De uitslag en behandelplan

Vandaag 17-09 uitslag van onderzoeken en behandelplan gehad

Tot onze grote opluchting positief bericht, men heeft geen uitzaaiingen met de PET scan kunnen vinden 

We zijn er nog lang niet maar er is weer licht aan het eind van de tunnel 

Volgende week woensdag opnieuw maagonderzoek (gastroscopie) om te kijken of het gezwel wat onderin de maag zit doorloopt in de darm

Daarna kijkoperatie om de maag beter te onderzoeken dan 3x chemotherapie, om evt rondzwervende cellen te bestrijden daarna maagoperatie om het gezwel te verwijderen en dan weer chemotherapie.

De doktoren gaan van voledig herstel uit, dus we kijken weer wat positiever in de toekomst hoewel er natuurlijk altijd nog tegenslagen kunnen komen

Heb het geluk gehad dat het gezwel de darm afsloot zodat ik geen vast voedsel meer verdroeg, daardoor hebben we de kanker optijd ontdekt

 

 

 

8 reacties

Sjonge Rien, dit was wel even pats boem en een 'andere werkelijkheid' op je bord. Geen uitzaaiingen is zeker goed nieuws en sowieso ook als artsen voor volledig herstel gaan. Mooi om te lezen!

Jouw laatste alinea doet ook wel wat..... 'ik heb geluk gehad'.... Ja, hou dat vast en vertrouw dat je hier goed doorheen komt!

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 17/09/2020 - 22:18

Hebe 

Inderdaad zie het als geluk dat het  tot nog toe zo is gegaan (in zoverre je van "geluk" kunt speken , als je kanker krijgt)en we optijd erbij waren, we zijn er natuurlijk nog lang niet, en besef me wel dat we nog een zware tijd tegemoet gaan, met onderzoeken, chemotherapie en operatie, waar alles weer kan veranderen . maar zoals ik al zei er is  licht aan het eind van de tunnel , en wil positief in de toekomst blijven kijken.

Maar het is net als jij in je blog schrijft :

Kanker heb ik niet voor even
kanker heb ik niet te leen
kanker heb ik niet een tijdje lang gehad
kanker ben ik niet meer kwijtgeraakt.
Kanker bestaat voor altijd in mijn leven
kanker bestaat zo hard als steen
kanker bestaat gisteren vandaag en morgen op mijn pad

En dit zal altijd een besef blijven, ook als ik volledig hersteld er doorheen zal komen. 

 

 

 

Laatst bewerkt: 18/09/2020 - 06:16

O Rien, ik wil je zeker niet kwetsen met de woorden uit mijn blog!
Toch ja, het is wel een stuk ervaring die ik ermee uitspreek.... Maar laat je er zeker niet door ontmoedigen; jouw perspectief is gewoon goed en je kunt jouw en jullie toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Heftig en spannend zal het zeker zijn. Maar ook daaraan komt een eind en dan brandt het licht voor je!

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 20:34

He wat vervelend. Heb net een maand geleden mijn operatie achter de rug. Ben nu nog steeds herstellende, nude volgende stap de chemo waar ik niet echt op zit te springen maar ja ..We moeten een lange weg tegemoet met vallen en opstaan neem ik aan, maar wil daar het beste van uitpakken. So be it..

Sterkte en houd moed !!

Laatst bewerkt: 19/09/2020 - 22:46

Hallo Lavin

Als ik het dus goed begrijp ben jij dus eerst geopereerd en daarna chemo 

Bij mij willen ze eerst chemo dan operatie en dan weer chemo

Volgens mij kun je beter eerst opereren en dan chemo door de chemo gaat de conditie er ook niet op vooruit voor een operatie  

Laatst bewerkt: 21/09/2020 - 06:38

Ja dat klopt Rien.
Ben eerst geopereerd en een maand later moet ik beginnen met chemo waar ik zeer op tegen kijk. De reden dat ik eerst geopereerd ben , had geen tijd meer om te wachten volgens de artsen. 
Kon niks meer eten en drinken waardoor ik gewoon helemaal op was. (17 kilo in 1,5mnd kwijt)

Nu ben ik zo bang en tegen de chemo dat ik hoop dat het niet nodig zal zijn. Maar ja..heb geen keus. Dus nu afwachten wat het zal doen al dat gif in mijn lichaam..

Groet, 

Lavin

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 08:59

Oke snap het ik kan nog steeds vloeibaar eten en ben nog niet afgevallen de laatste 2 weken 8 sept kreeg ik de diagnose dus ben nog maar twee weken bezig

Zie ook op tegen de chemo hoop dat het meevalt las dat het heel verschillend is de ene heeft er hoop last van de andere minder

Wens je succes en hopelijk valt het ook mee .we  hebben  idd weinig keus., zal een zware periode worden

Maar ik probeer de moed erin te houden

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 11:01

Hoi , ik heb 9 chemokuren ondergaan voor het verwijderen van mijn maag . Daarna 4 weken rust, maag verwijderen en na 4 weken terug 9 chemokuren. Chemotherapie na de ingreep was best heftig omdat je  verzwakt bent van de ingreep en weer moet leren eten maar eens je je beter gaat voelen krijg je energie ,kracht  en geloof in je genezing en dat is heel belangrijk geloven dat alles goed komt. Alvast veel succes bij je behandeling.

Warme groetjes,

Rosy

 

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 10:33