Never stop learning, because life never stops teaching

Ik voel het water langs mijn lichaam glijden en haal adem in een bepaalde kadans. Zo zwemmend door het water voel ik dat ik optimaal leef. Mijn ogen dicht en baantje na baantje trek ik zo door. Ik probeer de medezwemmers in mijn baan bij te houden en anderen voor te blijven. Het is vanmorgen rustig in de fastlane dus dat zwemt heerlijk. Om de 20 baantjes even rust en na 1,5 kilometer zwemmen houd ik het voor gezien. Niet overdrijven denk ik. Gisteren was ik nog niks waard, dus laat ik vandaag nou niet met mijn energie gaan smijten. 

Gelukkig had ik vannacht weer beter geslapen en stond ik met een beter gevoel op. Afgelopen weekend was erg gezellig, maar op zondagavond was ik kapot. Een dagje Beekse Bergen met vrienden was super leuk, maar het mee blijven doen is maar tot op een bepaalde hoogte haalbaar merk ik iedere keer weer. Het frustreert me en heel mijn hoofd wil er op dat moment niet aan. Ik doe het zelf, want ik wil het allemaal zo graag en een stapje terug doen is dan zo moeilijk en daar betaal ik vervolgens de prijs voor. Ik stap zondagavond oververmoeid in mijn bed en wordt ‘s nachts beroerd wakker. Na een uur wakker liggen door de pijn in mijn lichaam en de gedachtes van hoe ik alles de volgende dag weer voor elkaar moet gaan krijgen, besluit ik om er even uit te gaan. Ik drink een kop warme melk en kruip het logeerbed in. Ik wil Bas niet wakker maken met mijn onrust en verstuur alvast een appje om mijn afspraak voor maandagochtend met een collega af te zeggen. Ik baal, want ik had er enorm veel zin in om bij haar langs te gaan, maar ik weet dat het geen haalbare kaart is. Ik moet maandagochtend wakker kunnen worden zonder agenda en maar zien wat er wel/ niet mogelijk is. Het wordt zo’n dag met joggingpak, tv kijken, bijslapen en wat Noors oefenen. Niet echt gezellig voor onze Finn die jarig is, maar ach gelukkig heeft hij er zelf weinig weet van. Wanneer ik mij op het eind van de middag weer wat beter voel verwen ik hem nog met een klein rondje bos en zorg dat Bas nog even een verjaardagscadeau voor hem regelt. Allemaal niet nodig natuurlijk, maar toch een traditie in huize van den Broek. Wanneer Bas thuiskomt merkt hij op dat het eigenlijk de eerste keer is dat hij iets heeft gekocht voor Finn. Dat zijn van die dingen die ik normaal altijd regel. Een stemmetje in mijn hoofd die dan weer even zegt dat het goed is zo en dat Bas er vast aan kan wennen. Het is wel vaker dat we dit samen benoemen. De dingen die zo vanzelfsprekend zijn in huis dat ik ze op me neem, maar dat het nu toch soms ook handig is als we ze samen doen, denk bijvoorbeeld aan de tuin. Iets wat echt mijn hobby is en waar ik altijd voor zorg dat het er netjes bij staat. Ongemerkt bespreek je soms toch net wat vaker wat je allemaal hebt gedaan. Terwijl ik ook wel weet dat als we dat allemaal niet zouden bespreken het ook allemaal op zijn pootjes terecht komt. Maar om te weten dat de verjaardag van onze Finn ook straks niet vergeten zal worden geeft toch een fijn gevoel.

