Gesprek met de Internist-oncoloog

Hier gaat het behoorlijk goed. Mag niet klagen, heb geen pijn meer. Behalve als ik op mijn linkerkant ga slapen (geopereerde kant) dan voelt dat niet prettig nog. Daar baal ik wel van want slaap nu al sinds 4 mei op mijn rechter kant blehhhhhhhh. Onder mijn oksel voelt het nog steeds een beetje vreemd, maar ook dat zal wel verdwijnen op den duur. Afgelopen vrijdag hadden we een gesprek met de Internist-oncoloog. Bestraling gaat een feit worden.  Ik kan een half jaar lang chemo krijgen. Met alle ongemakken en bijwerkingen die daarbij voorbij komen, met aanvullende hormoontherapie en bestraling. Ik kan ook 5 jaar lang hormoontherapie krijgen met uiteindelijk hetzelfde resultaat. Ik heb dan ook gekozen voor bestraling en 5 jaar hormoontherapie. Het zal wel even wennen zijn om dagelijks mijn medicijnen te nemen, maar een piepje op mijn telefoon gaat mij hiermee wel helpen. Mijn medicatie zal het volgende zijn

Tamoxifen 20 mg 1x per dag

CAD ORA Bruis 500 mg 1x per dag voor de nacht en

Alendroninezuur  Aur 70 mg 1x per week 

Ik ben benieuwd wie van jullie ook deze medicijnen heeft en hoe jullie dit ervaren, eventuele bijwerkingen etc.?

De oproep voor het bestralingstraject heb ik inmiddels ook gekregen. Op 3 juni heb ik de eerste afspraak staan. Ben heel benieuwd welke soort bestraling het gaat worden. Heb al wel gegoogled en zie dat er meerdere soorten bestraling zijn. 

Tot zover weer een update van mijn kant

Liefs Marina

PS hoe komen jullie aan de emoticons in de tekst? Ik krijg het niet voor elkaar 

3 reacties

Het hangt er even vanaf wat voor telefoon je hebt. Op een Samsung toetsenbord staat onderaan een smiley. Als je die wat langer indrukt, dan komt het hele keuzemenu naar voren. Op andere telefoons zal het ongeveer hetzelfde werken. Zie ook de bijgevoegde afbeelding. 😊

Fijn dat het behandelplan nu duidelijk is. En dat slapen komt vanzelf weer goed!

Groetjes Saskia

Laatst bewerkt: 24/05/2021 - 18:36

Op de telefoon heb ik er geen probleem mee😜. Maar meestal zit ik even achter de laptop als ik veel tekst schrijf. 

Ben ook blij dat het behandelplan er is. Weet je wel wat er te wachten staat. Nu nog de radiografie 🤔

Liefs Marina

Laatst bewerkt: 24/05/2021 - 22:35

Ach zo! Ja, op de computer is het wat onhandiger. Ze zouden daar ook een knop voor op het toetsenbord moeten uitvinden. Van de meest standaard emojis weer ik wat de shortcut is om in te typen. En anders gebruik ik deze website: https://getemoji.com/ Heel handig, even zoeken en dan gewoon kopiëren. 

Ik ga over een paar weken ook bestraald worden. De afspraak met de radioloog moet nog worden ingepland. Dus ik ben wel heel benieuwd naar jouw ervaringen straks. 

Groetjes Saskia

Laatst bewerkt: 25/05/2021 - 10:51