De rollercoaster genaamd kanker deel III

En toen was het opeens maandag 6 mei 2019.. de huisarts komt langs want ze blijft maar achteruit gaan..

ik besluit om erbij te zijn. Want het word toch tijd voor actie.. nou iedereen is het unaniem eens dat ze opgenomen moet worden om even helemaal door de molen te gaan, want niemand ziet een duidelijke oorzaak van wat er gebeurd..

de huisarts belt het EMC, die zeggen inderdaad: stuur maar hierheen dan gaan we kijken. Dus hup, ambulance op geroepen.. nu maar wachten tot hij komt.. paar uur later was hij er, het was geen spoed natuurlijk.. intussen hadden we al haar spulletjes al bij elkaar gepakt en klaar gezet. Mama gaat in haar pyjama en badjas mee. Ik besluit mee te gaan in de ambulance, de hele rit heeft ze geslapen wat ja, het is niet niks natuurlijk. 

Gelukkig mocht ze gelijk naar de afdeling, terug naar de hoofd-hals oncologie afdeling, want het vermoeden is toch dat het daar iets mee te maken heeft... zou het dan toch?

ik ben heel de tijd bij haar gebleven, savonds kreeg ze een boterham, daar had ze trek in.. maar op her moment dat de boterham neer word gezet, geeft ze toch aan niet meer te hoeven.. huh? Ze had er zo’n trek in.... om 18:00 krijgt ze een acute buikpijn aanval.. iets wat ze aangeeft nog nooit te hebben gehad en wij herkende het ook niet.. gelijk verpleegster geroepen en die gaf aan dat ze net pijnstiller had gehad en het zo zou zakken.. dat gebeurde inderdaad. Voor even.. 

die avond is ze in slaap gevallen, totdat ze weer zo’n pijn kreeg sochtends.. het was duidelijk dat er iets niet goed was, na verschillende artsen die gekeken hadden, besloten ze te kijken wat er niet goed ging in haar buik.. uiteindelijk belandde ze op de ic, ze waren erachter gekomen dat ze een gat in haar mag had, dus ze moest met spoed geopereerd worden... waren ze er niet optijd achter, dan had haar lichaam zichzelf vergiftigd aangezien alle maaginhoud in de buikholte terecht was gekomen. 

 

Operatie geslaagd, na de operatie wel weer op de pacu omdat het ook niet goed ging toen ze onder narcose ging, daarom hebben ze ook heel lang gewacht om haar wakker te maken, maar gelukkig ging dat allemaal goed.. 

 

toen ze naar haar buik hadden gekeken, zagen ze ook iets in haar long, wat dit was.. konden ze niet zeggen, was dit een infectie? Of toch weer wat anders? Ook zagen ze dat haar hart beschadigd was, dit duidt op een lichte hartinfarct/aanval.... 

jeetje wat gebeurd er toch allemaal met mijn moeder??!?!?!