The days after

De hoeveelheid berichtjes die ik heb gekregen, zijn overweldigend en doen me enorm goed. Wat een lieve familie, vrienden en collega's heb ik!
Mijn schoonouders en schoonzusje zijn dinsdagavond langs geweest. Mijn zus en tante zijn woensdag geweest. Ze hadden zelf bepaald dat ze even live kwamen kijken hoe het ging en ik vond dat heel fijn!

Nadat ik dinsdag de diagnose had gekregen, heb ik die nacht heerlijk geslapen. Ik was ook uitgeput van de nachten nauwelijks slapen.

Woensdag heb ik altijd vrij. Ik gebruik de tijd om de bloedbank te bellen en me voor altijd af te melden. Dit lukt me niet zonder te huilen en ik ben er behoorlijk van overstuur. Ik heb de bloedbank altijd heel belangrijk gevonden. Sinds 2008 gaf ik meer dan 62 keer bloed en plasma.
Ik plan een kennismakingsgesprek met een stichting voor een pruik. Ik maak een afspraak met de tandarts. Ik bak een cake, omdat mijn zus en tante komen (heel blij mee) en doe een paar boodschappen. Ondertussen heb ik telefonisch contact met mijn vader die zich kapot is geschrokken en niet heeft geslapen. Zo goed als het kan, heb ik hem proberen gerust te stellen. Onthoud 1 ding pap: het is te genezen.

Woensdagavond ben ik kapot. Toevallig moet ik mijn 2 nichtjes naar het zwembad brengen voor de eerste keer in al die jaren, mijn schoonbroer eet bij ons en 's avonds moet ik heel even oppassen op de nichtjes. Ik ben kapot als ik eindelijk in bed lig en kan niet meteen slapen. Te veel speelt door mijn hoofd.


Wat brengt de toekomst? Ik weet het niet, ik weet alleen maar dat ik af en toe echt het onwerkelijke gevoel blijft dat het over iemand anders gaat en niet over mij.

3 reacties

Klinkt allemaal zeer bekend.
Onzekerheid, bang, 
Nu je gezond voelen en weten dat je straks wellicht beter ben maar je niet zo voelt.
Borstbesparende operatie gehad, mammaprint verhoogd risico en agressieve   Tumor.
Gaan nu over kleine 2 weken beginnen met 4 weken bestraling.
Nog bespreking over chemo en hormoon theraphie.
Snap goed wat je voelt, beleefd
Sterkte !!!
Laatst bewerkt: 24/08/2018 - 08:10

Lieve Lilian,

Wat is dit schrikken.... wat kan je het goed verwoorden. Heel veel sterkte en kracht voor de tijd die voor je ligt!

Dikke knuffel!

Laatst bewerkt: 24/08/2018 - 09:18