De volgende halvering weer bereikt

Vrijdag 15 september voor m'n laatste chemo-kuur "op geweest". Van de oncoloog kreeg ik te horen dat de PSA-waarde weer tot de helft was teruggegaan (is nu 12). Ik ben er nog niet goed achter wat ik hier eigenlijk mee kan, maar het klinkt in ieder geval positief.
Ik zit nu weer in de naweeën van de chemo en zoals ik al in mijn vorige blogs vermeldde, weer iets heftiger dan de vorige keer. Maar goed, 't is de laatste, dus nog even volhouden.
Vier oktober krijg ik weer een CT-scan om de status quo te bepalen, waarna ik weer terugga naar de uroloog, die, neem ik aan, mij actief gaat volgen.
Tijdens de zes chemo-kuren ben ik maar liefst 8 kilo aangekomen. Ik heb dan ook het advies gekregen om eens langs een "oncologisch-fysiotherapeut" te gaan die wellicht iets aan het gewicht en conditie kan doen. Daarnaast heb ik contact met een diëtiste die mij begeleid in mijn eetgewoontes, die nu toch wel op de schop moeten.
In november krijg ik de tweede Eligard spuit, die ook dan weer voor de nodige extra bijwerkingen zal zorgen.
We hobbelen gewoon door en ik zie wel waar het schip strand. Met de huidige ongemakken mag ik in ieder geval niet klagen.

René