Ben ik zo'n 'geluksvogel' ?

Ben ik zo'n 'geluksvogel' ?

Als ik zo alle berichten doorlees op deze regenachtige dinsdag gaan mijn gedachten met mij op de loop.

Mensen die veel behandelingen moeten ondergaan of veel pijn hebben.

Mag ik mijzelf dan gelukkig prijzen met mijn situatie ?

Bij mij is 30 april 2019 Prostaatkanker met uitzaaiingen (15) geconstateerd ook was mijn PSA 256,dit is door mijn Uroloog direct grof aangepakt door eerst 2 bestralingen daarna chemo (6 behandelingen) en direct hormoontherapie daar opvolgend. Ik heb geen bestralingen meer en ook geen chemo. 

De uitzaaiingen zijn hierdoor  ingekapseld door kalk wat mijn lichaam zelf aangemaakt als tegenaanval en bescherming. De uitzaaiingen zijn niet weg te halen maar zolang er kalk omheen blijft zitten ook niet groeien. Ik mocht niet fietsen wel veel bewegen en lopen. De laatste 2 kwamen doordat de grootste uitzaaiingen in mijn heup zaten,mijn heup was helemaal zwart van de kanker,.

Nu bijna 1 jaar later en vorige week op bezoek geweest bij mijn Uroloog kreeg ik alleen maar goed nieuws. Mijn heup vertoont wat verbetering (Ik heb er af en toe nog wel wat pijn aan maar mag geen naam hebben. Toch voor mijn Uroloog reden een afspraak te maken voor over 3 maanden ter controle van de pijntjes i.p.v. over een half jaar). Ik mag weer fietsen, dat mocht ik niet vanaf het begin van de behandeling. Mijn PSA  was de laatste keer 0.5 en nu toch weer gezakt naar 0.4, niet spectaculair gezakt maar ja onder de 1 kan dat ook niet meer 😊.  Op zich ben ik gezond, ik heb alleen Kanker in mijn lichaam, beetje jammer. Ik ben blij met al deze uitslagen en uitspraken van de Uroloog.😊😊

7 reacties

Dat is zo, als je het zo bekijkt. Het gaat mij er eigenlijk meer om dat ik er ' voorlopig ' zonder problemen doorheen wandel. Dat is wat mij zo verbaasd.

Laatst bewerkt: 10/03/2020 - 17:30

Idd Robas, het is een moeilijke tijd geweest misschien, maar nu begint de zon toch weer te schijnen voor je man.

En zolang dingen langzaam steeds beter gaan ga je toch weer vooruit vind ik. We willen allemaal als je iets hebt morgen weer beter zijn maar soms kosten de dingen gewoon wat tijd he. Enjoy life he man.

Laatst bewerkt: 11/03/2020 - 07:17

Hallo Robas,
Geweldig dat je weer zo positief in het leven kunt staan na een moeilijke onzekere periode. Ik hoop dat dat deze positieve ontwikkelingen door mogen zetten  en wens je alle goeds toe voor de toekomst.

Marenov

Laatst bewerkt: 11/03/2020 - 08:59

Dag Robas,

Fijn dat de behandelingen zo positief uitpakken. Dit optimisme helpt ook om je te wapenen voor hetgeen wellicht nog komen gaat. Je hebt een moeilijke tijd achter de rug. Dus geniet. 

Groet,

René

Laatst bewerkt: 16/03/2020 - 12:21