Vorige week hebben we nog een vakantie naar Portugal geboekt. Lekker nog even samen er tussenuit naar de zon. Wat wandelen, lekker eten, een dagje het water op en ja, ja, ook lekker niksen, of in ieder geval met een boekje languit in het zonnetje. De Faeröereilanden blijven nog even op mijn wensenlijstje staan, aangezien deze maanden qua hoeveelheid regen niet de beste periode blijkt te zijn om er heen te gaan.  Ja ik weet dat ik normaal zoiets heb van: daar kleed je je dan toch maar op, was de kans op 10 dagen regen nou niet echt iets wat ons aantrok. En met het goede nieuws van mijn laatste scan op zak, voelde ik net wat meer vrijheid om het nog even te “bewaren” voor een volgende keer. We zijn dus uitgekomen bij Portugal. Het leuke is dat we beiden nog nooit in dat land geweest zijn, dus als het gaat om leuke nieuwe dingen ontdekken paste deze keuze daar wel bij. En ook al zijn het dan geen walvissen die we daar gaan zien, het vooruitzicht om weer een boottocht te kunnen maken tussen de dolfijnen klinkt ook niet verkeerd toch?😉 We hebben een heerlijk rustig en afgelegen appartementje geboekt met als ik de foto’s moet geloven een adembenemend uitzicht. Een auto erbij om de kust te ontdekken en misschien een dagje Lissabon bezoeken. Heerlijk om zoiets weer in het vooruitzicht te hebben. 

Stiekem gaat mijn hoofd alweer verder naar daarna, de kerstvakantie komt dan ook alweer dichterbij. Maar nee, plannen maken daarvoor voelt toch nog te ver weg. Terug naar het nu en de komende weken. Onze weekenden niet te vol plannen blijft wel een aandachtspunt daarin. Waar we in de tijd van corona het ook wel heerlijk vonden dat we gewoon lekker hele weekenden rondom huis doorbrachten, merken we dat er toch weer meer afgesproken wordt en het streven om max. 1 dag in het weekend er op uit te trekken dan toch snel in de knel komt. Afspraken die we maken, zijn soms een paar maanden vooruit gepland. Niet omdat we het niet leuk vinden om met anderen af te spreken, integendeel, maar gewoon omdat tijd met z’n tweetjes ( nou ja, eigenlijk drietjes als we Finn meetellen 😁)op nummer 1 staat en ik niet na een weekend helemaal opgebrand aan een nieuwe week wil beginnen. Want ik vind het fijn om ook doordeweeks lekker te kunnen sporten, af te spreken met anderen, wat te wandelen met Finn, te tuinieren en natuurlijk mijn Noors verder te oefenen. Na de vakantie neem ik denk ik een abonnement op het zwembad hier in Rijen. Vandaag ontdekte ik dat je niet meteen een jaarabonnement hoefde te nemen, maar dat het gewoon per maand gaat. Mocht ik dan ergens door willen/ moeten stoppen dan is dat wel zo handig. Ja, het blijft toch in mijn hoofd bij de dingen die ik koop: hoe lang kan ik er plezier van hebben?  Toch lukt het steeds beter om er niet al te veel rekening mee te houden. Nieuwe winterschoenen en bikini zijn al besteld. En dat laatste, kan ik binnenkort mooi al gebruiken. Portugal aqui vamos  nós. Gelukkig hebben we Google translate nog😉, met dat Noors komen we in Portugal deze keer waarschijnlijk niet zo ver.😁

Liefs Bianca

13 reacties

Je ziet er geweldig uit. Portugal is een goede bestemming. Aanraders Lissabon: de haven, het kerkhof met de huisjes en het pad langs de zee tussen twee plaatsen. Echt een heel bijzondere wandeling vlak langs de kust.  Heel veel plezier!

Laatst bewerkt: 21/09/2021 - 23:58
25 september 2021 om 13.12

Dankjewel voor al je tips! Ga ze zeker meenemen als we naar Lissabon gaan, aanraders voor mooie wandelplekjes vind ik altijd leuk, dus dat of langs de zee gaan we zoeken 👍

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 13:12

Hallo, heerlijk om je verhaal te lezen vol levenslust en plezier.

