kerstbal

De kerstboom staat te pronken, huis en tuin omgetoverd tot een knus lichtjesparadijs. We worden weer bestookt met kerstfilms die we al 50 keer gezien hebben, ik buig me al over het kerstdiner en binnenkort gaat de top 2000 los. Heerlijk ik hou ervan, ik ben een echte kerstbal! Nu meer dan ooit want de volgende kerst is het maar weer afwachten in welke toestand ik dan verkeer.  

Deze dagen staan in het teken van familie en liefde maar ook van bezinning. Een terugblik op het afgelopen krankzinnige jaar en een vooruitblik naar het volgende krankzinnige jaar. Dat het weer een grillig uitdagend jaar zal worden staat vast maar dat ik meer strijdbaar ben ook. Nee ik vecht niet tegen de kanker daar is geen beginnen aan, ik vecht voor mijn leven!

De kogel is door de kerk, de tumor groeit volgens de markers gestaag. De oncoloog is om en zou mij het liefst volgende week aan de folfirinox zien hangen. Maar deze kerstbal wil stralen en feesten dus dat gaat niet door. Oke de tumor zal iets groter zijn maar dr. Meijerink fikt hem wel weer af met zijn nanoknife.

Per 3 januari laat ik me weer lekker verwennen door de verpleegkundigen terwijl ik het gif ontvang en als ik weer een reactie krijg blijf ik fijn een nachtje logeren. Waarom kiezen voor een stoel als ik een lekker bedje kan krijgen. In maart staat dan de volgende nanoknife ingepland met wat haken en ogen maar geen keus. Daarna wil ik geen chemo meer maar immunotherapie. Dit is wel een dingetje want voor mensen met alvleesklierkanker in mijn situatie wordt dat nog niet aangeboden.

Ik geloof er in en wie schrijft blijft dus ben ik in de pen geklommen. Er moet toch ergens een groen licht hiervoor te halen zijn? Makkelijk zal het niet worden maar ik heb weinig anders te doen dan me erin vast te bijten. Ja ik verstoor studies en trials maar wat men nog niet begrijpt is dat ik met mijn eigen survival trial bezig ben. Volgend jaar staat in het teken van vechten voor mijn leven of heel veel tijd totdat de wetenschap mij inhaalt! ( quote van Frie, waarvoor dank)

Ik wens jullie allen liefdevolle feestdagen doordrenkt met mooie momenten!

Warme groet, Jolanda.

 

 

16 reacties

Uit alle regenbogen over de hele wereld zou ik voor jou ‘het groen’ willen strippen zodat we met z’n allen het meest imposante groene licht kunnen fabriceren wat je nu of binnen afzienbare tijd nodig hebt om verder te kunnen. Vechten voor een leven klinkt duizend keer beter dan vechten tegen kanker! Mijn interne lampje zal je bijlichten, meer kan ik helaas niet voor je betekenen. Ik denk aan je en wens je veel kracht en sterkte!

Liefs, Okkie

Laatst bewerkt: 11/12/2018 - 21:26

Wat schrijf je toch mooi ! 

Mij hoop dat alles goed uit mag pakken 

maar eerst lekker genieten van je versieringen en kerstdrukte 😘

Laatst bewerkt: 11/12/2018 - 22:01

Ook jij en de jouwen een liefdevolle feestdagen een een hoopvol nieuwjaar.

sterkte

Laatst bewerkt: 12/12/2018 - 00:44

Fijn dat de Folfirinox na de feestdagen mag. Ik kreeg op de reacties van deze kuur 3 spuiten. Bij de laatste keer moest ik toch nog even blijven, maar mocht uiteindelijk naar huis, met het pompje voor de volgende 48 uut. Ik kreeg de laatste 75%. Maar mocht niet baten, kwam na een week, voor een week in het ziekenhuis. De laatste kuur voor mij en de enige met veel pijn, van mond tot kont. Ik zag gisteren bij de dagbehandeling weer mensen lopen met een koffertje, op een of andere manier leef ik met ze mee en hoop dat het bij hen beter gaat dan bij mij. Dat wens ik jou ook toe, zal aan je denken, ze zeggen dat het tot nu toe het beste middel is. Ik mocht het niet meer hebben, anders had ik het ook gekregen na de operatie. Ik wens je hele fijne feestdagen, geniet! En vecht voor je leven in 2019! Dikke kus

Laatst bewerkt: 12/12/2018 - 07:35

Vechten voor je leven.... klinkt goed, ik doe met je mee en wees jij ondertussen maar een echte kerstbal 

Laatst bewerkt: 12/12/2018 - 10:43

Je levenslust spat er vanaf, Jolanda, ik heb bewondering voor je mentaliteit, echt geweldig! Ik hoop dat je kunt genieten van deze tijd. Je huis en tuin klinken als de mijne, kerstgestoord noemde Hebe het, prachtig ( hier moet een smiley van mijn dwaze glimlach).

