Troost van mijn lieve team 🙏🍀❤️‍🩹

Troost van mijn lieve team🍀❤️‍🩹🙏


Precies op de dag dat mijn haren eraf gaan, mag ik een superlief pakketje vol troost ontvangen van mijn TOP-collega’s binnen de poli Ouderen van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg !💌🙏

Lieve teamgenoten:
Ik was altijd al dankbaar dat ik met jullie mag samenwerken. Ieder van ons met een groot zorg❤️ voor onze kwetsbare, prachtige oudere medemens. Samen onze krachten bundelen! 🐝🐝🐝🐝🐝 🐝

De diagnose borstkanker zette vorig jaar juli een vette streep hierdoor voor mij. Onuitstaanbaar! Oh, wat heb ik de impact vervloekt. Door lokale uitzaaiingen bleek nu toch een chemotherapie traject nodig. Niet reïntegreren in de lente maar na de zomer; ‘Okay, weer schakelen Berit, jij kunt dit’.

Soms zakt de moed me even in de schoenen; zoals afgelopen weken. Direct na de 1e chemo bleek ik ook corona erbij te hebben. Lousy timing🤕! Het ‘normale’ leven lijkt zo zo ver weg nu. 

Jullie zeiden: “Het is niet uit het oog, uit het hart”. En hoe voelbaar is dat! Ik kan echt niet wachten om strakjes weer echt in jullie midden te ZIJN! Weer mijn passie te mogen uitoefenen. 

Ik voel me best onzeker over hoe mensen naar me zullen kijken als ik kaal ben😅. Een mooie oefening in mindfulness. Een prachtig haarwerk ligt al klaar, als ook supermooie mutsjes die mensen hebben gebreid of gehaakt voor mij. Hartverwarmend!❤️‍🩹

En ik tel dagelijks mijn zegeningen als ik kijk naar de mensen in oorlog; hartverscheurend. Nee, dan ben ik zo dankbaar voor vrede, zorg, voeding en een dak boven ons hoofd. 

Warme groet, Berit

8 reacties

Lieve Berit,

Ik kan me voorstellen dat het een heerlijk gevoel is om zo een warm team te hebben waarvan je weet dat ze je niet zijn vergeten en straks met open armen weer verwelkomen🥰.

en je haren kwijt.... hoe vind je het zelf? Wetende dat alles natuurlijk goed is, want het is jou gevoel.

Ik weet nog heel goed dat ik het vooral voor anderen vervelend vond. Ik wilde hen niet shokeren met mijn kale hoofd. Mijn moeder had aangegeven mij echt niet kaal te willen zien. Is uiteindelijk goed gekomen hoor🙃. Ik liep thuis altijd zonder mutsje of haarstuk. Mijn kinderen wisten precies wanneer er visite was geweest, want dan had ik mn pruik op🤣🤣

Voor nu hele dikke knuffel enne.... you can do this💪

Liefs Esther💕

Laatst bewerkt: 25/03/2022 - 09:50

Ah wat lief jouw reactie Esther🙏. Ja dat herken ik sterk, zo rekening met anderen willen houden. Zo thuis en bij vrienden durf ik prima mijn kale zelf te zijn. Maar buiten? Geen haar op mijn hoofd die daar nu al aan denkt😂. Dat is nog een stap te ver. Ik merk dat mensen kijken, wat ok is. Maar ik weet niet of ik bestand ben tegen die aandacht. Gisteren merkte ik wel ook hoe lief mensen reageren. Soms zitten de tranen nog hoog, dat ik spontaan kan huilen. Dat wil ik anderen dan weer niet aandoen. 
hele dikke knuffel, Berit😻

Laatst bewerkt: 26/03/2022 - 08:30

Lieve Berit,

Wat heerlijk dat je zo'n warm, lief team van collega's hebt. Hartverwarmend al die lieve attenties (weet ik natuurlijk ook uit ervaring). Dat beurt op om deze moeilijke tijd door te komen. 

Hoe voel jij je nu na je eerste chemo? Valt het je tegen of toch nog mee? Dat corona ook even om de hoek kwam kijken is wel extra balen, maar hopelijk versterkt dat het niet.

Komende maandag heb ik de intake voor de bestralingen en donderdag met de internist om de hormoontherapie en chemo te bespreken. 

Heel veel sterke, liefde en warmte voor nu.

Liefs, Nathalie

Laatst bewerkt: 25/03/2022 - 10:46

Wat een spannende week ook voor jou dan Nathalie. Ik denk aan je. Met mij gaat het sinds gisteren echt beter. Wow. Mijn energie komt weer terug. Superfijn. Hopelijk dan 1 april de 2e chemo! 
zo, dat klinkt als een heel slechte 1 april grap😅.

veel liefs, Berit

 

Laatst bewerkt: 26/03/2022 - 08:23

Haha, nou inderdaad een heel slechte 1 aprilgrap. :-) Maar dan gaat de tijd ook harder dan ik in ieder geval dacht, dat je al aan de 2e kuur toe bent. ;-) 

Geniet lekker van het weer. Dat geeft vast ook energie (tenminste mij wel). Ja, het wordt spannend maar goed.. ik heb een voorbeeld aan jou hoe jij je staande houdt tijdens de chemo’s. Dan ga ik het vast ook wel redden. 

Liefs en een zonnegroet, Nathalie

Laatst bewerkt: 26/03/2022 - 10:36

Lieve Berit 

Wat heerlijk om te lezen dat je zulke lieve mensen om je heen hebt en die heb je ook maar al te hard nodig ,he bah ook nog corona erbij wat een ontzettende tegenvaller en je hebt al zo inmens veel aan je hoofd en lijf ,ik geef je ff n dikke knuff en liefs van mij hes🍀🌻😘

Laatst bewerkt: 29/03/2022 - 10:52