Ik merk ook dat ik sinds in weet dat ik ongeneeslijk ziek ben echt bewuster meer geniet vannalles en iedereen. Je energie verdelen is wel een dingetje he. Maar op goede dagen er vol van profiteren en op mindere dagen meer rust nemen. Prachtige foto's allemaal. Nog veel geluk en plezier met alles. Grtjs Carla

Laatst bewerkt: 22/09/2021 - 07:56
25 september 2021 om 13.14

Hoi Carla,

Veel dingen zijn het nu gewoon niet meer waard om je druk of zorgen over te maken hè lijkt het wel. De zorgen die we hebben gaan dan echt over grote dingen, al parkeren we die ook geregeld even😉.

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 13:14

Hoi Biana,

Heerlijk vooruitzicht, weekje Portugal, wij zijn er net van terug. Prachtig land, wat Noorwegen voor jullie is, is Portugal voor ons.

Fijne mensen, mooie natuur, prachtige kust, lekker eten, veel vis en natuurlijk zee en zon.

Geniet er lekker van!

Al het andere wat je schrijft, voel ik, herken ik en beleef ik.......

Bij de dag/week leven is wat ik doe, in het NU, en voorzichtig een paar weken verder.....maar bovenal geniet ik van wat er in het NU gebeurt en dat lees ik ook bij jou. Je verhalen zijn fijn om te lezen.

Soms over je grens gaan, hoort erbij, en dan de volgende dag jezelf de rust gunnen en kiezen voor jezelf ❤.

Fijne dagen, geniet.

Liefs, Gera

Ps wat plaatjes uit Portugal, om in de stemming te komen ☀️🥂🦞😎

Laatst bewerkt: 22/09/2021 - 08:47
25 september 2021 om 13.18

Hoi Gera,

Wat een prachtige foto’s en ze zorgen er zeker voor dat ik nog meer zin in de vakantie krijg😁. Wie weet ontdekken we weer een nieuwe favoriet erbij 😁. Jullie binnenkort al plannen om naar Noorwegen te gaan?🤪

Ik merk wel dat ik een beetje van vakantie naar vakantie leef. Toch wil ik tussendoor ook zoveel mogelijk genieten van de “gewone” weken en de gewone dingetjes😌.

Fijn weekend voor nu en succes deze week weer met je volgende immunotherapie 😉. Zoals het er nu naar uitziet wordt het bij mij weer een bezoek in de middag, dus zullen we elkaar niet gaan treffen. ☺️. 
liefs Bianca

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 13:18

Wat een heerlijk vooruitzicht, naar Portugal. Ik verheug me al op de verslagen en de foto's!

Ja, frustrerend hè, die grenzen waar je tegenaanloopt. Maar tussen de regels lees ik heel duidelijk: het samen zijn met Bas gaat vóór. Lijkt me de best mogelijke keuze.

Wat grappig dat jullie de verjaardag van jullie hond vieren. Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Zou bijna zeggen: ik wist niet dat honden ook jarig kunnen zijn. Dus weer wat geleerd vandaag.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 22/09/2021 - 18:00
25 september 2021 om 13.31

Hoi Hanneke,

Ik heb het deze week toch nog maar even om me heen nagevraagd, maar ik blijk toch niet de enige te zijn die de verjaardag van zijn hond viert😆. Tja, misschien sla ik soms wat door in dingetjes als het om Finn gaat😂. Al vind ik het nog meevallen, een hondenregenjas is bv niet aan mij besteed😂. 
Toen ik nog les gaf en Finn mee naar school ging werd er zelfs op school voor Finn gezongen, kreeg hij zelfs cadeautjes van de kids( en dat was echt niet mijn idee😉😁). Ook met Sinterklaas was er altijd wel iemand die een cadeautje namens de “Sint” voor Finn had😁. Maar zoals je zegt hij is ook echt zo’n lieverd dat iedereen hem volgens mij gewoon graag verwent. 
Jij wel eens een hond/ kat als huisdier gehad Hanneke?

Fijn weekend voor nu, doei doei

Liefs Bianca

 

 

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 13:31

Wat grappig, Bianca, jouw verhalen over Finn. Duidelijk en logisch dat je gek op hem bent! 

