen er nog heel veel volgen!

En heel veel succes van de week!

Liefs, Bianca

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 09:31

Hoi Bianca,

Dankjewel voor je lieve felicitatie! Wat heb ik moeten lachen om jouw opmerkingšŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚. Nee, voor mij geen buttliftšŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚. Ook niet als ik ā‚¬10.000 toe zou krijgenšŸ˜„.

Fijne zonnige woensdag!

liefs Bianca

 

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:36

Gefeliciteerd Bianca, met je verjaardag en met het mooie artikel in Linda.

Ik wens je een heel fijne dag.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 09:44

Hoi Hanneke,

Dankjewel voor je lieve berichtje. Dat je daar toch soms allemaal nog de puf voor op kunt brengen. Aan de andere kant is het misschien ook een leuke en fijne manier van met iets anders bezig zijn als het ziek zijn en de ongemakken. Ik wens jou veel goed voor vandaag. Dat de  zonnestralen even extra licht op de dag jouw kant op mogen brengen vandaag! En morgen, en overmorgen en daarnašŸ˜˜

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:38

Van harte gefeliciteerd Bianca! Mijn zus is abonnee van de Linda dus ik had al aan haar gevraagd het april nummer voor me te bewaren, ben benieuwd.

Wens je alle goeds toe voor de komende periode!

Liefs, Ingrid

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 11:01

Hoi Ingrid,

dankjewel voor je lieve felicitatie! Ik heb echt een top dag gehad. Maar ja wat wil je met dit prachtige weer. Dat is al een groot cadeau op zich. Kun jij daar ook een beetje van genieten? Ik wens je een fijne woensdag toe!

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:39

Ik neem er een tompouce van bakker Swart uit Wervershoof op. Gefeliciteerd.

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 11:38

Doen zij ook aan thuisbezorging? Bij jou als vast klant vast welšŸ˜ƒ

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:40

Helaas nog niet door den lande. Dat moet ik zelf nog verzorgen. Maar dat kan ook. Hanneke weet daar alles van.

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:58

Lieve Bianca, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat een mooie, rake blog weer. En wat sta je prachtig op de foto in het artikel! Nou ja, op je eigen foto's die je hier regelmatig plaatst ook altijd wel, hoor ;-)

Hier nu ook corona in the house, maar als ik weer uit quarantaine mag, zal ik de LINDA kopen. Ik lees het blad niet meer regelmatig maar wel graag. Ze hadden een aantal jaar geleden een mooie reportage over Doorlevers (het heette: Jij zou toch doodgaan?), mensen in de palliatieve fase die dus doorleven.

Ik hoop heel hard met je mee dat je nierfunctie hersteld is en je verder kunt met immunotherapie. En dat je bij de Doorlevers kan gaan horen en nog veel verjaardagen mag vieren! Maar eerst deze, je 42e, in the pocket! Laat je snel weten wat het cadeautje was, ik ben nieuwsgierig.

Fijne dag met je geliefden! En veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 13:05

Hoi Frie,

Ik had je al een privĆ© berichtje gestuurd, maar zie dat ik jouw nieuwsgierigheid wat betreft mijn verjaardagscadeau nog niet heb kunnen stillenšŸ˜. Bas heeft geregeld dat ik voor het eerst in mijn leven naar een festival ga. Het heet ƘYA 2022. Aan de naam kun je al zien dat dat niet heel Nederlands klinkt. Het is namelijk een festival in OslošŸ¤©. We gaan op een dag dat er twee Banda optreden die wij beiden heel tof vinden AURORA en First Aid Kit. We moeten nog even kijken of we het gaan combineren met een vakantie of dat we voor een paar dagen daar heen vliegen. Gaaf cadeau hĆØ.  Die Bas weet wel hoe hij zijn vrouw moet verrassen zie je wel weer. Wordt voor mij wel steeds moeilijker om ook een origineel cadeau te geven aan hemšŸ¤Ŗ. Gelukkig duurt het nog even voordat hij weer jarig is. Ik heb nog volop de tijd om daar over na te denkenšŸ˜.

Hopelijk voel je je weer iets beter Frie en heb je weinig last van de naweeƫn van de Corona. Beterschap!

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:47

Wat een gaaf cadeau! Ik heb het opgezocht natuurlijk, festival in augustus. Wat een fijn vooruitzicht! Of je nou een vakantie er aan vast plakt of gewoon lekker een paar daagjes gaat: helemaal goed!

En voort met de immunotherapie, las ik in een andere reactie, wat fijn! Hoop dat het die kwaadaardige cellen flink blijft bestoken! M'n Lief had zondag de LINDA voor me gekocht. Ik heb nog niet het hele blad gelezen, maar lieve Bianca, wat een contrast. Die vrouwen op leeftijd, al die andere artikelen over de tand des tijds, en jij wilt 'alleen maar' leven. Ook graag oud worden, met rimpels en wallen en al. Jij en die 2 andere vrouwen, heftig hoor, pijnlijk maar mooi om te lezen. Mooi mens, ik gun je oneindig veel verjaardagen! 

Liefs XXX

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 17:00

Feliz cumpleaƱos Bianca! Hoop dat je deze dag ook weer als geluksdag mag bijschrijvenšŸ˜˜

Laatst bewerkt: 19/03/2022 - 14:28

Dankjewel Simone!. Het was een dag die voor heel veel geluksmomenten heeft gezorgd en gelukkig mag ik er nog even lekker van nagenieten. šŸ˜

We boffen met dat lekker weer deze week. Maar dat zal bij jou vast niet anders zijnšŸ˜‰.

Fijne week nog!

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 13:49

Hallo Bianca, 

Ik was heel benieuwd en heb vandaag de Linda gekocht.

Wat een knap artikel heb je geschreven en een prachtige foto erbij! Dat moet je maar durven! Jouw blogs lees ik geregeld. Over jullie reizen en  hond!

Was ook wel leerzaam eens de Linda te lezen.....een buttlift! Nooit van gehoord. Wat een onzin !

 

 

 

 

Laatst bewerkt: 24/03/2022 - 15:18

Hoi Bianca,

Ik zag je van de week online voorbij komen bij de Linda. Ik heb een abonnement, maar was nog niet aan toegekomen om hem te lezen deze maand. Ga ik snel doen, ben benieuwd! Ik loop hier ook wat achter met lezen, hopelijk heb je een fijne verjaardag en goede uitslag gehad! Nog van harte gefeliciteerd.

Liefs Sandra 

Laatst bewerkt: 31/03/2022 - 11:26