Hoelang heb jij al Prostaatkanker?

Hoelang heb jij al Prostaatkanker?

Hallo mannen op deze site.

Ik heb een vraag aan diegenen met Prostaatkanker.  Hoelang heb je het al en welke  behandelingen heb je al gehad en wat was of is je levensverwachting door artsen ingefluisterd? En hoever ben je daar vandaan of ben je daar al aan voorbij en als je er al aan voorbij bent, hoever al in jaren of maanden?

Dit vraag ik allemaal omdat mijn Oncoloog mijn levensprognose  heeft neergezet op maximaal op 5 jaar wat ik veel te kort vindt. Ikzelf ging het gesprek in met het idee van 10 tot 15 jaar. 

Hopelijk hoor ik veel van de mannen met Prostaatkanker hier.

Greetz  Robas 

6 reacties

Hoi Robas, ik kreeg vandaag precies 2 jaar geleden te horen dat ik prostaat kanker heb met uitzaaiingen in de botten met een Gleason score van 9,,,,daarvoor ook precies een jaar eerder op 08-08 kreeg ik veel beter nieuws,,,mijn dochter vertelde mij toen " pap je word opa van een kleindochter, deze word in december alweer 3 jaar.

mijn oncoloog kan me niet vertellen hoelang dat ik nog heb,,maar tot op heden voel ik me super fit,,heb naast mijn antihormoon therapy, er sinds kort medicatie bij gekregen n.l. Bicalutamide, dit door een lichte PSA verhoging,,maar zakt nu weer

Laatst bewerkt: 09/08/2019 - 00:12

Hoi Robas,

Ik heb prostaatkanker sinds 2013, Gleason 9, T3a tumor. Prostaatverwijdering, 35 x bestralen en nu al 4 jaar aan de Cyproteron, hormoonkuur. In 2015 kreeg ik te horen dat ik nog 5 jaar had en ik hoop van harte dat er nog wat meer jaren volgen.

Laatst bewerkt: 09/08/2019 - 14:31

Hoi Robas, ik heb het sinds begin 2017. Heb het eerste jaar een jaar lang controle gehad in het ziekenhuis door elke 3 maanden mijn psa te laten checken. Het 2de jaar was mijn psa 9 en wilde de uroloog er mee doorgaan, mijn gleason score was 7 toen. Wij wilden dat echter niet en op ons verzoek zijn we doorgestuurd naar het AVL.  Daar uitgebreide controle gehad en mij werd gevraagd wat ik wilde voor behandeling, alle behandelingen waren goed voor mij. Uiteindelijk is er uitgekomen dat ik een Brachy behandeling kreeg. Ik moet zeggen bij mij heeft dat goed uitgepakt en had weinig tot niks aan klachten daarna. Ook niet snachts eruit of zo. Voorlopig krijg ik nog elke 3 maanden controle daar en ben tevreden met het resultaat tot nu toe. Mijn psa is inmiddels 0,5. Het zakken van de psa gaat niet zo snel als bij algehele verwijdering. Maar binnenkort weer heen voor een controle.

groeten, Evard

Laatst bewerkt: 11/08/2019 - 19:06

Dag Robas,

In april 2017 kreeg ik te horen dat ik agressieve prostaatkanker had met uitzaaiingen naar botten en lymphen. PSA-waarde was >5000 (jawel) en Gleason-waarde was 9. Direct met chemo en hormoontherapie begonnen. De levensverwachting zou gemiddeld 4,5 jaar zijn. Daar zijn nu dus ruim 2 jaar van verstreken. De PSA-waarde is inmiddels gezakt naar 0,7. In oktober krijg ik weer een nieuwe meting en ik ga er vanuit dat die dan rond de 0 ligt. De therapieën doen het bij mij dus heel goed. De bijwerkingen van de chemo waren minder prettig, maar die vergeet je gauw. Ik heb er wel neuropathie en chronische vermoeidheid aan over gehouden. Dit laatste wordt nog eens versterkt door de Eligard die ik om het half jaar in de buik gespoten krijg.
Al met al ben ik niet ontevreden. Ik heb al deze ongemakken me eigen gemaakt en ben er niet meer zo mee bezig. Het is zonde van de energie. Die besteed ik aan andere dingen, zoals blijven genieten van het leven. Indachtig mijn lijfspreuk: "Ik klaagde dat ik geen schoenen had, totdat ik iemand zag die geen voeten had", hoop ik het nog vele jaren vol te houden wetende dat ik het niet allemaal in de hand heb.
En mocht de hormoontherapie z'n werk niet meer goed doen, dan zijn er nog voldoende middelen die wellicht kunnen helpen de gemiddelde levensverwachting op te krikken.

Ik wens je veel sterkte en wijsheid Robas.

René
 

Laatst bewerkt: 12/08/2019 - 15:53

Hey Robas,

In vergelijking met wat ik lees in bovenstaande reacties is het op 10 juli j.l. bij mij gevonden verharde plekje door een PSA van 5,8 ( 1,7 hoger dan voor mijn leeftijd  "gewoon " is ) en na de gebruikelijke onderzoeken vastgestelde niet agressieve kwaardaardige prostaatkanker met een Gleason-score van 6 eigenlijk KATTEPIS , PEANUTS. Per toeval is dit ontdekt.

Voor de onderzoekende uroloog heb ik twee opties, hem het voordeel van de twijfel geven en met hem de optredende hikjes en blunders bespreken of het opzeggen van verdere aandacht en m'n heil ergens anders zoeken. Het feest der incompetenten van Urologie in dat ziekenhuis is naar ik vermoed helaas nog niet ten einde.

Maar bij mij is het nog goed behandelbaar als het goed behandeld wordt, en ik wil niet naar een drie-fluitjes-ziekenhuis. Ik voel me nix beter dan een ander, maar ook nix minder. Ik ben geen nummer, geen broodwinning, niet alleen patiënt MAAR ook een mens die recht heeft op een goede behandeling.

Ik wens jou en je geliefden nog vele jaren in een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, Victor

Laatst bewerkt: 28/10/2019 - 19:56