Mijn lief wordt 50 op de dag dat jij verder gaat met de strijd om te overleven, ik zal aan je denken (hier moet zo'n smiley met een traantje). Klote kanker. Ik ga me suf duimen dat er een arts is die je aan de immunotherapie wil zetten, als het aanslaat is het een heus wondermiddel. Tijd winnen, ja! 

Ik wens je warme, liefdevolle feestdagen met je gezin en met iedereen die je lief is. Ik wens je heerlijk eten en drinken, gezellig samenzijn. Ik wens je plezier, heerlijk lachen, even zorgeloos zijn. Ik wens je de allermooiste feestmaand en een nieuwjaar met kracht, hoop, nieuwe kansen en meevallers! XXX

 

Laatst bewerkt: 12/12/2018 - 15:30

Dankje Frie, ik duim ook voor jou..voor allen. Misschien treffen we elkaar bij Metallica! X

Laatst bewerkt: 12/12/2018 - 17:52

Lieve Jolanda, dapper wijf ben je, mag ik dat zeggen?

Je vecht niet tegen kanker( hoe zou je ook kunnen?) maar je vecht voor je leven. Prachtig gezegd.

Ik wens je geweldige dagen waarin je mag stralen. En ik hoop zo dat er een arts is die jou immunotherapie wil geven. 

Liefs Heleentje.

 

Laatst bewerkt: 12/12/2018 - 18:47

Lieve Jolanda,

Woorden komen maar niet boven. 🤨 Ben sprakeloos🤔

Ik had zo gehoopt dat het niet weer terug gekomen was. Wat een k-ziekte inderdaad. Begrijp je bedenkingen over chemo. Hoop dat immunotherapie ervoor kan zorgen dat het niet weer terug komt. Als het kan worden toegepast, in jou strijd om te leven.🍀🍀🍀💪💪💪💪

Ik wens jou en iedereen hier een geweldig en spetterende kerst om nooit te vergeten.

Liefs Alice ❤😘🤞

Laatst bewerkt: 13/12/2018 - 07:28

Chapeau, Jolanda. Diep respect. Ga ervoor, maar eerst maar genieten. Jullie ook heel fijne dagen. XX, Joke en Tom .

Laatst bewerkt: 13/12/2018 - 08:37

Lieve Jolanda,

Zo fijn om te lezen dat je je spirit hervonden hebt, nadar je een tijdje geleden even in de put zat! Het is K** dat de kanker terug is, maar met de juiste behandeling en mindset hoop ik dat je hier nog heel lang mag zijn! 

Heerlijk om Kerst over de top te vieren. Doe ik ook 😊. Lekker veel lichtjes, versieringen, een volle Kerstboom en straks genieten van geliefden en verrukkelijk eten en drinken. 

Slim dat je de behandeling nog even uitgesteld hebt! Zelf ga ik ook in januari verder met bestraling. Eerst maar even herstellen van de operatie en genieten van de Kerst. 

Laten we het leven vieren! Alvast hele fijne dagen gewenst! 

Liefs, Jessica 

Laatst bewerkt: 16/12/2018 - 04:13

Geweldige woorden, geweldige kracht, geweldig veel moed! Ik wens je een geweldige tijd toe met iedereen die je lief is. En inderdaad de strijd om te leven! 🙌💚💃🏼 Warme groet!

Pauline

Laatst bewerkt: 17/12/2018 - 17:58

Jolanda,

ik sluit me aan bij de anderen: eerst genieten van de feestdagen en de batterijen opladen.             In januari dan terug al die ellende ondergaan maar met het ultieme doel: die tumor vernietigen en je leven herwinnen. Ik wens jou, je familie en alle lotgenoten veel gelukkige momenten in de komende weken en dat er vele mensen een prachtige kerstbal zoals jij in hun huis mogen hebben.

Liefs aan iedereen

Laatst bewerkt: 18/12/2018 - 01:04