Positief bezoek aan de Uroloog

Positief bezoek aan de Uroloog 

Gisteren naar de Urologe geweest omdat de oncoloog niets meer voor me kan doen. Dus terugverwezen naar de Urologe.  Ik was al eerder bij haar geweest, zij had mij toen juist doorverwezen naar de Oncoloog.

Na agressieve behandeling via bestralingen tegen pijn en hormoontherapie tegen de pijn en dan chemo tegelijk moest de prostaatkanker een flinke klap worden toegediend.  

Wel pijn had ik al bijna niet maar al die pijnbestrijding kon/kan geen kwaad dacht ik zo. Nadat alles achter de rug was, behalve de hormoontherapie (die hou ik om de 3 maanden) kreeg ik bericht om 7 januari langs re komen voor een gesprek en een nieuw plan van aanpak. Alles wat goed hoort te gaan ging goed dus eens tijd voor een controle en die staat voor over 6 weken gepland. Mijn Urologe kon mij wel vertellen dat mijn PSA nu 0.5 is en mijn heup, waar de prostaatkanker welig tiert, iets sterker was geworden. Toen ik haar voor het eerst sprak mocht ik niet meer fietsen nu weer wel, liever moet ik lopen maar er is vooruitgang. De kanker is nu tot een stilstand gebracht, alle kwaadaardige cellen zijn ingekapseld door kalk waardoor ze niet meer kunnen groeien. Mijn levensverwachting is niet meer afgebakend op max. 5 jaar maar zolang de kanker zich rustig houd is het een beetje rooskleuriger.

Als laatste heeft ze mij naar de Vruchtenburg verwezen omdat ik er, ondanks deze positieve berichten, wel psychisch mee zit. Zij kunnen mij en mijn vrouw helpen om goed met de diagnose en behandeling en verder leven met kanker.

Wel een heel verhaal maar voor mij was het een positief gesprek met mijn Urologe. 😊😊

7 reacties

Fijn deze goede berichten! En zoals met veel dingen, wanneer er meer tijd is komen er vaak ook meer oplossingen of levensverlengende mogelijkheden! Lijkt me wel iets om gescheiden te vieren! Fijn voor je!

Laatst bewerkt: 08/01/2020 - 15:11

Fijn om weer eens van je te horen, en dan ook nog met goede berichten. Ik begrijp de relativiteit ervan, maar als een behandeling aanslaat geeft dat toch houvast en hoop dat het nog een hele tijd goed blijft gaan.

Goed dat je hulp zoekt voor de psychische kant. Heb ik ook gedaan destijds, was echt behulpzaam.

Sterkte verder,

Hanneke

Laatst bewerkt: 08/01/2020 - 17:03

Goed om te lezen, Robas. Je hebt uiteindelijk heel wat achter de rug. Wijs besluit om de Vruchtenburg op te zoeken. Bij mij heeft het baat gehad. 
 

Tipo

Laatst bewerkt: 09/01/2020 - 09:10

Mooie berichten Robas, ik hoop dat jullie samen een goed hoopvol jaar mogen beleven.
Een meelevende groet,

Marenov.

Laatst bewerkt: 09/01/2020 - 19:25

Mooi om te horen! Blij voor jou en jullie! Wat heerlijk moet het voor je zijn te horen dat er weer vooruitzichten voor je zijn. 

Ik hoop dat een deskundige je kan helpen hoe om te gaan met de wetenschap dat er kanker in je lichaam zit en blijft zitten. Met deze wetenschap verder te leven én het ook leuk te hebben samen, valt zeker niet altijd mee. Mooi dat je aangeeft dat je daarmee psychisch moeite hebt. Dapper ook. Van allebei. Jullie voelen wat je voelt en het is goed dat niet weg te stoppen. Je hoeft ook zeker niet alles alleen of alleen met z'n tweetjes te kunnen. Laat je helpen en ga nog voor een mooi stuk leven samen!

Lieve groet, Hebe xx

Laatst bewerkt: 10/01/2020 - 19:12

Wat een ontzettend leuke en lieve reactie, hiermee kan ik als persoon en mijn vrouw en ik samen een stuk positiever de toekomst in kijken.  Dank je wel.

Laatst bewerkt: 14/01/2020 - 15:01

Dag Robas,

Heerlijk dit positieve verhaal te lezen. Dat geeft vertrouwen. En ik weet zeker dat de hulp die jullie nu krijgen, een goede uitwerking zal hebben en jullie een meer positieve kijk op het leven zal geven. Succes.

Groet,

René 

Laatst bewerkt: 13/01/2020 - 10:04