Nee, haha, nooit een hond of kat gehad, alleen een hamster als kind. Ik heb mijn hele leven in de stad gewoond. Ben gek op dieren, maar in de vrije natuur. Word bijvoorbeeld  ontzettend blij van vogels.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 14:36

Op de Dierenopvang-meuk-app stuurde iemand een filmpje van z'n jarige hond en hoe die zijn honden-verjaardagstaart verorberde! Ik heb tot een jaar geleden altijd huisdieren gehad, zo ver ging ik niet, maar het was wel erg grappig ;-)

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 17:09

Oh wat ben ik toch met jullie mee dol of Finn, wat een scheet!

Wij deden vriendenweekend (wat we laatst ook deden) ooit in Beekse Bergen, met z'n achten, de huisjes waren toen maar 6-persoons en Lief en ik kregen een stacaravan, want dan kon ik tussendoor rusten (dik in de chemo). Beetje vochtig, beetje koud, na de eerste dag kon ik al bijna niet meer lopen. Zondags in Tilburg (thuis bij m'n Lief) belden we de spoedpost omdat ik zo'n koorts had. Naja, liep goed af :-) ik was even terug in de tijd. 

Portugal, daar was ik ook eens, lang voordat ik kanker had. Gaan, Bianca! Maar 2,5 uur vliegen, heerlijk land! En ik blijf het maar roepen: niet te ver vooruit kijken en doen waar je blij van wordt.

Sterkte en veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 24/09/2021 - 21:48
25 september 2021 om 13.44

Hihi Frie, we delen Finn graag hoor, nou ja, niet letterlijk, maar wel de foto’s 😁. En als die al zo aandoenlijk zijn, dan kun je je we voorstellen dat het in het echt nog dubbel zo erg is😍. 
 

Toen we vorige week in de Beekse Bergen waren hadden we het er ook over dat er nu van die toffe huisjes aan de savanne liggen met uitkijk op de wilde dieren. De prijzen zijn helaas wel minder leuk🙈. En ik vind het ook toch een beetje een raar idee om 20 minuten van thuis een weekend weg te gaan. Daar nog bovenop, ik denk niet dat Finn mee mag in die huisjes, gezien de ligging bij die wilde dieren. Ik zie het al helemaal voor me, Finn die denkt: “ hé wat een leuke vriendjes🤪”

Doe me dan maar een echte Safari in Afrika🤗. Wie weet ooit nog.😉 Tja, zoveel wensen… En dan zullen er altijd dingen zijn die er niet van gaan komen. Maar dat is ook als je niet ziek bent. Kunt niet alles in het leven hè.

We doen al zoveel leuke dingen, dus mij zul je niet horen mopperen over de dingen die we niet kunnen. Ik bedenk me we eens al je ziek bent en helemaal geen geld hebt om de dingen te doen die je heel graag nog zou willen, dat lijkt me echt heel zuur. Natuurlijk zit er bij ons ook wel een beperking aan, maar gelukkig kan er nog wel een hoop. En daarnaast doen wij ook veel dingen die niet veel/ niksen kosten en genieten daar zeker net zo erg van. 
Over een paar weken zal ik de verhalen en foto’s van Portugal weer delen, maar we moeten nog even geduld hebben. Eerst volgende week nog even de volgende immuno. Maar nu, nu eerst genieten van een lekker weekend. Fijn weekend Frie! 
liefs Bianca

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 13:44

Die savannehuisjes, daar wilden Lief en ik graag naar toe met ons samengesteld gezin (de kroost is (jong)volwassen, maar ze hebben het nog over de vakantie naar Normandië met z'n allen, dus ze willen nog graag met ons mee). Maar die huisjes zijn gewoon ook al maanden volgeboekt. Ik kan het trouwens wel voor me zien, Finn met zijn neus richting een giraffenneus, haha!

Heerlijk dat jullie leuke dingen en reizen bedenken en kunnen doen als alles mee zit, maar dat jullie ook flink kunnen genieten van de 'gewone' leuke dingen! XXX

Laatst bewerkt: 25/09/2021 - 17:15