Wat een kl Jaar

Tot 31 Oktober 2021 had ik een leuke baan een goed inkomen.Ons huisje en tuintje netjes, het huisje boompje beestje gevoel. Alles was op orde.

MAAR TOEN
Er kwam mede door bedrijfsovername en de Corona een hele grote reorganisatie bij mijn bedrijf  waar bij 95% van het personeel werd bedankt, de productie locatie werd verplaatst. Ik was na 36 jaar werkloos , ik had het geluk dat ik direct een andere job vond en per 1 november van werk naar werk ben gegaan. Eerst een contract van 7 maanden met een vaste baan in het vooruitzicht.

MAAR TOEN
Ik werd in de eerst week van Januari ziek, 10 Februari kreeg ik de diagnose Blaaskanker, op het werk netjes mijn verhaal gedaan, ondanks dat ik heb aangeboden dat ik gewoon wilde komen werken voor zover het zou gaan, werd ik vrijgesteld van van werk tot einde contract.
Mijn werkgever wilde dat ik mij volledig op mijn herstel zou gaan richten tot einde dienstverband alles word netjes door betaald.
Heel netjes en fijn allemaal maar ik kreeg ook de mededeling dat mijn contract na 7 maanden niet word verlengd.
Heel begrijpelijk ik heb een ziekte met een onvoorspelbaar verloop.

Dus ik word dadelijk 31 Mei weer werkeloos, geen idee of ik nog ergens ander werk ga vinden vertel ik het tijdens een sollicitatie of verzwijg ik het dat ik Blaaskanker heb. ??Voor Nu is het nog afwachten hoe het verloop zal zijn.

9 reacties

Ik raad je aan de regels goed in je op te nemen, en je te laten bijstaan door iemand met kennis van arbo recht. Ik ben er bijna van overtuigd dat je je nu ziek moet melden en niet beschikbaar bent voor werkzaamheden, het is aardig van je werkgever om je vrij te stellen maar wettelijk kunnen er een paar haken en ogen aan zitten voor wat er na je contract gebeurt.

Sterkte

Laatst bewerkt: 07/04/2022 - 23:03

Inderdaad, wat Ron zegt. Meld je ziek, dan is je werkgever verplicht je door te betalen en passend werk voor je te zoeken. En blijk je 60% of meer werkwaarde te hebben, moet hij je na die twee jaar een aangepast contract aanbieden.

Als je nu je ontslag accepteert, heb je straks niks.

Ook op deze site kun je hulp daarover vinden, of bel kanker.nl met deze vraag.

Laatst bewerkt: 07/04/2022 - 23:33

Inderdaad, wat Ron zegt. Meld je nu ziek, want wat je nu doet is in feite instemmen met je ontslag. Sta je na eind mei met lege handen. Meer informatie vind je hier op de site en anders bel je of start een chat met één van de medewerkers.

Edit: beetje dubbel geplaatst vanwege timeout van de site. Heb het bericht deels herschreven.

Laatst bewerkt: 07/04/2022 - 23:38

Hoi Ronald,

verschrikkelijk naar dat alles tegelijk fout lijkt te gaan, maar zo lijkt de wet van Murphy te werken 😏. Als je een contract hebt voor bepaalde tijd kan dat gewoon eindigen als je ziek bent. Wel blijf je dan onder de ziektewet vallen. Lijkt me idd verstandig om dit met bedrijfsarts of andere deskundige te bespreken. Sterkte overal mee, ik ga je volgen.

gr. Houdtje

Laatst bewerkt: 08/04/2022 - 07:44

@Ron @Zweef Mijn ontslag voldoet gewoon aan de regels, een contract voor 7 maanden met in het contract de laatste werkdag bla bla dit voldoet aan de regels die er zijn.  Ben in februari ziek gemeld, dus ben nu ziek thuis. 
ik heb contact met de Arbo dienst dat gebeurt tegenwoordig telefonisch en per e-mail 
vrijgesteld van werk tijdens ziektewet is misschien een punt van aandacht, ga dit aan mijn maatschappelijk werkster bespreken 

 

Laatst bewerkt: 08/04/2022 - 12:08

@rono412.  in het gesprek en de mail die ik van mijn werkgever heb ontvangen geeft hij duidelijk de rede aan met de belofte alles netjes te willen afronden. Ook na de Arbo dienst geeft hij het zelfde aan. Er is geen spraken van een verstoorde arbeid relatie.
Maar het is wel een punt van aandacht
 

 

Laatst bewerkt: 08/04/2022 - 13:42

Ben op 1 juni netjes ziek uit dienst gemeld bij het UWV, dit is nu allemaal geregeld ontvang een ziektewet uitkering. 
Heel vreemd allemaal na 40 jaar werkloos in de ziektewet. 

Laatst bewerkt: 04/07/2022 - 17:27

Ben je nu herstellend of blijft het hetzelfde? Als er geen herstel is, is er al bepaald voor hoe ver je inzetbaar bent?

Laatst bewerkt: 04/07/2022 - 18:18