In de wachtstand.

Vorige week, met een bezoek aan de oncoloog, de chemokuur afgerond. De CT-scan liet en duidelijke vermindering van de lympheklieren in de buik en op enkele andere plaatsen in het lichaam zien. De psa-waarde was wederom gedaald en staat nu op 7,7. Gezien waar ik vanaf ben gekomen (5000) zal deze volgens de oncoloog, waarschijnlijk niet verder meer dalen.
De nawerking van de chemo tikken nog steeds goed door. Erg veel last van neuropathie. Meerdere nagels op handen en voeten zijn ontstoken. Het is net alsof je met een hamer op je vingers hebt geslagen. Inmiddels ook steunkousen gekregen om het vocht in de benen terug te dringen.
Binnenkort een afspraak met een oncologische fysiotherapeut om iets aan de slechte conditie en de doorbloeding van de benen te doen.
Wellicht wat afgezaagd, maar gezien de prognoses mag ik van geluk spreken dat ik er zo, voorlopig althans, van afkom. Ben nu in afwachting van een oproep van de uroloog om het verdere behandelplan te bespreken. In november krijg ik in ieder geval weer de hormoonspuit toegediend en dat lijkt me voorlopig genoeg.
Vorige week nog een Benefiet toernooi geleid van onze tennisvereniging. Het goede doel was het Marikenhuis in Nijmegen, inloophuis voor mensen geraakt door kanker. Door de bijdrage van veel sponsors en deelnemers hebben wij een bedrag van € 3.000.00 kunnen overmaken. Het heeft ontzettend veel energie gevergd, maar het geeft ook veel voldoening. Nu de chemo achter de rug is ga ik proberen weer wat meer te bewegen en zo sterker te worden voor hetgeen dat me wellicht nog te wachten staat.