Dubbel nieuws in 3 dagen tijd

Dubbel nieuws in 3 dagen tijd.

Begin met maandag, normaal bloed prikken, dit werd een bloedbad, ze hadden maar 4 buisjes nodig maar met wat eruit kwam hadden ze de bloedbank kunnen voorzien.

Dinsdag naar het Ziekenhuis voor gesprek met de Verpleegkundige die het traject begeleid. Deze had goed nieuws over alle uitslagen, wat moest stijgen steeg en wat moest zakken was gezakt. Suiker nog wel aan de hoge kant maar dat heb ik zelf in de hand (minder snoepen), PSA waarde was gezakt van 6.5 naar 1.6 dus blij mee.

Gisteren mijn 3e chemobehandeling gehad. Mijn eerste 2 had ik op 75 % gehad en nu vanwege bijna geen bijwerkingen, de 3e op 100 % en hopelijk hierbij ook geen bijwerkingen. Nummer 4 is over 3 weken gepland.

Gisteravond kreeg ik een telefoontje van mijn broer, die vertelde me dat mijn zus op 59 jarige leeftijd was overleden. Ik had al 4 jaar geen contact met haar maar het blijft je zus en zoiets slaat in als een bom. Ze had 2 herseninfarcten gehad en een TIA en dit allemaal in 4 dagen tijd.  Ze is na het 2e herseninfarct in coma geraakt en is daarin ook overleden. Ze heeft het dus niet zelf bewust meegemaakt. 

Wetend dat mijn tijd ook niet lang meer is ( ik wordt geen 80)  is dit een hard gelag. Mijn vader is 50 geworden, mijn moeder 62 en mijn zus nu dus ook maar 59 en als de voorspellingen uitkomen van de artsen wordt ik ook niet ouder dan 62. Dit alles brengt best wel een negatieve gedachte bij mij, terwijl de uitslagen van de kanker juist zo goed begin waren.

Hopelijk komt alles wel weer goed.

Greetz Robert 

7 reacties

Laat het slechte nieuws over je zus en je gedachten betreffende de jonge leeftijd waarop je ouders overleden zijn voor je strijdvaardigheid niet ondermijnen.  De bloedwaarden waren positief, vooral daarop focussen! 

Liefs

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 16:04

Valt even niet echt mee maar probeer het wel allemaal zoveel mogelijk positief in te blijven zien maar het zijn wel harde klappen die een mens zo om de oren geslagen krijgt beste Saartje.

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 16:08

Gecondoleerd met het overlijden van je zus, Robert. Lijkt me extra naar omdat je haar zo lang niet hebt gezien. Dat is nu definitief geworden. 

Natuurlijk kun je niet altijd maar positief zijn, en zeker nu niet. 

Ik herken ook het relatieve karakter van een goede uitslag. Je bent er blij mee, maar beter of oud worden kun je niet meer. Dat blijft een hard gelag. 

Ik wens je betere tijden toe, maar neem de tijd om te rouwen om je zuster.

Sterkte ermee,

Hanneke 

Laatst bewerkt: 22/08/2019 - 16:27

Het lijkt wel alsof goed nieuws vaak geneutraliseerd moet worden met slecht nieuws.

Sterkte Robas

Laatst bewerkt: 23/08/2019 - 08:16

Van harte gecondoleerd met het overlijden van je zus. Laat de negatieve gedachten niet overheersen. Dat kost allemaal energie, die je nu moet gebruiken voor je chemo-behandeling. Ons vader is slechts 60 jaar geworden en we 7 kinderen) hebben hem allemaal overleefd. Mijn oudste zus is nu 86. Dat is niet zonder horten of stoten gegaan. Mijn oudste broer is vorige maand op 84-jarige leeftijd overleden. Ik wil maar zeggen de ene ziekte is de andere niet en er gaan meer mensen dood met kanker dan aan kanker. Het heeft geen zin om je druk te maken over je leeftijdsverwachting. Geniet nu (hoewel dat met de chemo nu wellicht wat minder is) en natuurlijk, je levert best wel veel in, maar er blijft nog voldoende over. Je behandelaars doen er alles aan om je overeind te houden en probeer je daar aan vast te houden. Veel sterkte de komende periode.

Groet,  René

Laatst bewerkt: 26/08/2019 - 10:23

Mooie woorden van je René. Dank je wel hiervoor. Natuurlijk zijn negatieve gedachten nu in de meerderheid, maar dat komt zeker weer goed.

Nogmaals dank voor je positieve woorden.

Greetz Robert 

Laatst bewerkt: 26/08/2019 - 12:46